ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με εκπροσώπους των Μακεδονικών Οργανώσεων (video)

Έναν επίσημο χάρτη της Γιουγκοσλαβίας του 1937 ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο Πάνος Καμμένος.Συνάντηση με εκπροσώπους πανμακεδονικών οργανώσεων ανά την υφήλιο είχε στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη ο Κώστας Καραμανλής.

Το «ραντεβού» με τον πρώην πρωθυπουργό κράτησε περίπου 25 λεπτά και κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Πανμακεδονικών ενώσεων υφηλίου, εξερχόμενη, δήλωσε πως απορρίπτει κάθε σύνθετη ονομασία και εμμένει στην απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992 δηλαδή να μην περιέχει η ονομασία με κανένα τρόπο τον όρο «Μακεδονία».

Το ίδιο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε και ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, γενικός γραμματέας του Ελληνο-Αμερικανικού εθνικού συμβουλίου και πρώην αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής ένωσης Αμερικής.

Επίσης, ο ίδιος είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δήλωσή του προ ημερών ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ, www.popsm.gr ) με την στήριξη των Παμμεκδονικών Ενώσεων ανά τω κόσμω αντιδρά ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην προοπτική να υπάρξει σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων με χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Στις 28 Νοεμβρίου ξεκίνησε με επίσκεψη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μια καλά μελετημένη καμπάνια με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ στο οποίον επιδόθηκε ψήφισμα από 205 Πολιτιστικούς Συλλόγους ντόπιων Μακεδόνων. Το συντονιστικό όργανο απαρτίζεται από εκπροσώπους της ΠΟΠΣΜ, των Παμμακεδονικών Ενώσεων όλης της γης, του International Hellenic Association (ελληνοαμερικανική οργάνωση με μέλη 3000 ακαδημαικούς και προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο) και η Ομάδα 21 (με έδρα την Θεσσαλονίκη).

Η κυβέρνηση να στοχεύει στο βέλτιστο, δηλαδή να μην συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ, διατύπωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε ομιλία του στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως η θέση της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να ξεκινάει τις διαπραγματεύσεις από τις «κόκκινες γραμμές».

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version