Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στόχος συμφωνία έως το Σάββατο

image_print

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς έως το Σάββατο, η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση της 5ωρης συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών.

Ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές και διαπιστώθηκε προσέγγιση σε όλα τα ζητήματα. Πρόσθεσε δε, ότι στην περίπτωση συμφωνίας, αναμένεται να συνεδριάσει την Κυριακή ή τη Δευτέρα το Euro Working Group, προκειμένου να την επικυρώσει (και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ). Ενώ, η νομοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης μπορεί να γίνει αμέσως μετά.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών, έχει προγραμματιστεί συνάντηση για σήμερα το απόγευμα μεταξύ των θεσμών και του οικονομικού επιτελείου.

Όσον αφορά στο μέτωπο των πλειστηριασμών και της προστασίας της α’ κατοικίας, η συζήτηση πλέον πραγματοποιείται στη βάση της γαλλικής πρότασης, η οποία προβλέπει προστασία επί μια τριετία όσων δανειοληπτών έχουν σπίτια αντικειμενικής αξίας από 180.000 ευρώ έως και 305.000 για πενταμελείς οικογένειες και εισοδήματα από 25.000 ή 30.000 ευρώ.

Για την κυβέρνηση αυτά τα επίπεδα αποτελούν «βάση συζήτησης», ενώ αναμένεται να μειωθούν κι άλλο μέχρι το Σάββατο.

Όπως επεσήμανε την Τετάρτη ο κ. Σταθάκης, «αναζητούνται κι άλλα εργαλεία για να καλυφθούν οι διαφορές με τις προτάσεις των δανειστών».

Αναφορικά με τις 100 δόσεις, το σχέδιο που συζητάται προβλέπει περιθώριο μικρότερο των 30 ημερών (πιθανόν 20 ή 10 μέρες) για να πληρώσει κάποιος την δόση που παρέλειψε.

Το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση με τους δανειστές, αλλά στη σημερινή συνάντηση ή αύριο η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για ισοδύναμα (κυρίως φορολόγηση στοιχηματικών παιχνιδιών).

Στο τραπέζι θέτουν οι δανειστές και το ασφαλιστικό, το οποίο θα πρέπει να κλείσει μέσα στον Νοέμβριο. Σε συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και υψηλόβαθμων στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους με τεχνοκράτες των δανειστών έγινε η παρουσίαση των ελληνικών προτάσεων, οι οποίες θα εξειδικευτούν τις επόμενες εβδομάδες.

businessnews.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα : Έληξε η επιχείρηση απομάκρυνσης μολύβδου από την Εγνατία Οδό

image_print

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η επιχείρηση αντιμετώπισης της διαρροής στερεού μολύβδου στην Εγνατία Οδό, κοντά στην Καβάλα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αποκαθιστούν πλήρως την ασφάλεια του οδοστρώματος και την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι εργασίες καθαρισμού συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της διαχειρίστριας εταιρείας του αυτοκινητοδρόμου και εξειδικευμένων συνεργείων. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που είχε αποκλειστεί.

Το περιστατικό προκλήθηκε όταν φορτίο στερεού μολύβδου διέρρευσε από διερχόμενο φορτηγό, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τις αρχές, οι οποίες έλαβαν μέτρα για την προστασία των οδηγών και την ασφαλή απομάκρυνση του υλικού.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

4ος ο Δήμος Παγγαίου στην εμπιστοσύνη των πολιτών σε πανελλαδική έρευνα

image_print

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης πανελλαδικής δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr, που διεξήχθη από 1 έως 20 Ιουνίου 2026 σε δείγμα 20.385 ατόμων, που βασίστηκε  σε Διαδικτυακή έρευνα προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους στις 13 Περιφέρειες της χώρας από τον Διαδικτυακό τόπο https://www.aftodioikisi.gr.•

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 20.385 ερωτηματολόγια μέσω των social media και του διαδικτυακού τόπου.

Τα συλλεχθέντα στοιχεία είναι σταθμισμένα βάσει Περιφέρειας κατοικίας, φύλου, ηλικίας, επιπέδου εκπαίδευσης (σύμφωνα με την απογραφή 2021 της ΕΛΣΤΑΤ) και Κόμμα που ψήφισαν το 2023. Η παρουσίαση περιλαμβάνει τους δήμους με επαρκές δείγμα για την ανάλυση.

