Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Καβάλας σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στις Βρυξέλλες

Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2017 θα διοργανωθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για καθηγητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ε.Κ».

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, όπου θα εκπροσωπηθούν 4 ελληνικά σχολεία, τα οποία επελέγησαν για τις δράσεις που υλοποίησαν τα δύο τελευταία χρόνια. Ένα από τα σχολεία αυτά είναι το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, με υπεύθυνους καθηγητές του Προγράμματος  τον κ. Παπανικολάου Κωνσταντίνο, την κ. Βουζανίδου Ευαγγελία και την κ. Ευθυμιάδου Μελίνα. Στο σεμινάριο των Βρυξελλών  θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος θα παρακολουθήσει τις καλές πρακτικές των καθηγητών των ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετέχουν  στο πρόγραμμα και θα παρουσιάσει τις δράσεις που υλοποίησαν καθηγητές και μαθητές από το 5ο Λύκειο  στο πλαίσιο του προγράμματος .

Μια μικρή εικόνα των δράσεων μας

  1. Ημέρα Ευρώπης 2016 :  “Το κασκόλ της Ευρώπης που αγκαλιάζει όλους…”, αναρτήθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας υπό τους ήχους του Ύμνου της Ευρώπης
  1. Ημέρα Ευρώπης 2017 : Ημερίδα για τα 60 χρόνια Ε.Ε,. με καλεσμένη την Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας  “Γεώργιος Παυλίδης

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της Δ/νσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνουν το πρόγραμμα “Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” (European Parliament School Ambassadors Program) για τα σχολικά έτη 2016-17, 2017-18 μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής κατά το σχολικό έτος 2015-16.

Κύριος στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και ιδιαίτερα της πολιτικής – κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μέσω της καλύτερης γνώσης και κατανόησης , από τους μαθητές-μελλοντικούς νέους πολίτες, της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών θεσμών και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, μέσω της εκπαίδευσης, όσον αφορά τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών και τις δυνατότητες για πιο ενεργή συμμετοχή τους στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πάσχα | Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου θα χτυπήσει για τελευταία φορά το κουδούνι στα σχολεία καθώς στη συνέχεια ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές,

Το Πάσχα πέφτει φέτος στις 5 Μαΐου ενώ η μεγάλη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Έτσι λοιπόν οι μαθητές θα πάνε τελευταία μέρα σχολείο πριν τις διακοπές του Πάσχα σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, ενώ θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Φινάλε στις 14 Ιουνίου

Σχετικά με το καλοκαίρι, τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Παραδείγματος χάρη φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, όποτε τα σχολεία για το καλοκαίρι θα κλείσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια

Το παραπάνω ισχύει μόνο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, καθώς για τα γυμνάσια και τα λύκεια καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο το πότε κλείνουν διότι υπάρχουν και οι εξετάσεις αλλά και οι Πανελλήνιες 2024.

Όσον αφορά τα Λύκεια, την Παρασκευή 17 Μαΐου, ολοκληρώνονται τα μαθήματα ενώ για τα Γυμνάσια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την πρώτη και τη δευτέρα λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, αφού 15 Ιουνίου συμπίπτει Σάββατο. Οι απολυτήριες εξετάσεις της τρίτης λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου.

newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en