ΕΒΡΟΣ

Συναγερμός στον Έβρο για ύποπτο κρούσμα μηνιγγίτιδας | Έγκυος ΕΠΟΠ στην εντατική

Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο με την υποψία και μόνο πως μια έγκυος γυναίκα μπορεί να έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα. 
Πρόκειται για γυναίκα στρατιωτικό που υπηρετεί σε μονάδα του Έβρου και η οποία την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκε με σηπτικό σοκ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Οι γιατροί υποψιάζονται πως έχει προσβληθεί από βακτηριακή μηνιγγίτιδα, όπως αναφέρει το onalert.gr, ωστόσο λόγω της εγκυμοσύνης της δεν μπορούν να κάνουν παρακέντηση, καθώς διανύει τον πέμπτο μήνα της κύησής της, για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την υποψία τους. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση έχουν ληφθεί ήδη προληπτικά μέτρα στη στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί, αναφέρει η ίδια πηγή.
Η μηνιγγίτιδα
Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος είναι μία αιφνίδια, απειλητική για τη ζωή ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται ως βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Είναι δηλαδή μια λοίμωξη της μεμβράνης που περιβάλλει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό που οδηγεί σε σηψαιμία (λοίμωξη του αίματος).
Η μηνιγγίτιδα, η οποία προκαλείται από ένα βακτήριο, τη Neisseria meningitidis, εξελίσσεται ταχύτατα και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο σε διάστημα 24 ωρών από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.
Τα αρχικά συμπτώματα της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου είναι συχνά μη ειδικά και μοιάζουν με αυτά της γρίπης, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο ακόμα και για τον γιατρό να μπορέσει να διαγνώσει σε πρώιμο στάδιο τη νόσο
thrakitoday.com

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version