Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνάντηση Νίκου Παναγιωτόπουλου με αντιπροσωπεία εργαζομένων στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε εχθές, Τετάρτη 5 Απριλίου, με αντιπροσωπεία εργαζομένων στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην βιωσιμότητα των ΕΑΣ. Ο Υπουργός ενημέρωσε για προτάσεις και λύσεις που έχουν έχουν εκπονηθεί από τα Γενικά Επιτελεία.

 

Αναλυτικότερα το Δελτίο Τύπου: 

“Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 με δωδεκαμελή αντιπροσωπεία εργαζομένων στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» Α.Β.Ε.Ε., τους Βουλευτές Αχαΐας της Ν.Δ. κ.κ. Άγγελο Τσιγκρή, Ανδρέα Κατσανιώτη και Χριστίνα Αλεξοπούλου, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνο Μάρκου και την κ. Ζαχαρούλα Νταλέ ως εκπρόσωπο της κ. Αθανασίας Αναγνωστοπούλου, του ΚΚΕ κ. Νικόλαο Καραθανασόπουλο, καθώς και τη Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Τόνια Αντωνίου.

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη βιωσιμότητα των ΕΑΣ, ειδικά σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της παραγωγικής μονάδας του Αιγίου. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε επίσης για προτάσεις, λύσεις και εισηγήσεις που έχουν εκπονηθεί από τα Γενικά Επιτελεία προκειμένου να ενισχυθούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας.”

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 24.058 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τα μέλη των ελληνικών Πανεπιστημίων (φοιτητές, διδάσκοντες, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό), καθώς και το ερευνητικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό ερευνητικών φορέων.

Μέσα από τη νέα δυνατότητα, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν, όπου απαιτείται.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα αποτελεί το έβδομο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το Δίπλωμα Οδήγησης, την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας και την Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), το Σήμα Δακτυλίου για ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας και τα στοιχεία οχήματος (MyAuto).

Μέχρι σήμερα στο Gov.gr Wallet έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 2.508.670 δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 1.999.288 διπλώματα οδήγησης, 39.419 κάρτες αναπηρίας, 121.414 κάρτες ανεργίας (ΔΥΠΑ), 48.518 σήματα δακτυλίου και 538.584 «Φάκελοι» αυτοκινήτου (MyAuto).

Πηγή: newsbomb.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν»

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου, ο οποίος πέθανε σήμερα, διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν». Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό πως ο πατέρας του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο κ. Καλλιάνος έχει κάνει πολλές αναρτήσεις για τον πατέρα του τις τελευταίες ημέρες, καταγγέλλοντας την αντιμετώπιση που είχε κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγου, γιατροί και άλλοι αρμόδιοι από το νοσοκομείο ήταν καθησυχαστικοί επανειλημμένως απέναντι στην οικογένεια, διαβεβαιώνοντάς τους ότι ο πατέρας του «τα πάει υπέροχα», ενώ ο ίδιος και ο αδερφός του επέμεναν ότι είναι σε κακή κατάσταση.

«Μετά από 5 μέρες που τον παρακαλούσαμε γονυπετείς ότι πια είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο, έδειξε ένα μικρό ενδιαφέρον και με το πάσο του τον έβαλε σε πλατφόρμα να μπει σε ΜΕΘ», έγραφε για καθηγητή γιατρό του νοσοκομείου.

Για το θέμα του Γ. Καλλιάνου και το γεγονός ότι ένας κυβερνητικός βουλευτής περιέγραψε την κακή κατάσταση στο σύστημα υγείας, με αφορμή την ασθένεια του πατέρα του, κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

«Σέβομαι έναν άνθρωπο που για να βοηθήσει τον πατέρα του δίνει μάχη. Αυτό είναι σεβαστό, συγκινητικό και απολύτως κατανοητό και υπό την έννοια αυτή ο Γ. Καλλιάνος που είναι φίλος μου έχει την κατανόησή μου», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και η πλευρά του συστήματος υγείας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο κ. Καλλιάνος δεν κατηγορεί το ΕΣΥ για έλλειψη γιατρών ή ότι δεν βρήκε κρεβάτι στο νοσοκομείο αλλά για λανθασμένη ιατρική κρίση. «Ως υπουργός Υγείας δεν εμπλέκομαι στην κρίση των γιατρών», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι για μπει ασθενής σε ΜΕΘ ο θεράπων γιατρός πρέπει να τον δηλώσει σε πλατφόρμα και να ακολουθηθεί η διαδικασία μεταφοράς στην κοντινότερη.

«Το πρώτο κριτήριο είναι ο ασθενής διασωληνωμένος», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας στη συνέχεια ότι για να μπει ασθενής σε ΜΕΘ «δεν υπάρχει διάκριση αν είσαι βουλευτής».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ανακοίνωσε εξέδωσε χθες και η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», που ανέφερε ότι ο Δημήτρης Καλλιάνος εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας του άκρου του αριστερού ποδιού.

«Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι)».

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζονταν επίσης ότι «η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα».

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας Καλλιάνου

Την εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου, του αδελφού και της μητέρας του για την υπόθεση του πατέρα του βουλευτή ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο Αλέξη Κούγια, το οποίο, σε δελτίο Τύπου, αναφέρει ότι αφού λάβει τον ιατρικό φάκελο θα προχωρήσει σε ενέργειες κατά όλων των υπευθύνων.

Ειδικότερα, στο δελτίο Τύπου αναφέρεται:

«Ο κος Γιάννης Καλλιάνος, η μητέρα του και ο αδελφός του ανέθεσαν στον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια την νομική τους εκπροσώπηση στην υπόθεση που έχει δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες από τον κο Γιάννη Καλλιάνο και αφορά τις συνθήκες νοσηλείας και τις ιατρικές επιλογές γιατρών γνωστού νοσοκομείου της Αθήνας, όπου νοσηλεύτηκε ο πατέρας του και μετά από μια σειρά ακρωτηριασμών, ενώ αρχικά οι γιατροί του νοσοκομείου τον είχαν διαβεβαιώσει ότι η κατάσταση της υγείας του πατέρα του ήταν τέτοια που δεν κινδύνευε η ζωή του σε καμία περίπτωση, τελικώς υπέστη ανακοπή, ακολούθως περιήλθε σε κωματώδη κατάσταση και σήμερα έχασε τη ζωή του.

Το δικηγορικό μας γραφείο με τους συνεργάτες του και τη βοήθεια ειδικών ιατροδικαστών, αφού λάβουμε στην κατοχή μας τον ιατρικό φάκελο τον οποίον θα μελετήσουν οι επιστημονικοί συνεργάτες μας, θα προχωρήσουμε στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες κατά όλων των υπευθύνων».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας | Διακομίσθηκε στο Τζάνειο

Λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου στην Ολομέλεια της Βουλής, ακόμη ένα παρόμοιο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστας Παπαδόπουλος, έξω από το Ειρηνοδικείο Νίκαιας, δημοτικός σύμβουλος επιτέθηκε στον αντιδήμαρχο Υποδομών και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νίκαιας, Ελευθέριο Χατζηπαυλίδη, χτυπώντας τον στο πρόσωπο. Ο αντιδήμαρχος μετάφερθηκε στο Τζάνειο με αιμορραγία για τις πρώτες βοήθειες. Οι δύο άνδρες ανήκουν σε αντίπαλες παρατάξεις.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en