ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Συνάντηση Πούτιν Ερντογάν την Δευτέρα | Βήμα προσέγγισης

Οι πρόεδροι της Ρωσσίας και της Τουρκίας Ερντογάν και Πούτιν θα συναντηθούν τη Δευτέρα στο Παρίσι όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Η συνάντησ γίνεται με πρωτοβουλία της Άγκυρας και θα είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσουν οι δυο ηγέτες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 στη Συρία.

Πρόκειται για λενα βήμα προσέγγισης που ίσως οδηγήσει σε αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών. Η Τουρκία αποφάσισε να αναστείλει “προσωρινά” τα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποιεί κατά της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος στη Συρία στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε νέο περιστατικό με τη Ρωσία, γράφει σήμερα η εφημερίδα Hürriyet.

Την επομένη της επίσκεψης στη Μόσχα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ακόμη ότι οι δυτικές χώρες που έχουν εμπλακεί στη συριακή σύγκρουση δεν είναι έτοιμες να ενωθούν για έναν ενιαίο συνασπισμό με τη Ρωσία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

“Δυστυχώς, οι εταίροι μας δεν είναι αυτή τη στιγμή έτοιμοι να εργαστούν από κοινού στο πλαίσιο ενός ενιαίου συνασπισμού”, δήλωσε ο Πεσκόφ. “Χθες, ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε πως, παρά το γεγονός αυτό, κρατάμε τον πόρτα ανοικτή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε μορφή στην οποία θα είναι έτοιμοι οι εταίροι μας”, πρόσθεσε.

thebest.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version