ΚΑΒΑΛΑ

Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης γύρω από τις 2μηνες και 8μηνες προσλήψεις που χρειάζεται ο δήμος, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα χθες το βράδυ.

Η συζήτηση στράφηκε στις 2μηνες και 8μηνες προσλήψεις, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημοσθένη Τουλκίδη να αναφέρεται στην αναγκαία αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τον Άρη Βέρρο να διερωτάται για τους νέους κωδικούς που αυτή προβλέπει. Συγκεκριμένα ο κ. Βέρρος σημείωσε πως “ένας εξ αυτών αναφέρεται σε κόψιμο βλάστησης με ποσόν 73000 €. Τελικά η κοπή των χόρτων θα δοθεί σε εργολάβους; Θεωρώ ότι το αντικείμενο αυτό αφορά το τμήμα καθαριότητας. Εμείς θα είμαστε αρνητικοί σ αυτό διότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν θα πρέπει να παραχωρούμε αντικείμενο της αυτοδιοίκησης σε άλλους.”

Απαντώντας η κ. Τσανάκα τόνισε ότι “δεν μπαίνω σε αυτές τις σκέψεις. Εμείς παλεύουμε για να ξεπληρώσουμε τους εργαζόμενους των προηγούμενων εργολάβων. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα θελήσει να δώσει αρμοδιότητες της καθαριότητας σε ιδιώτες. Ωστόσο αν δεν έχω το επαρκές προσωπικό για τον καθαρισμό όλου του Δήμου Καβάλας -τώρα μάλιστα που έχουμε και τον πρώην του Δήμου Φιλίππων που είναι γεμάτος από βλάστηση- δεν θα κάνουμε δουλειά. Παλεύω να πάρουμε κόσμο, αλλά δεν μπορώ να περιμένω άλλο την κοινωφελή εργασία. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να πάρω εργολάβο παρά μόνο όταν δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος να κάνουμε την δουλειά μας.”

Το ζήτημα πέρασε κατά πλειοψηφία αφού ο Άρης Βέρρος ψήφισε παρών και ο Χρήστος Ποτόλιας το καταψήφισε.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version