Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συμμετοχή του ΤΕΕ Θράκης στον περιφερειακό μηχανισμό για τους σεισμούς | Κάλεσμα στους μηχανικούς

Σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ Θράκης χαιρετίζει τη συγκρότηση περιφερειακού μηχανισμού για την αντιμετώπιση σεισεικών συμβάντων και καλεί τα μέλη του που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση καταστροφικών συμβάντων εξαιτίας φυσικών φαινομένων (σεισμοί, πλημμύρες κλπ) σε αρκετά εκ των οποίων αναγνωρίζονται ανθρώπινες ευθύνες.

Η Πολιτεία και οι υπεύθυνοι μηχανικοί βελτιώνουν συνεχώς το επίπεδο απόδοσης των παρεμβάσεων τόσο προ του συμβάντος όσο και μετά από αυτό. Το Αρμόδιο Υπουργείο έχει εκπονήσει το σχέδιο «Ξενοκράτης», το οποίο συμπληρώνεται και βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου αλλά και με την συσσωρευόμενη εμπειρία από τα συμβάντα που καταγράφονται σε όλη την χώρα. (Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων ΑΔΑ: Β4ΩΗΙ-ΤΞ3).

Στα πλαίσια αυτά η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘρ έχει εκδώσει ειδικό τεύχος “ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ ΠΑΜΘρ / Δεκέμβριος 2013” σύμφωνα με το οποίο, ανατίθεται σημαντικός ρόλος στο ΤΕΕ Θράκης διά των συναδέλφων μηχανικών που συγκροτούν συνεργεία εκτιμήσεων και ομάδες επεμβάσεων για τις επιθεωρήσεις – αποκαταστάσεις των τεχνικών υποδομών σε περιπτώσεις συμβάντων.

Το ΤΕΕ Θράκης χαιρετίζει την προσπάθεια της ΠΑΜΘρ και θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται ο κοινωνικός ρόλος των μηχανικών και αναγνωρίζεται η συμβολή των συναδέλφων.

Για την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των συναδέλφων, που προτίθενται να συμμετάσχουν στα ως άνω συνεργεία και τις ομάδες επεμβάσεων θα οργανώσει ειδικά τεχνικά σεμινάρια σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), ώστε να αποκτηθούν εξειδικευμένες γνώσεις για την εκτίμηση και την αποκατάσταση τεχνικών έργων.

Για τους παραπάνω λόγους:

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – μέλη του ΤΕΕ-Θράκης

Που επιθυμούν :

Να συμμετέχουν στην συγκρότηση του περιφερειακού μηχανισμού αντιμετώπισης σημαντικών σεισμικών συμβάντων.
Να λάβουν την ειδική εκπαίδευση σε σεμινάρια που θα οργανώσει το ΤΕΕ Θράκης (το πρόγραμμα θα καθοριστεί μετά τις δηλώσεις),
να δηλώσουν συμμετοχή

μέχρι την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

υποβάλλοντας την ειδική Αίτηση, που δύνανται να την αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ-Θράκης όπου έχει αναρτηθεί (www.teethrakis.gr) ή εφόσον το επιθυμούν, να την παραλάβουν από τα Γραφεία του ΤΕΕ-Θράκης (Κομοτηνή – Παρνασσού 6).

Τα στοιχεία που θα υποβληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την στελέχωση των Περιφερειακών Ομάδων που θα συγκροτηθούν με ευθύνη της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘρ.

(Πληροφορίες: Γραμματεία ΤΕΕ-Θράκης τηλ. 2531035313-4)

xanthipress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΠΟΨΕΙΣ

Έμφυλη Βία: Ενδοοικογενειακή Βία

Η έμφυλη  βία αποτελεί στις μέρες ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο, με τεράστιες   επιπτώσεις, τόσο σε κοινωνικό, οικονομικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Το φαινόμενο  αυτό στις μέρες μας τείνει να πάρει τεράστιες διαστάσεις, ενώ οι  επιπτώσεις του φαινομένου αυτού επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα όχι μόνο το άτομο που υφίσταται οποιαδήποτε μορφής βία, αλλά και τον περίγυρο αυτού του ατόμου, όπως οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Μία μορφή βίας είναι και η ενδοοικογενειακή, με την πληθώρα των περιστατικών, να είναι η βία των ανδρών κατά των γυναικών, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ή να παραλείπουμε (εσκεμμένα ή μη) την βία των γυναικών κατά των ανδρών, ή και την βία κατά των παιδιών από το στενό ή ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον.

