Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ | Το σοκ της ήττας έκανε τον Σιμιτσή αλαζόνα

Άμεση ήταν η αντίδραση της Συμπαράταξης Πολιτών στο Δελτίο Τύπου που έστειλε ο Κωστής Σιμιτσής, όπου θεωρεί όλους άσχετους με την διοίκηση του Δήμου  και την οφειλή των 180.000 ευρώ, ουσιαστικά χωρίς νόημα, αφού η ΔΕΠΟΣ όπως αναφέρει οφείλει στον Δήμο Καβάλας 2.000.000 ευρώ.

Στο Δελτίο Τύπου της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ αναφέρεται επί λέξη….

“Ο κ. Σιμιτσής o υπερασπιστής των μνημονίων.
Ο κ. Σιμιτσής του «υπαγόμαστε στο Γερμανικό προξενείο»
Ο κ. Σιμιτσής πριν μια βδομάδα πρωτοστάτησε και συμμετείχε στο ενιαίο ψηφοδέλτιο Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ μαζί με την κυρία Τσανάκα και όλους τους εκλεκτούς του μνημονιακού μπλοκ στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Αυτός λοιπόν, εγκαλεί τη Συμπαράταξη Πολιτών και όχι μόνο, γιατί ψηφίζοντας τον Κανονισμό λειτουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου, ψήφισε «δήθεν» ναι στην εθελοντική εργασία των εργαζομένων, ναι στην ανασφάλιστη εργασία, ναι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Δυστυχώς γι’ αυτόν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τον δικαιώνουν, γιατί η παράταξή μας εναντιώθηκε και διαφοροποιήθηκε σ’ αυτό το κομμάτι και μάλιστα ζήτησε να καταγραφεί η διαφοροποίηση όπως και έγινε.
Το σοκ της ήττας του κ. Σιμιτσή αντί να τον κάνει πιο μετρημένο, πιο προσεχτικό και γιατί όχι πιο σοφό, όπως κατά κανόνα συμβαίνει, τον κάνει πιο αλαζόνα, πιο επαρμένο και υποκριτικά πιο «αριστερό», πιο «φιλεργατικό» και πιο «σοσιαλιστή».
Αυτός ξέχασε, αλλά εμείς θυμόμαστε ότι επί της θητείας του ο εθελοντισμός και τα δίμηνα πήγαιναν σύννεφο και η ομηρία ανέργων και εργαζομένων ήταν στην ημερήσια διάταξη της διοίκησής του. Και ότι σε όλα αυτά, μας είχε απέναντί του όπως, θα μας έχει και η συνυποψήφιά του στο ψηφοδέλτιο της ΠΕΔ κ. Τσανάκα.
Ας αντιμετωπίσει ο κ. Σιμιτσής τα επίχειρα της ήττας του, ας εξηγήσει πως στελέχη της διοίκησής του έχουν εκθέσει τον Δήμο μας στο πανελλήνιο και ας παίξει τον ρόλο που του έχουν αναθέσει οι δημότες μας. Αυτόν της αντιπολίτευσης απέναντι σε μία διοίκηση με την οποία ταυτίζονται σε επίπεδο κομμάτων, σε επίπεδο κυβέρνησης, συγκατοικούν στην ΠΕΔ, ίσως και στην ΚΕΔΕ, που αγωνιούν μαζί για την επιβίωση της μνημονιακής κυβέρνησης, για να μπορεί μετά να εγκαλεί την παράταξη μας για υποχώρηση από πάγιες θέσεις της και αξίες
Εμείς με ενδιαφέρον, συμπάθεια και κατανόηση για το δύσκολο του εγχειρήματος αυτού θα παρακολουθούμε αυτή του την προσπάθεια.”

1 Comment

1 Comment

  1. Konstantin Nalbantis

    10 Οκτωβρίου 2014 at 10:57

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ

    Βέβαια δεν θα εισέλθουμε στα εσωτερικά του Δήμου Καβάλας και δεν θα κριτικάρουμε τις θετικές προοπτικές ανάπτυξης της πόλης και της περιοχής για χάρη του λαού.
    Όμως στη βάση του πόσιμου Νερού, είναι τεράστια η ευθύνη των περασμένων δημοτικών αρχόντων της Καβάλας και επίσης το απερψόμενο δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος, να έχουν το θάρρος ή και το θράσος; να διατυμπανίζουν υπερήφανα για τα επιτεύγματα των διαδικασιών τους για το καθαρό πόσιμο νερό.
    Μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν οι περασμένες δημοτικές αυτοδιοικήσεις και ο απερχόμενος Δήμαρχος, να οραματιστούν κάτι παραγωγικότερο από τις απέραντες θαλάσσιες ακτές και τη θάλασα και να προγραμματίσουν και να προωθήσουν παραγωγικά το κρισιμότερο πρόβλημα, “το κοινωνικότερο προϊόν” για τους ανθρώπους και τα ζώα, το άφθονο θαλάσσιο ύδωρ με τον τρόπο της αφυδάτωσης, για πόσιμο νερό, ύδρευση και άρδευση, και για τις τουριστικές εγκαταστάσεις της περιοχής όπως κάνουν ως πρωταρχικό τους στόχο κυβερνήσεις και δήμοι χωρών της Μεσογείου.
    Το να καυχόμαστε, στο εσωτερικό και εξωτερικό,ότι είμαστε περήφανοι που κατορθώσαμε να πίνουν οι καβαλιώτες άφθονο και καθαρό νερό, είναι υπερβολή και απάτη,; αν δεν εξετάσουμε τις λεπτομέρειες αυτής της προκλητικής, απαρχαιομένης αποικιακής νοοτροπίας.

