ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συναγερμός για τις ροές προσφύγων από τον Έβρο

Μέσα σε λίγες ώρες, την Τρίτη, πέρασαν στο ελληνικό έδαφος από την περιοχή του Ρήγιου Διδυμοτείχου 214 άτομα, στο σύνολό τους οικογένειες προσφύγων από τη Συρία.

Είναι η τρίτη και μαζικότερη είσοδος που παρατηρείται κατά μήκος του διασυνοριακού ποταμού τον τελευταίο μήνα και η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο πέρασμα. Είχαν προηγηθεί εισροές 100 ατόμων την περασμένη εβδομάδα και 60 στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο «Eθνος», πηγές της ΕΛ.ΑΣ. δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για πιθανή αλλαγή των προσφυγικών ροών μέσω των χερσαίων συνόρων, διευκρινίζοντας, πάντως, πως αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ισχυρή ένδειξη πως συντελείται κάτι τέτοιο. Οι τουρκικές αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο της πάγιας συνεργασίας με τις ελληνικές, διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει αυτή την περίοδο σημαντικός αριθμός προσφύγων στην άλλη πλευρά των συνόρων που αναμένουν να περάσουν τα σύνορα.

«Ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι οι πιο “καυτοί” μήνες σε ό,τι αφορά το πέρασμα από τον Εβρο, γιατί πέφτει σημαντικά η στάθμη του ποταμού και η διάσχισή του γίνεται με τα πόδια, χωρίς βάρκες», διευκρίνισε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και προσέθεσε πως τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν μειωμένες ροές στην περιοχή σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version