Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνέντευξη Του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Του ΑΠΕ

image_print

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, παραχώρησε σήμερα το πρωί (12.12.16) συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM», στους δημοσιογράφους Σοφία Παπαδοπούλου και Κώστα Παπαδάκη.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεών του για θέματα της επικαιρότητας, έχουν ως εξής:

ΔΝΤ, ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ Η ΩΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

«Φαντάζομαι, ότι πλέον έχει γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι έχουμε έναν πόλεμο μεταξύ ΔΝΤ και Σόιμπλε, με την Ελλάδα στη μέση ή μία σύμπραξη ΔΝΤ με Σόιμπλε εναντίον της Ελλάδας. Αλλά έτσι όπως – είτε το ΔΝΤ από τη μία πλευρά, είτε ο κ. Σόιμπλε από την άλλη – δρουν σκέφτονται και προσπαθούν να επιβάλλουν αποφάσεις τους, επί της ουσίας τι κάνουν; Παρεμβαίνουν ωμά, πολιτικά, μέσα στα ελληνικά δρώμενα.

Θεωρώ, δηλαδή, ότι δεν είναι μια απλά παρέμβασή τους στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς η οποία έχει να κάνει με οικονομικά ή εργασιακά θέματα, είναι εξόχως πολιτική η παρέμβασή τους μέσα στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα. Και προσωπικά θεωρώ ότι όταν παρεμβαίνεις στα πολιτικά δρώμενα μιας άλλης χώρας, τότε από εκεί και πέρα υπάρχει ισχυρό ζήτημα».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Ως κυβέρνηση, δεν συζητάμε καν για τα πλεονάσματα τα οποία θέλει ο κ .Σόιμπλε. Από την άλλη, δεν συζητάμε θέματα που έχουν να κάνουν με τα εργασιακά, έτσι όπως τα θέτει το ΔΝΤ. Και επειδή ο κόσμος – επόμενο είναι – έχει φτάσει στα όριά του, εμείς δεν έχουμε πολλά περιθώρια για να κάνουμε άλλες υποχωρήσεις, οι οποίες θα είναι επώδυνες.

Ταυτόχρονα πιστεύω ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει, και θα πω γιατί.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο σε μία συνέντευξη είχα πει ότι η διαπραγμάτευση θα πάει καλά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά θα έχουμε το γνωστό θέμα της κόντρας κυρίως με το ΔΝΤ. Έχοντας βέβαια κάπου στην άκρη του μυαλού μας και το πώς μπορεί να παίξει στη όλη διαδικασία και ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας, ότι μπαίνει πια η Γερμανία σε εκλογική χρονιά, που και αυτό, επίσης, επηρεάζει την όλη κατάσταση από τη δική τους την πλευρά.

Αλλά επειδή έχουμε με την πλευρά μας τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, έχουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, έχουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ό, τι αφορά στα εργασιακά θέματα, θα δείτε ότι στο τέλος θα κλείσει η διαπραγμάτευση και επιτέλους θα μπούμε στα ήρεμα νερά τα οποία τα επιδιώκουμε τόσο καιρό. Και υπενθυμίζω και αυτό που είχε πει και ο κ. Τσακαλώτος, ότι αν δεν ήταν το ΔΝΤ στη μέση, η Συμφωνία θα είχε κλείσει δύο εβδομάδες πριν. Αυτό είναι γεγονός.

Εν κατακλείδι, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πια άλλα μέτρα. Επ´ αυτού, το τελευταίο καιρό, γίνονται αλλεπάλληλες ευνοϊκές δηλώσεις και από Ευρωπαίους Αξιωματούχους.

Ακόμα και ο κ. Ντάισελμπλουμ, που πέρσι δεν ήταν τόσο «φιλικός» με την Ελλάδα, τώρα πλέον έχει κατεβάσει τους τόνους. Βλέπει ότι η κατάσταση είναι οριακή με τις ελληνικές οικογένειες. Ίσως ήταν και εκείνος ο οποίος δεν είπε τίποτα για το αυτονόητο το οποίο κάναμε, να δώσουμε ένα μέρισμα στους συνταξιούχους κάτω των 850 Ευρώ, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν Χριστούγεννα με τα εγγόνια τους ή να εκπληρώσουν κάποιες υποχρεώσεις που τις έχουν σε εκκρεμότητα,

Βλέπετε ότι από πλευράς  Ευρώπης υπάρχει πάρα πολύ προσοχή. Και βεβαίως παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο, ανεξάρτητα με το αν αποχωρεί από την πολιτική σκηνή, και η συμπεριφορά του Γάλλου Προέδρου, τον οποίο μάλιστα βλέπει αυτό το 48ωρο στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος.