Η άσκηση βίας μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο κατά την διάρκεια μιας σχέσης ή και μετά από αυτήν. Σεξουαλική, οικονομική, κοινωνική απομόνωση, συνιστούν ένα πλέγμα, που έχει ως υποβόσκων υπόβαθρο την ζήλια, το φθόνο, το μίσος, το θυμό, την απόρριψη και άλλα επαχθή αίτια. Κοινός παρανομαστής όμως η μείωση του ατόμου τόσο σε οικογενειακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 1 στις 3 γυναίκες έχει βιώσει περιστατικό ενδοοικογενειακής ή και σεξουαλικής βίας, ως απόρροια των άνισων σχέσεων μεταξύ των ανδρών και των γυναικών.  Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την διετία 2016 – 2017, εμφανίστηκαν τα εξής:

  • 2 εκατ, θύματα ετησίως
  • 82 γυναίκες και 13 άνδρες έχασαν την ζωή τους, ως αποτέλεσμα ενδοοικογενειακής βίας
  • 30 γυναίκες την εβδομάδα επιχειρούν να αυτοκτονήσουν, εκ των οποίων οι 3 αυτοκτονούν
  • 150000 παιδιά ζουν σε περιβάλλον ενδοοικογενειακής βίας

Τα ποιο απογοητευτικά στοιχεία προκύπτουν κατά την περίοδο του lockdown, για κάθε 3 μήνες, προστέθηκαν  15 εκατομμύρια περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των γυναικοκτονιών σε ποσοστό 100%. Έτσι λοιπόν έχουμε πράξεις που προκαλούν σωματικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα, δημιουργώντας αισθήματα, φόβου, αγωνίας, πανικού, έντονης ντροπής και ανελευθερίας.

Βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείπουμε και την σεξουαλική παρενόχληση, που είναι οποιαδήποτε μορφή ανεπιθύμητης λεκτικής, ψυχολογικής, ή σωματικής συμπεριφοράς σεξουαλικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα την προσβολή της προσωπικότητας, ιδίως με τη δημιουργία εκφοβιστικού, εξευτελιστικού, εχθρικού, ταπεινωτικού ή επιθετικού περιβάλλοντος, με κύριο σκοπό τον εξευτελισμό, την ταπείνωση  και την διαπόμπευση του θύματος.

Αν και τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης είναι πολλά, το ανησυχητικό είναι ότι ένας μικρός αριθμός δηλώνεται και ακόμα ένας μικρότερος αριθμός αναζητά λύση και αντιμετώπιση στο πρόβλημα.

Όλα αυτά όμως πηγάζουν από τις κοινωνικές τάξεις και τις κοινωνικές σχέσεις, που σαν βασικό στοιχείο είναι η ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και η υπεροχή του άνδρα έναντι της γυναίκας. Έτσι λόγω της κυριαρχίας του άνδρα στα καπιταλιστικά κυρίως συστήματα, ο ρόλος της γυναίκας παρέμεινε αρνητικός ως προς τα δικαιώματα της γυναίκας. Με την εμφάνιση της βιομηχανικής επανάστασης και εφόσον  ζητήθηκαν φτηνά εργατικά χέρια, η  γυναίκα ξέφυγε από τον στενό κύκλο της οικογενείας  με αποτέλεσμα να αρχίζει να αποκτά δικαιώματα και ελευθερίες ύστερα όμως από μακροχρόνιους αγώνες για ισότητα και ισονομία.

Βλέποντας όμως αυτή την στροφή της γυναίκας προς την απελευθέρωση, και νιώθοντας ότι η γυναίκα κερδίζει έδαφος ως προς τα κατεκτημένα δικαιώματα έναντι των ανδρών, αρχίζουν και τα φαινόμενα της βίας.

Ένα επίσης σημαντικό κομμάτι βίας αποτελούν  και οι εξής μορφές:

  • Σωματεμπορία
  • Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων
  • Παιδική γάμοι
  • Διαδικτυακοί έμφυλη βία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ γύρω στα 800 εκατ. γυναίκες έχουν υποστεί  σεξουαλική βία, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, στοιχεία προ πανδημίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η εκτόξευση της βίας και της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών. Το ανησυχητικό όμως είναι ότι μόνο το 40 % των γυναικών που υφίσταται βία  ζητά βοήθεια λόγω του φόβου που προκαλεί ο κοινωνικός κυρίως περίγυρος. Επίσης σύμφωνα με άλλα στοιχεία του ΟΗΕ το 40% γυναικών παγκοσμίως έχουν γίνει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ‘όπως επίσης και με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περίπου 3000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σοκ με νεκρό άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από φωτοβολίδα την Καθαρά Δευτέρα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδικοχαμένος νεαρός μαζί με φίλους του παρακολουθούσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η γιορτή ,οι φίλοι πήγαν για διασκέδαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου όταν μια ναυτική φωτοβολίδα που έφερε κάποιος από την ευρύτερη παρέα εξερράγη και καρφώθηκε στο σώμα του Μανώλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου λίγη ώρα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που έφερε στην κοιλιακή χώρα . Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κακή χρήση μιας φωτοβολίδας – λάμψης η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον 33χρονο.

Η μητέρα του 33χρονου έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν τα κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΒΡΟΣ

Συμμετοχή του ΤΕΕ Θράκης στον περιφερειακό μηχανισμό για τους σεισμούς

Σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ Θράκης χαιρετίζει τη συγκρότηση περιφερειακού μηχανισμού για την αντιμετώπιση σεισεικών συμβάντων και καλεί τα μέλη του που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.

 Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση καταστροφικών συμβάντων εξαιτίας φυσικών φαινομένων (σεισμοί, πλημμύρες κλπ) σε αρκετά εκ των οποίων αναγνωρίζονται ανθρώπινες ευθύνες.

