ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, με την Energean Oil & Gas

Ενημερωτική συνάντηση με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων για τις σχεδιαζόμενες ενεργειακές επενδύσεις στην περιοχή της Καβάλας είχε την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, με την Energean Oil & Gas.

Στη διάρκεια της συνάντησης, την οποία ζήτησε το Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil Δημήτρης Γόντικας αναφέρθηκαν στην πρόταση της Energean Oil & Gas για τη δημιουργία της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στο σχεδόν εξαντλημένο κοίτασμα της Νότιας Καβάλας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η υλοποίηση της πρότασης που έχει κατατεθεί εδώ και τρία χρόνια, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας σύγχρονης βιομηχανικής υποδομής που διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας στην Καβάλα, δημιουργεί αποθέματα ασφαλείας για την χώρα, είναι απολύτως συμβατή με τις περιβαλλοντικές και τουριστικές συνθήκες της περιοχής αλλά και ενισχύει τις προοπτικές του ανταγωνισμού στον τομέα του φυσικού αερίου, προς μελλοντικό όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων της χώρας αλλά και της Καβάλας, ειδικότερα.

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επιχειρηματικό σχέδιο της δημιουργίας υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Νότια Καβάλα και τις προοπτικές που αυτό δρομολογεί για την τοπική οικονομία. Επισήμανε δε την έλλειψη οποιασδήποτε ενημέρωσης από την πλευρά της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) για το σχέδιο εγκατάστασης πλωτού σταθμού LNG στον κόλπο της Καβάλας και, παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή της στην προοπτική χωροθέτησης  του σταθμού σε οποιαδήποτε από τις θέσεις τις οποίες φέρεται να έχει προτείνει, έως τώρα, η ΔΕΠΑ κοντά στις ακτές της Καβάλας και της Νέας Καρβάλης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τις σχεδιαζόμενες ενεργειακές επενδύσεις στην περιοχή.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version