ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέργιες ΤΕΙ- ΔΠΘ προτείνουν στον Υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου συνάντησαν την Τετάρτη (2/8/2017) στην Αθήνα οι 12 βουλευτές που εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Με αφορμή διάταξη του νόμου που ψηφίστηκε χθες κι αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έθεσαν υπόψη του το σενάριο σταθερής συνεργασίας του ΤΕΙ Καβάλας με το Πανεπιστήμιο Θράκης (Δημοκρίτειο).

Το σενάριο αναφέρει κατ’ αρχήν συνεργασία των δύο ιδρυμάτων, αμέσως μετά συνέργεια, στο τέλος ίσως και συγχώνευση! Η χθεσινή συζήτηση ήταν η πρώτη, συμφωνήθηκε να επαναληφθεί μετά τον Αύγουστο. Ο κ. Γαβρόγλου δεν είναι αντίθετος, υπάρχει πάντα η προϋπόθεση διαλόγου και διαβούλευσης που θα γίνει εγκαίρως ανάμεσα στα δύο ιδρύματα- τους φορείς της ΑΜΘ αλλά και τους πολίτες των 5 νομών.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα της υπόθεσης αυτή η συνέργεια του ΤΕΙ Καβάλας με το Δ.Π.Θ. απασχολεί ήδη τα δύο ιδρύματα και θα τα απασχολήσει περισσότερο λίαν συντόμως.

Σήμερα το πρωί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Θα θέσουν υπόψη του ζητήματα αρμοδιότητας του, θα του ζητήσουν να παρέμβει στον ΕΛΓΑ ώστε να γίνει δεκτό το αίτημα των αγροτών του Νέστου για ένα από αέρος πρόγραμμα προστασίας από το χαλάζι που θα αρχίζει από το Νομό Καβάλας και θα αφορά όλη την ΑΜΘ. Για το ίδιο θέμα δηλώσεις έκανε χθες ο εκπρόσωπος των αγροτών του Νέστου κ. Ζυγούλας. Δημοσιεύονται στη σελίδα 2.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version