    Η Καβάλα, πήρε το πόσιμο νερό των Πηγών, του προ χιλιετίας ονομαζόμενου ποταμού Ζυγκάκη, που βαπτίστηκε η πρώτη χριστιανή στην Ευρώπη, που πηγάζει από το Δημοτικό διαμέρισμα Κοινότητα Κυργίων- μέσα από το Αγρόκτημα και το Γεωγραφικό προσδιορισμού της κοινότητας Κυργίων και παρόλα που σήμερα υπάρχουν πέντε ως έξι προκλητικά και αυθαίρετα ονόματα και η σιωπή και βουβαμάρα αναφοράς του Δημοτικού διαμερίσματος και της Κοινότητας Κυργίων.
    Τότε λοιπόν που κυριαρχούσε στην Πατρίδα μας ένα απέραντο Νεκροταφείο Σιωπής, φόβου και βουβαμάρας, η Καβάλα με ένα αποικιακό αυταρχικό δικτοτορικό; συμβόλαιο προτεκτοράτου πήρε για 99 χρόνια το πόσιμο νερό των Κυργίων, και ενώ η καβάλα κερδοφορεί με την πώληση του νερού δεν δίνει ότι δραμή σε Συνέλληνες των κυργιωτών!!
    Ετούτες οι
    ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ -Πάρκο Πηγών Κυργίων και οι αταίριαστες συμπεριφορές των Τ.Α. και των άλλω απαιτεί μια σύντομη ανασκόπηση για τον φούρνο του Νασρεντίν Χίτζα;

    Φαίνεται με το ηλιοβασίλεμα έχασε το μεγαλύτερο προσφυγικό Κεφαλοχώρι, και ο Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου των 11 Συνοικισμών τα δικαιώματά του,ενώ κατέστρεψε η Καβάλα τις Πηγές Κυργίων μέσα στο Δ.Δ. – Κοινότητα Κυργίων και μέσα στο Αγρόκτημα Κυργίων και ενώ παίρνει το πόσιμο νερό η Καβάλα, αντί από τις πελώριες θαλάσσιες ακτές της, δεν θέλησε και δεν ενεργοποιήθηκε, όπως σε άλλες μεσογειακές χώρες, μακροχρόνιες προβλέπεις του κοινωνικού προϊόντος του Νερού, που θα μπορούσε μακροχρόνια να εφαρμόσει την αφυδάτωση του ανεκτίμητου θαλάσσιου ύδατος και επίσης και για χρήση στις τουριστικές εγκαταστάσεις.
    Βέβαια με τις “ρεβανσιστικές” χειρονομίες κατέστρεψε τις Πηγές με ένα αποικιακό συμβόλαιο 99 ετών κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, και χωρίς να πληρώνει δραχμή, ενώ τα Κύργια από όπου πηγάζουν οι Πηγές, εξαφανίζονται από 7.500 τώρα κάτω από 2 000 χιλιαδες, εξαιτίας της φτώχειας, της ανέχειας, της μονοκαλλιέργειες, φεύγουν όπου δη για καλύτερες προπτικές της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης, της άνισης μεταχείρισης,
    και υποτίθεται ότι ακόμα και τα ζαρζαβατικά που εισάγονται από άλλους και από την άρδευση νερού των Πηγών, είναι φθηνότερα από το πόσιμο νερό των Κυργιωτών, όπου υπάρχουν και εκεί δύο διαφορετικές τιμές νερού ύδρευσης και άρδευσης.
    Και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις της περιοχήςε μας μέχρο τώρα απέτυχαν; στη διαλογική συζήτηση για την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική αναβάθμιση και εξέλιξη της αμφιθεατρικής ορεινής και ημιορεινής περιοχής των Κυργίων, που εκτός των άλλων της αταίριαστης συμπεριφοράς,” ρεβανσιστικής” αρνούνται διορθωτικές Αιτήσεις των κακώς κειμένων:” , ακόμα αρνούνται και τα βασικά άρθρα του συντάγματος περί ισονομίας, ισοτιμίας και ελεύθερης έκφρασης των προβλημάτων του τόπου και την άρνηση της ονομασίας του τόπου μας από όπου πηγάζουν και ανήκουν οι Πηγές, όπως σχετικά αποφασίζουν άλλα δημοτικά διαμερίσματα της χώρας μας. Βλέπε και http://www.panoramio.com/user/7620537-
    Θα επανέλθω και πάλι σε δευτερολογία
    Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο
    Κωνσταντίνος Ν.

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en