ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία με τον υπέρμαχο του Grexit, επιθυμεί ο Σόιμπλε!

 Τον πιο θερμό υποστηριχτή του Grexit, τον φιλελεύθερο Κρίστιαν Λίντνερ,  «βλέπει» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ως τον ιδανικό κυβερνητικό εταίρο για τους Χριστιανοδημοκράτες. 

«Πάντοτε θεωρούσα ότι το FDP είναι ο κυβερνητικός εταίρος που θα προτιμούσαν οι χριστιανοδημοκράτες (CDU, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην οικονομική Handelsblatt και πρόσθεσε

«Ο σημερινός μεγάλος συνασπισμός με τους σοσιαλδημοκράτες δεν μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρον γιατί αυτό «δεν θα ήταν καλό για τη δημοκρατία. Μία ισχυρή αντιπολίτευση θα ήταν προτιμότερη».

Οι Φιλελεύθεροι «FDP» και δη ο επικεφαλής τους Κρίστιαν Λίντνερ, τάσσονται ανοιχτά υπέρ της λύσης του Grexit. Ο κ.Λίντνερ, σε πρόσφατες δηλώσεις του, είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως 

«Η ελάφρυνση χρέους πρέπει να συνδυασθεί με μια τουλάχιστον προσωρινή αποχώρηση από την ευρωζώνη. Ένα ξεχωριστό νόμισμα για την Ελλάδα κρύβει κινδύνους, αλλά επίσης θα σηματοδοτήσει μια στρατηγικής σημασίας αλλαγή, με νέες ευκαιρίες για την Αθήνα».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version