Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση για την τουριστική ανάπτυξη της Αμφίπολης μέσω του INTERREG GREECE-BULGARIA

 

  Συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Π.Ε. Σερρών  που θα συνεργαστούν για την  υλοποίηση του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG GREECE-BULGARIA πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20-01-2015 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.

  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την παράλληλη ανάδειξη του πολιτισμού των Σερρών με εκείνου του Blagoevgrad της γειτονικής Βουλγαρίας,  μέσω κοινών δράσεων που θα στοχεύουν στην τουριστική ανάπτυξη των δύο περιοχών.

  Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης που είχαν πραγματοποιήσει τον Δεκέμβριο στην Π.Ε. Σερρών ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι του δήμου Blagoevgrad και της επαφής που είχαν με τους σερραϊκούς φορείς ,προκειμένου να  τεθεί το πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας.

  Στη συνάντηση της Τετάρτης έγινε εκτενής συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους θα προωθηθεί η τουριστική ανάπτυξη της Αμφίπολης, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Όπως τόνισε ο Διευθυντής του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 2 Γιώργος Αραπάκης η ολοκληρωμένη πρόταση που θα αφορά στην Αμφίπολη θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2016 και θα εστιάζει στην πολύπλευρη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με βάση την πολιτιστική της κληρονομιά.

  Πιο συγκεκριμένα,  όλοι συμφώνησαν πως κεντρική ιδέα της πρότασης θα πρέπει να είναι η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Αμφίπολη ώστε να είναι επισκέψιμοι και παράλληλα να δοθεί έμφαση  στην πλήρη ενημέρωση των επισκεπτών μέσω της δημιουργίας ενός Κέντρου Πληροφόρησης.

  Στο ίδιο πλαίσιο , θα προταθούν δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης για τους νέους αλλά και διοργάνωση αρχαιολογικών, ή  και άλλου αντικειμένου, συνεδρίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην ανάγκη για αναβάθμιση του Φεστιβάλ που αποτελεί εδώ και χρόνια το σήμα κατατεθέν της περιοχής.

  Όλα τα παραπάνω θα συνδυαστούν βέβαια με αντίστοιχες προτάσεις που θα γίνουν από τον γειτονικό δήμο της Βουλγαρίας ,με στόχο την ανάδειξη και της δικής του πολιτιστικής κληρονομιάς και την αλληλο-προσέλκυση επισκεπτών.

  Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών συνεχάρη τους φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στην προσπάθεια που ξεκινά.

  Τη σπουδαιότητα ανάδειξης της περιοχής της Αμφίπολης τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Μελίτος ο οποίος επισήμανε πως από την πλευρά του δήμου γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες γι’ αυτό το σκοπό.

  Επίσης, τις δικές της προτάσεις κατέθεσε και η αρχαιολόγος και υπεύθυνη της ανασκαφής στην Αμφίπολη Κατερίνα Περιστέρη, η οποία επισήμανε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε η  Αμφίπολη να αναδειχθεί στο μέγιστο βαθμό.  

  Να τονίσουμε πως οι δράσεις του συγκεκριμένου προγράμματος θα υλοποιούνται από τον δήμο Αμφίπολης, που θα είναι ο συντονιστής της πρότασης, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (ΚΕΚ) της Π.Κ.Μ.-Π.Ε. Σερρών ,που έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την υποβολή της πρότασης, το ΤΕΙ Σερρών , το πανεπιστήμιο και τον δήμο του Blagoevgrad

  Στην συνάντηση συμμετείχαν : Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος, ο αντιδήμαρχος Αμφίπολης Γρηγόρης Κοδρόπουλος,  ο Πρόεδρος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2 (ΚΕΚ) της Π.Κ.Μ.-Π.Ε. Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός ,ο Διευθυντής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2 (ΚΕΚ) της Π.Κ.Μ.-Π.Ε. Σερρών Γιώργος Αραπάκης , η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Χρυσούλα Παλάζη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Κυριάκος Ασίκογλου, η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη μαζί με την αρχαιολόγο Πηνελόπη Μάλαμα, την αρχιτέκτονα μηχανικό Σταυρούλα Παπότη και την τμηματάρχη συντήρησης Θάλεια Κουκουβέτσιου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών και ο Κωνσταντίνος Δαυϊδ, διευθυντής της σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

1d8530fc-9ccf-46a1-b805-6ddf0e544f94 ec0224b6-7873-4071-bd0e-48caf6ccead1 d7dedeb9-3bf3-4d1d-af07-475b6ef58a0f 0cf26b37-ebba-4b70-b266-cc53902770ce

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Επίσκεψη της Βουλευτή Καβάλας κας. Αγγελικής Δεληκάρη στον Δήμαρχο Θάσου

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο και τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, η Βουλευτής Καβάλας κα. Αγγελική Δεληκάρη.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Γεωργίου, ο Δήμαρχος Θάσου ενημέρωσε αναλυτικά την κα. Αγγελική Δεληκάρη τόσο για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Θάσου όσο και το Νησί Θάσου, ενώ ζητήθηκε η παρέμβαση και συνδρομή της για την επίλυση τους.

Επίσης, ο Δήμαρχος Θάσου υπογράμμισε την άριστη και αγαστή συνεργασία με την κα. Βουλευτή από την ανάληψη των καθηκόντων της και την ευχαρίστησε θερμά για το συνεχές ενδιαφέρον της για την Θάσο και τις παρεμβάσεις της προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά από τον κ. Ελευθέριο Κυριακίδη στην κα. Αγγελική Δεληκάρη ενός αντίγραφου αρχαίου νομίσματος της Θάσου σε ανάμνηση της επισκέψεώς της.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Mαρτυρία στο ENA Channel : Πως βίωσε μία μητέρα το μπούλινγκ στην κόρη της από μαθητές στο σχολείο

Μία μητέρα, η κυρία Ζ. ένιωθε την καρδιά της να σφίγγεται κάθε φορά που έβλεπε τη μικρή της κόρη να επιστρέφει από το σχολείο με κατεβασμένο το κεφάλι και δάκρυα στα μάτια.

Εδώ και μήνες, η μικρή ήταν ήταν θύμα μπούλινγκ από τους συμμαθητές της, και η μητέρα προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να τη βοηθήσει..

Μετά από πολλές συζητήσεις και άπειρες ώρες δίπλα στην κόρη της, η μητέρα κατάφερε να την κάνει να ανοιχτεί. Η κόρη της εξομολογήθηκε πως κάθε μέρα στο σχολείο ήταν ένας εφιάλτης: κοροϊδίες, απομόνωση και συνεχείς προσβολές την έκαναν να αισθάνεται αβοήθητη και μόνη..

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι πέρα και για πέρα αληθινή και την περιέγραψε στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής η κυρία Ζ. η οποία μετέφερε τον “εφιάλτη” που έζησε η ίδια και η οικογένεια της.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ζέττα Μακρή στο ENA Channel : “Πάνω από 200 οι καταγγελίες για μπούλινγκ στο stop-bullying.gov.gr”

Σε δηλώσεις της στο ENA Channel, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 200 καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού σε σχολεία της χώρας μετά από την έναρξη της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr. Οι καταγγελίες αυτές φωτίζουν ένα ανησυχητικό φαινόμενο που πλήττει μαθητές και μαθήτριες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η κ. Μακρή τόνισε ότι η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη και την καταπολέμησή του. Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η εφαρμογή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και η ενίσχυση των μηχανισμών αναφοράς και διαχείρισης τέτοιων περιστατικών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en