ΘΑΣΟΣ

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις κρατήσεις στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Θάσου

Ο Γιάννης Μαρκιανός ως πρόεδρος των ιδιωτών ενοικιαζομένων δωματίων τόσο στη Θάσο όσο και στην ΑΜΘ διατύπωσε την συγκρατημένη του αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν που αυτήν την περίοδο ξεκινά. Μας αναφέρει ότι το ενδιαφέρον και οι κρατήσεις αφορούν το διάστημα μετά τις 15 Ιουλίου ενώ προς το παρόν οι τιμές (στα ενοικιαζόμενα δωμάτια) είναι όπως πέρσι το Καλοκαίρι.

Η συνέντευξη

Ερ: Σήμερα(χθες) η απόφαση για τα εποχιακά ξενοδοχεία σημαίνει ότι επαναλειτουργούν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ή εσείς έχετε ήδη λειτουργήσει;

Απ: Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι αυτά τα οποία ξεκινάνε σήμερα(χθες). Ουσιαστικά δεν υπήρχαν πολλά στην περιοχή μας, 12μηνης λειτουργίας, ήταν στα δάκτυλα μετρημένα οπότε το σύνολο ξεκινάει σήμερα(χθες).

Ερ: Θα λειτουργήσουν οι συνάδελφοι σας ή αυτό θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις;

Απ: Φυσικά οι κρατήσεις παίζουν τον σπουδαιότερο ρόλο άλλα οι περισσότεροι ήδη έχουν αρχίζει και προετοιμάζονται από τις προηγούμενες μέρες ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Ερ: Τι πρέπει να κάνετε; Τι λένε τα πρωτόκολλα;

Απ: Τα πρωτόκολλα είναι τα ίδια τα οποία ισχύουν και για τα μεγαλύτερα καταλύματα όπως τα ξενοδοχεία. Με εξαίρεση ένα σχέδιο δράσης το οποίο πρέπει να εκπονηθεί στα μεγάλα καταλύματα. Η ευκολία η οποία υπάρχει είναι ότι σε μας δεν υπάρχουν πολλοί κοινόχρηστοι χώροι, τμήματα όπως σίτισης ώστε να υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις.

Ερ: Είναι απαραίτητο να συνεργάζεστε, να έχετε σε επιφυλακή έναν γιατρό, ένα ιδιώτη γιατρό για να τον έχετε σύμβουλο, να το έχετε ανά πάσα ώρα και στιγμή, αν κάποιος πελάτης σας π.χ. ανεβάσει κάποιος πυρετό;

Απ: Είναι απαραίτητο. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ λένε ότι αν υπάρχει ύποπτο κρούσμα, οφείλουμε να έρθουμε σε επαφή πρώτα με κάποιον γιατρό τον οποίο συνεργάζεται με τον τρόπο που είπατε με το κατάλυμα.

Ερ: Οι τιμές πως είναι; Ο Βούλγαρος που θα έρθει σήμερα ή αυτή την εβδομάδα θα πληρώσει σε τιμές … κορωνοϊού ή θα πληρώσει όπως θα πλήρωνε 15 Ιουνίου του 2019;

Απ: Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι οι τιμές κυμαίνονται όπως το 2019. Ίσως λίγο χαμηλότερες. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μάθει ο Ιούνιος να μην είναι πολύ δυνατός. Οπότε κυμαινόμαστε στα ίδια επίπεδα.

Ερ: Μπορείτε να κάνετε μια πρόβλεψη για το φετινό καλοκαίρι ή είναι τόσο ρευστή η κατάσταση που δεν είναι εύκολη η πρόβλεψη ακόμη;

Απ: Με τα δεδομένα που έχουμε τη στιγμή αυτή, αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι υπάρχει ζήτηση μετά τις 15 Ιουλίου. Είναι η στιγμή που φαίνονται αρκετές κρατήσεις. Θα παίξει ρόλο και πως θα είναι η ροή στους συνοριακούς σταθμούς.

Αν θα επιτραπεί η πρόσβαση. Αν θα είναι εύκολη η πρόσβαση και δεν θα υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά θα παίξουν το ρόλο τους για θετικό πρόσημο μετά τις 15 Ιουλίου.

Ερ: Είναι για σας έκπληξη ότι τα μεγάλα εποχιακά ξενοδοχεία στη Θάσο, θα λειτουργήσουν την επόμενη εβδομάδα και την 1η Ιουλίου; Το περιμένατε;

Απ: Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο γιατί τα έξοδα τόσο να ξεκινήσουν όσο να συντηρηθούν και να λειτουργήσουν είναι πάρα πολύ μεγάλα για τα μεγάλα ξενοδοχεία. Οπότε λογικό είναι όσο μπορέσουνε να το πάνε λίγο προς τα πίσω, σε χρονική περίοδο που θα υπάρχουν κρατήσεις.

Ερ: Μαθαίνουμε τα νέα του κέντρου υγείας του Πρίνου και βλέπουμε ότι αναβαθμίζεται, εξοπλίζεται, με προσωπικό, με εξοπλισμό. Είναι καλά νέα;

Απ: Είναι καλά νέα . Ελπίζουμε ότι μέσα στην εβδομάδα να έχουμε το ευχάριστο, ώστε να αποκτηθεί ένας μοριακός αναλυτής από το κέντρο υγείας. Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με δωρεές κυρίως και ελπίζουμε ότι θα έχουμε αίσιο αποτέλεσμα και θα βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια.

proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version