Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Θωμά Μαργαρίτη με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο

image_print

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΩΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜ-Θ, ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΤΙΟ

  • Θέλουμε πολιτική απόφαση για οριστική λύση στο δρόμο Δράμα-Αμφίπολη.
  • Να υπογραφεί διαπεριφερειακή συνεργασία των Περιφερειών ΑΜ-Θ και Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Να αναλάβει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ την ευθύνη διαχείρισης του δρόμου από Μαυρολεύκη έως Παλαιοκώμη, μήκους μόλις 29 χιλιομέτρων.
  • Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εργασίες βελτίωσης από την Αντιπεριφέρεια Σερρών.

Την υπογραφή διαπεριφερειακής συνεργασίας των Περιφερειών ΑΜ-Θ και Κεντρικής Μακεδονίας και την ανάληψη της ευθύνης διαχείρισης του τμήματος του επαρχιακού δικτύου του Νομού Σερρών (από τη Μαυρολεύκη μέχρι την Παλαιοκώμη, μήκους μόλις 29 χιλιομέτρων), από την Αντιπεριφέρεια Δράμας, με την οικονομική συμβολή της Αντιπεριφέρειας Σερρών, ζήτησε και πάλι στην συνάντηση που είχε στην Κομοτηνή, ο Θωμάς Μαργαρίτης, από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Χρήστο Μέτιο.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας, κ. Παράσχου.

Ο κ. Μαργαρίτης εξήγησε διεξοδικά το αίτημα, που είναι η οριστική λύση στη βελτίωση και συντήρηση για πάντα του υφιστάμενου δρόμου, χωρίς να παρακαλάμε μόνιμα για «μικρομπαλώματα» τους Σερραίους και να εξαρτάται η συντήρηση αποκλειστικά από αυτούς.

Σημειώνεται ότι, μετά το Πάσχα η Αντιπεριφέρεια Σερρών, ξεκινά εργασίες βελτίωσης, μετά από επιστολές και πιέσεις του κ. Μαργαρίτη, που είχαν χρόνια να γίνουν και ο δρόμος ήταν σε απαράδεκτη κατάσταση.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι χρειάζεται γενναία πολιτική απόφαση των δύο Περιφερειαρχών, ώστε να βγαίνουμε στην Αμφίπολη, με σχετική ασφάλεια από τον υφιστάμενο δρόμο, που είναι η μοναδική συντομότερη έξοδος της Δράμας προς την Εγνατία οδό. Επίσης, έγινε κατανοητό ότι όπως υπογράφονται διαδημοτικές ή διακρατικές συμφωνίες στα κοινά όρια, έτσι μπορούν να υπογραφούν και διαπεριφερειακές συνεργασίες.

Εξηγήθηκε ότι η νέα χάραξη του Ε61, του τμήματος Δράμα-Αμφίπολη, εάν και εφόσον αρχίσει, θα κατασκευασθεί μετά από δεκαετίες, σύμφωνα με έγγραφο του αρμόδιου Υπουργείου, που προσδιορίζει την ολοκλήρωση κατασκευής του Ε61, το έτος 2050 !!!

Τέλος, κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα, το οποίο κοινοποίησε στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη και στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη υποδομών ΑΜ-Θ, κ. Χρήστο Λιθηρόπουλο.

Ο κ. Μέτιος έδειξε να κατανοεί την αναγκαιότητα του αιτήματος, επιφυλάχθηκε για την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας και έδειξε διατεθειμένος να ξεπεράσει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που περιχαρακώνουν τις ενέργειες των αιρετών, μόνο εντός των διοικητικών ορίων ευθύνης τους. Αναμένονται οι σχετικές πολιτικές ενέργειές του, στους λοιπούς συναρμόδιους, για την οριστική επίλυση του θέματος, που θα ικανοποιήσει όλους τους Δραμινούς που ταλαιπωρούνται και σκοτώνονται στο δρόμο για Θεσσαλονίκη.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν το κέντρο της Δράμας στην 4η «Λευκή Νύχτα»

image_print

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η φετινή Λευκή Νύχτα στη Δράμα, επιβεβαιώνοντας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη δυναμική του θεσμού. Η διοργάνωση μετέτρεψε το κέντρο της πόλης σε έναν ανοιχτό χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και εμπορίου, προσελκύοντας χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες μέχρι αργά τη νύχτα.

