ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, είχαν, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης.

Στη συνάντηση, στην οποία είχαν κληθεί να συμμετάσχουν και οι εταιρείες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, συζητήθηκε η πρόταση του Προέδρου της ΚΕΕΕ για ενιαία είσπραξη πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων μέσω του ΓΕΜΗ.

Στόχος είναι να υπάρξει για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια “ειρήνη” μεταξύ χρηστών και δικαιούχων, καθώς θα εισπράττονται λίγα χρήματα από πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις, με δικαιοσύνη και ανταποδοτικότητα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη (επιχείρησης).

Θα αφαιρεθούν, επίσης, τα τεράστια εισπρακτικά έξοδα, καθώς θα εκλείψουν οι δυσβάσταχτες δικαστικές δαπάνες τόσο για τους χρήστες όσο και για τους δικαιούχους.

Οι εταιρίες θα εισπράττουν χρήματα μέσω του ΓΕΜΗ, άμεσα και έγκαιρα και με μηδενικό κόστος και θα τα διανέμουν στα μέλη τους χωρίς καθυστέρηση, ενώ θα απεγκλωβιστούν τα ελληνικά δικαστήρια από χιλιάδες υποθέσεις.

Μετά από γόνιμο διάλογο όλων των παρισταμένων, η Υπουργός Πολιτισμού ζήτησε να αποσταλεί γραπτώς η πρόταση της ΚΕΕΕ στο Υπουργείο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να κοινοποιηθεί στη συνέχεια στις εταιρείες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για να λάβουν γνώση και ακολούθως να εκφράσουν τις προθέσεις τους.

Στη συνέχεια θα κληθούν όλες οι πλευρές, υπό την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Μενδώνη, προκειμένου να διερευνηθούν οι προϋποθέσεις συνεννόησης και συνεργασίας, για να προχωρήσει η είσπραξη των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version