ΚΑΒΑΛΑ

Συνεχίζει ο «Αρχοντοχωριάτης» από τις θεατρικές ομάδες 3ου & 6ου ΓΕΛ

Το 3ο και 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, στο πλαίσιο συνεργασίας των θεατρικών τους ομάδων, συνεχίζουν τις παραστάσεις του έργου του Μολιέρου «Ο Αρχοντοχωριάτη». Την Τετάρτη 11-5-2016 στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στις 9:00 μ.μ. και την Πέμπτη 12-5-2016 στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», στις 20:00.

Η πρεμιέρα του έργου έγινε, με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 10-5-2016 και την παρακολούθησε μεγάλος αριθμός θεατών.

Η παράσταση της Πέμπτης 12-5-2016 πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Μαθητικής Εβδομάδας Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Στον «Αρχοντοχωριάτη» ο Μολιέρος για μιαν ακόμη φορά καταπιάνεται με ένα ανθρώπινο ελάττωμα και το επεκτείνει στα όρια του παραλογισμού, επιδιώκοντας όχι μόνον τη διακωμώδησή του, αλλά και την κριτική ανατροπή του. Αυτή τη φορά η ανθρώπινη ματαιοδοξία, ενσαρκωμένη στο πρόσωπο του νεόπλουτου κυρίου Ζουρντέν, βρίσκεται στο στόχαστρο. Ο ήρωάς μας μαϊμουδίζει συμπεριφορές ξένες προς την ιδιοσυγκρασία και την ανατροφή του, μιμείται το “lifestyle” των αρχόντων, σπαταλάει τεράστια ποσά σε δασκάλους για να τον μεταμορφώσουν, ώστε να γίνει αποδεκτός από την άρχουσα τάξη. Την ξιπασιά και την αφέλειά του θα την εκμεταλλευτούν οι πάντες, ακόμη και η ίδια του η οικογένεια. Γι’ αυτό άλλωστε στον «Αρχοντοχωριάτη» ο σημερινός θεατής εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του κου Ζουρντέν πολλά ατομικά και συλλογικά ομοιότυπα της σύγχρονης ζωής αλλά και να βρει αναλογίες με την εποχή μας, μέσα από την σάτιρα που παραμένει αναλλοίωτη.   

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Παπαδοπούλου – Μπία Τακουρίδου

Υποστηρικτές εκπαιδευτικοί: Αναστασία Αμοιρίδου – Κατερίνα Γυφτοπούλου – Γιώργος Τσάμης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version