Από τις απογευματινές ώρες, οι κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν για την κυκλοφορία των οχημάτων και παραδόθηκαν στους πεζούς. Τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά έως αργά, προσφέροντας ειδικές εκπτώσεις, προσφορές και δράσεις για το κοινό, δίνοντας σημαντική ώθηση στην τοπική αγορά.

Παράλληλα, σε όλο το κέντρο της Δράμας αναπτύχθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ζωντανή μουσική, χορευτικά δρώμενα, αθλητικές επιδείξεις και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχαν οι δράσεις για τα παιδιά, με παραστάσεις ταχυδακτυλουργών, θέατρο σκιών και δημιουργικές δραστηριότητες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών επισκεπτών.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου επιβεβαίωσε την επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία αποτέλεσε αποτέλεσμα της συνεργασίας του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμο Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας, καθώς και πλήθος φορέων, συλλόγων και εθελοντών.

Καθοριστική ήταν και η συμβολή των σωμάτων ασφαλείας και των υπηρεσιών υγείας, που φρόντισαν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, ενώ σημαντική ήταν και η στήριξη των χορηγών και των χορηγών επικοινωνίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, με ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση, τονίζοντας ότι η Λευκή Νύχτα έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της πόλης, ενισχύοντας τόσο την εμπορική δραστηριότητα όσο και την εξωστρέφεια της Δράμας.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις στην αγορά της Καβάλας

image_print

Με αισιοδοξία υποδέχεται η τοπική αγορά της Καβάλας την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα, δίνοντας το έναυσμα για μια περίοδο σημαντικών προσφορών και αγορών.

Οι επαγγελματίες της πόλης ευελπιστούν ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση του Ιουλίου και του Αυγούστου, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές, θα ενισχύσουν την εμπορική δραστηριότητα και θα δώσουν νέα ώθηση στα καταστήματα.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών ειδών, ειδών σπιτιού και πολλών ακόμη κατηγοριών, επωφελούμενοι από σημαντικές εκπτώσεις.

Οι έμποροι καλούν το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει την τοπική αγορά, επισημαίνοντας ότι η επιλογή των καταστημάτων της Καβάλας συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν στους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές και να δίνουν προσοχή στην αναγραφή τόσο της αρχικής όσο και της τελικής εκπτωτικής τιμής των προϊόντων.Η εκπτωτική περίοδος αναμένεται να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες εμπορικές ευκαιρίες του καλοκαιριού, με την αγορά της Καβάλας να προσδοκά αυξημένη επισκεψιότητα και έντονη αγοραστική κίνηση τις επόμενες εβδομάδες.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση στα βιομηχανικά είδη στη λαϊκή αγορά της Καβάλας – Αυξημένη η ζήτηση στα φρούτα

image_print

Δύο διαφορετικές εικόνες παρουσίασε η εμπορική κίνηση στη λαϊκή αγορά της Καβάλας, με τους καταναλωτές να εμφανίζονται συγκρατημένοι στις αγορές βιομηχανικών ειδών, ενώ αυξημένη ήταν η ζήτηση στους πάγκους με τα φρούτα.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς, η κίνηση στα βιομηχανικά είδη, όπως ρούχα, υποδήματα και είδη οικιακής χρήσης, παρέμεινε υποτονική. Οι καταναλωτές φαίνεται να περιορίζουν τις μη απαραίτητες αγορές, δίνοντας προτεραιότητα στις βασικές ανάγκες του νοικοκυριού.

Αντίθετα, μεγαλύτερη ήταν η προσέλευση στους πάγκους με τα φρούτα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν τη ζήτηση για εποχικά προϊόντα. Καρπούζια, πεπόνια, ροδάκινα, νεκταρίνια και άλλα καλοκαιρινά φρούτα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών.

Οι πωλητές στη λαϊκή αγορά της Καβάλας επισημαίνουν ότι το αγοραστικό κοινό αναζητά καλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα, ωστόσο η γενικότερη ακρίβεια εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικά την καταναλωτική συμπεριφορά.

Παρά την αυξημένη κίνηση στα φρούτα, η συνολική εικόνα της αγοράς παραμένει συγκρατημένη, με τους επαγγελματίες να ευελπιστούν σε βελτίωση της εμπορικής δραστηριότητας το επόμενο διάστημα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en