Η Πολιτεία και οι υπεύθυνοι μηχανικοί βελτιώνουν συνεχώς το επίπεδο απόδοσης των παρεμβάσεων τόσο προ του συμβάντος όσο και μετά από αυτό. Το Αρμόδιο Υπουργείο έχει εκπονήσει το σχέδιο «Ξενοκράτης», το οποίο συμπληρώνεται και βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου αλλά και με την συσσωρευόμενη εμπειρία από τα συμβάντα που καταγράφονται σε όλη την χώρα. (Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων ΑΔΑ: Β4ΩΗΙ-ΤΞ3).

 Στα πλαίσια αυτά η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘρ έχει εκδώσει ειδικό τεύχος “ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ ΠΑΜΘρ / Δεκέμβριος 2013” σύμφωνα με το οποίο, ανατίθεται σημαντικός ρόλος στο ΤΕΕ Θράκης διά των συναδέλφων μηχανικών που συγκροτούν συνεργεία εκτιμήσεων και ομάδες επεμβάσεων για τις επιθεωρήσεις – αποκαταστάσεις των τεχνικών υποδομών σε περιπτώσεις συμβάντων.

 Το ΤΕΕ Θράκης χαιρετίζει την προσπάθεια της ΠΑΜΘρ και θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται ο κοινωνικός ρόλος των μηχανικών και αναγνωρίζεται η συμβολή των συναδέλφων.

Για την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των συναδέλφων, που προτίθενται να συμμετάσχουν στα ως άνω συνεργεία και τις ομάδες επεμβάσεων θα οργανώσει ειδικά τεχνικά σεμινάρια σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), ώστε να αποκτηθούν εξειδικευμένες γνώσεις για την εκτίμηση και την αποκατάσταση τεχνικών έργων.

Για τους παραπάνω λόγους:

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – μέλη του ΤΕΕ-Θράκης

Που επιθυμούν :

  • Να συμμετέχουν στην συγκρότηση του περιφερειακού μηχανισμού αντιμετώπισης σημαντικών σεισμικών συμβάντων.
  • Να λάβουν την ειδική εκπαίδευση σε σεμινάρια που θα οργανώσει το ΤΕΕ Θράκης (το πρόγραμμα θα καθοριστεί μετά τις δηλώσεις),

να δηλώσουν συμμετοχή

                            μέχρι την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

υποβάλλοντας την ειδική Αίτηση, που δύνανται να την αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ-Θράκης όπου έχει αναρτηθεί (www.teethrakis.gr) ή εφόσον το επιθυμούν, να την παραλάβουν από τα Γραφεία του ΤΕΕ-Θράκης (Κομοτηνή – Παρνασσού 6).

       Τα στοιχεία που θα υποβληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την στελέχωση των Περιφερειακών Ομάδων που θα συγκροτηθούν με ευθύνη της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘρ.

 

xanthipress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2024 στην Αλεξανδρούπολη

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Η παρέλαση έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας παρουσία των Αρχών και παρευρέθη πλήθος κόσμου που τίμησε για άλλη μια χρονιά όσους έδωσαν την ψυχή τους για την πατρίδα.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Ινδικά σχέδια για τα Λιμάνια Καβάλας & Αλεξ/πολης – Παρασκηνιακές συζητήσεις Αθήνας με Νέο Δελχί

Δύο ελληνικά λιμάνια στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το λιμάνι της Καβάλας και το γεωστρατηγικής σημασίας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σχεδιάζεται από την Αθήνα να γίνουν κόμβοι για τον Οικονομικό Διάδρομο IMEC (Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης), καθιστώντας την Ελλάδα πύλη της Ινδίας προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”.

Επισημαίνεται ότι ο IMEC συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Σύνοδο Κορυφής G20 στο Νέο Δελχί (με συμβαλλόμενα μέρη τις Ινδία, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και ΕΕ) ως ένα φιλόδοξο εγχείρημα μιας εναλλακτικής διαδρομής στον κινεζικό οικονομικό δρόμο «Belt and Road Initiative» (BRI). Εκτοτε, λαμβάνουν χώρα πρωτοβουλίες από ελληνικής πλευράς που κινούνται στη σφαίρα της οικονομικής διπλωματίας για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας, με κορυφαία εξ αυτών την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νέο Δελχί τον περασμένο Φεβρουάριο, τον οποίο συνόδευαν ομάδα υπουργών και πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Αντιπροσωπεία Αυστριακών και Ούγγρων βουλευτών στον Φράχτη του Έβρου

Επίσκεψη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο πραγματοποίησε κλιμάκιο της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη, συνοδεύοντας τις αντιπροσωπείες των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Αυστρίας και της Ουγγαρίας.

Η αποστολή παρακολούθησε στο πεδίο την πορεία των εργασιών κατασκευής του φράχτη, ενώ ενημερώθηκε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex και των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Την ίδια ώρα έχουν “ανάψει τα αίματα” και πολιτικά για το μεταναστευτικό ζήτημα όσο πλησιάζει και η κάλπη των ευρωεκλογών :

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en