Με την ευκαιρία, μάλιστα, πρέπει να πω, με γνώση λόγου, ότι από την κρίση του καλοκαιριού του 2015 μέχρι σήμερα και εκείνος με τη σειρά του, δηλαδή ο κ. Παυλόπουλος, έχει προσφέρει πολύ μεγάλες υπηρεσίες για την πορεία της Ελλάδας».

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

«Ο κόσμος βλέπει ότι, αν μη τι άλλο, το παλεύουμε με νύχια και με δόντια. Διαπραγματευόμαστε με όλη τη σημασία της λέξεως. Μοιάζει σαν εφιάλτης η εικόνα που είχαμε στο παρελθόν, τότε που έστελνε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τέσσερις υπουργούς μέσα σε ένα αεροπλάνο στο Παρίσι για να συναντήσουν εκεί τους θεσμούς!!!

Πήγαιναν για δύο μέρες σε ένα ξενοδοχείο, τους έδιναν οι θεσμοί τα χαρτιά των αποφάσεών τους στο χέρι και τα έφερναν χωρίς άλλη κουβέντα πίσω στην Ελλάδα, όπου μέσα σε 48 ώρες τα μετέφραζαν και τα ψήφιζαν εξπρές. Αυτά δεν συμβαίνουν με την κυβέρνησή μας και δεν θα συμβούν».

Η ΝΔ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Η Νέα Δημοκρατία, δυστυχώς, σε αυτές τις καθοριστικές ώρες μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, συμπεριφέρεται σαν το παιδάκι που του έχουν πάρει το τόπι και φωνάζει «θέλω το τόπι ή ακριβέστερα, θέλω εκλογές – θέλω εκλογές».

Αυτό το πράγμα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν υπολογίζει, ότι η αγορά ανισορροπεί με τέτοιου είδους καταστάσεις. Διευκρινίζω, πάντως, ότι στις δικές κουβέντες μου δεν θα ακουστεί η λέξη εκλογές. Γιατί αυτό – όπως προείπα – ανισορροπεί την Αγορά, γιατί αυτό δεν το θέλει κανείς, πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη και της φαμίλιας του.

Άρα, δεν το συζητώ και δεν θέτω θέμα εκλογών. Και εν πάση περιπτώσει, τί φωνάζει ο κ. Μητσοτάκης; Τί φωνάζει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία; Δηλαδή τα πλεονάσματα του 0,5% και του 1,75% τους ενοχλούν και δεν τους ενοχλούν τα πλεονάσματα του 4,5% που είχαν υπογράψει από το 2016 μέχρι το 2031;»

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ

Στη δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου για την ελληνική σημαία, απάντησε και η νεολαία των ΑΝΕΛ, απάντησε και ο βουλευτής του Κινήματός μας Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος υπενθύμισε μάλιστα στον κ. Παρασκευόπουλο και ορισμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα αλλά και Συντάγματος σε σχέση με το τί προβλέπεται όταν προσβάλεις τα εθνικά σύμβολα.

Ακόμα και στην τελευταία χώρα της Ευρώπης ή όλου του πλανήτη, έχουν πεθάνει άνθρωποι για υπερασπιστούν τη σημαία τους.

Και εδώ μιλάμε για την ελληνική σημαία – σύμβολο αγώνων του Έθνους, με επανάσταση και ιστορικές μάχες από το ’21 και πέρα, το έπος ´40, της Αντίστασης, το Πολυτεχνείο…

Ε, δεν μπορείς αυτή τη σημαία να την κουρελιάζεις με τις δηλώσεις σου και δεν επιτρέπουμε και σε κανέναν να την κουρελιάζει ή να την καίει. Συνεπώς θεωρώ, ότι ήταν ένα πολιτικό λάθος του κ. Παρασκευόπουλου να μιλήσει για αποποινικοποίηση, όταν κάποιος βανδαλίζει την Ελληνική σημαία.

Από εκεί και πέρα, οι ΑΝΕΛ τοποθετήθηκαν. Ας τοποθετηθούν και από την πλευρά του Σύριζα. (Ήδη το έπραξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης)».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παραιτήθηκε από Περιφερειακός σύμβουλος ο Κώστας Αντωνιάδης

image_print

Την παραίτησή του από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπέβαλε ο Κώστας Αντωνιάδης.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Υπέβαλα την παραίτησή μου από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ. Μια δύσκολη, αλλά επιβεβλημένη απόφαση, διότι όλοι εμείς που υπηρετούμε την κοινωνία από διάφορες θέσεις ευθύνης πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα αξιώματα αυτά δεν είναι μόνιμα και οφείλουμε να αφήνουμε χώρο και στις νεότερες γενιές που έρχονται.

Για είκοσι (20) και πλέον έτη υπηρέτησα τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης με ζήλο, αυταπάρνηση, ιδεολογική καθαρότητα και πολιτικό ήθος. Το σημαντικότερο, όμως, που μένει ως παρακαταθήκη από αυτή την περίοδο είναι η αγάπη και η συμπαράσταση του κόσμου, που θα με συντροφεύουν στη μετέπειτα πορεία μου.

