ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Συζήτηση για τη Νυμφαία με την γενική διευθύντρια Τελωνείων

Συνάντηση στην Αθήνα με την γενική διευθύντρια Τελωνείων κ. Γιαλούρη, είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. 

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η βελτίωση των συνθηκών στον συνοριακό σταθμό Μακάζα-Νυμφαία και η καταπολέμηση του παραεμπορίου, που έχει εξαπλωθεί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ραγδαία, προερχόμενο σε μεγάλο βαθμό από την γείτονα χώρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης παρέθεσε στην κ. Γιαλούρη μία σειρά ιδεών, εφικτών ως προς την υλοποίηση τους ενώ παράλληλα της εξήγησε την αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής μέτρων για την εξάλειψη του φαινομένου του παραεμπορίου. Επιπλέον, συζήτησαν για την ανάγκη στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως των μελών του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, με εκπροσώπους των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης έχει συνεχείς συναντήσεις από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα για την συλλογική συνδρομή στην κατεύθυνση της καταπολέμησης του παραεμπορίου.

Λίγο πριν την αποχώρηση του από το γραφείο της γενικής διευθύντριας, ο κος Τσαλικίδης επισήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σύγχρονου μεθοριακού σταθμού στο συνοριακό σημείο Νυμφαίας-Μακάζα, έτσι ώστε να καθίσταται αποτελεσματικός ο έλεγχος όλων των προϊόντων με την κ. Γιαλούρη να δείχνει θετική προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version