Για αυτή την αγάπη και τη δύναμη που μου δώσατε όλοι εσείς, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023, τη θέση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται να καταλάβει ο Χρήστος Γάκης, ως πρώτος επιλαχών.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χωρίς αλλαγές το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

image_print

Σε ήρεμο κλίμα και χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκειά της ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του προεδρείου του σώματος, καθώς και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου παραμένει αμετάβλητο, καθώς πρόεδρος επανεξελέγη ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, λαμβάνοντας 22 ψήφους. Στη θέση του αντιπροέδρου συνεχίζει ο Ξενοφώντας Κροκίδης, ενώ γραμματέας του σώματος παραμένει ο Ηλίας Καλανταρίδης.

Αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου ακολούθησε η διαδικασία ανάδειξης της νέας Δημοτικής Επιτροπής. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, πρώτη σε αριθμό ψήφων αναδείχθηκε η Αναστασία Ιωσηφίδου, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη στήριξη μεταξύ των υποψηφίων της παράταξής της.

Με την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης συγκροτήθηκαν τα βασικά όργανα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής, τα οποία αναλαμβάνουν το έργο τους για τη νέα δημοτική περίοδο.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Η Αντιτρομοκρατική εστιάζει σε DNA, βίντεο και δίκυκλο για τη φονική εμπρηστική επίθεση

Αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες σε σημείο εμπρηστικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη.
image_print

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη φονική εμπρηστική επίθεση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς στη Θεσσαλονίκη, μία από τις οποίες είχε ως τραγική συνέπεια τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα και τον τραυματισμό ακόμη τεσσάρων ανθρώπων.

Οι Αρχές εξετάζουν νέα ευρήματα και αναλύουν πρόσθετο βιντεοληπτικό υλικό, με στόχο την ταυτοποίηση των δραστών και όσων ενδεχομένως συμμετείχαν στην οργάνωση της επίθεσης.

Στο επίκεντρο μονωτική ταινία και δίκυκλο

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε υπολείμματα μονωτικής ταινίας που εντοπίστηκαν σε έναν από τους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν πάνω στο υλικό δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό (DNA), το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ερευνούν ένα δίκυκλο μικρού κυβισμού, το οποίο θεωρείται πιθανό μέσο μετακίνησης των δραστών πριν και μετά τις επιθέσεις.

Βιντεοληπτικό υλικό και πιθανός αριθμός δραστών

Από την ανάλυση των καταγραφών από κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι στην επιχείρηση ενδέχεται να συμμετείχαν τρεις ή ακόμη και τέσσερις δράστες, οι οποίοι φέρονται να κινήθηκαν με δύο μοτοσικλέτες και μέσα σε περίπου δέκα λεπτά τοποθέτησαν τους μηχανισμούς στα τρία σημεία-στόχους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις:

  • δύο ύποπτοι φαίνεται να φορούσαν κράνη,
  • τρίτο άτομο εμφανίζεται με κουκούλα και εκτιμάται ότι είχε υποστηρικτικό ρόλο,
  • εξετάζεται η πιθανότητα ύπαρξης και τέταρτου συνεργού.

Οι ερευνητές θεωρούν πιθανό οι φυσικοί αυτουργοί να είναι ηλικίας περίπου 25 έως 30 ετών, ενώ δεν αποκλείεται να στρατολογήθηκαν από πρόσωπα που είχαν οργανωτικό ή καθοδηγητικό ρόλο.

Η υπόθεση διερευνάται πλέον ως ανθρωποκτονία

Η μετατροπή της υπόθεσης σε έρευνα για ανθρωποκτονία δίνει πλέον στις διωκτικές Αρχές πρόσθετες ανακριτικές δυνατότητες, όπως η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και η διεύρυνση των ερευνών για πιθανή ομάδα υποστήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για τον συντονισμό των ερευνών.

Η κατάσταση των τραυματιών

Ο σύζυγος της Βάγιας Νέστορα αναμένεται να λάβει εξιτήριο, ενώ ακόμη ένας τραυματίας αναμένεται επίσης να αποχωρήσει από το νοσοκομείο.

Μία ένοικος παραμένει νοσηλευόμενη για προληπτική παρακολούθηση μετά από καρδιολογικό επεισόδιο που υπέστη λόγω του σοκ της έκρηξης.

Η Αφροδίτη Νέστορα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου υποβάλλεται σε εξειδικευμένη θεραπεία για εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άκρα.

Σύμφωνα με την οικογένεια, η κηδεία της Βάγιας Νέστορα θα πραγματοποιηθεί όταν η κόρη της μπορέσει να πάρει εξιτήριο και να παραστεί στο τελευταίο αντίο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en