Στην πρώτη θέση του σχετικού δείκτη αξιολόγησης των δημάρχων βρίσκεται ο δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης με 51,3%.

Στη δεύτερη θέση ανεβαίνει ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος με 50%,

ο δήμαρχος  τού δήμου Αλίμου Α. Κονδύλης βρίσκεται στην τρίτη θέση, έχοντας, 41,4%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης με 40,6%, στην πέμπτη θέση ο δήμαρχος Καλλιθέας  Κ. Ασκούνης με 37,8, στην έκτη ο δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας με  37,8 %, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι:

-Δήμαρχος Σπάρτης, Μ. Βακαλόπουλος στην 7η θέση, 35,3%

-Ηρακλείου, Α. Καλοκαιρινός, με άνοδο μιας θέσης 8η 35,1 %

-Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, στην 9η θέση με, επίσης, 35,1%,

-Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρ. Βρεττάκος, στην 10η με 34,2%.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Δημάρχου Παγγαίου με  βάση τις αρχές, τις αξίες και τις  συμπεριφορές που τον χαρακτηρίζουν , συνεχίζεται να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα  καθώς η βελτίωση της καθημερινότητάς , η ανάπτυξη, η ευημερία και η κοινωνική αλληλεγγύη, η εντιμότητα, το σχέδιο, η δύναμη προοπτικής, αξιολογούνται θετικά από τους δημότες , ενώ στην αποτίμηση του δημοτικού έργου δημιουργεί μία καλή βάση δεδομένων για το έργο που επιτελείται και θα συνεχίσει να επιτελείται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Έβρος: Αγνοείται 25χρονος Τούρκος από τον Δεκέμβριο

Έβρος-αγνοούμενος 25χρονος Τούρκος Ensar Cakır στην περιοχή του ποταμού Έβρου
image_print

Αγωνία επικρατεί για την τύχη του 25χρονου Τούρκου υπηκόου Ensar Cakır, ο οποίος αγνοείται από τις 22 Δεκεμβρίου 2025, με τα ίχνη του να χάνονται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην περιοχή του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο 25χρονος φέρεται να επιχείρησε να διασχίσει τον ποταμό Έβρο με βάρκα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με σκοπό να περάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η εξαφάνισή του προσδιορίζεται κοντά στο χωριό Μπόζνα της Αδριανούπολης, απέναντι από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, δίπλα στη λεγόμενη «Γέφυρα του ΝΑΤΟ».

Παρά τις έρευνες των τουρκικών αρχών, μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του.

Η υπόθεση έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις, καθώς έχει ενεργοποιηθεί η Interpol με την έκδοση «κίτρινου δελτίου» για εξαφανισμένα άτομα, ενώ η οικογένεια βρίσκεται σε επαφή με προξενικές αρχές και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η αδελφή του αγνοούμενου, Eylem Cakır, απέστειλε επιστολή στο enanews.gr, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια στον εντοπισμό του αδελφού της.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή της:

«Μια ανθρωπιστική έκκληση: Βοηθήστε με να βρω τον αδελφό μου, που αγνοείται εδώ και 193 ημέρες στα σύνορα του Έβρου.

Σας απευθύνομαι για να ζητήσω τη βοήθειά σας σχετικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του αδελφού μου, Ensar Çakır, ηλικίας 25 ετών.

Ο αδελφός μου αγνοείται από τις 22 Δεκεμβρίου 2025, στην περιοχή του ποταμού Έβρου (Meriç), κοντά στα σύνορα. Παρά τις επίμονες έρευνες και τις επίσημες αναφορές στις τουρκικές αρχές, δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε κανένα ίχνος του εδώ και 6 μήνες. Ο αδελφός μου αναζητείται επίσημα μέσω “κίτρινου δελτίου” (Sarı Bülten), ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.

Ως αδελφή του, απευθύνομαι σε εσάς με την ελπίδα ότι η δημοσιοποίηση του θέματος και η βοήθειά σας θα μπορούσαν να συμβάλουν στον εντοπισμό του. Είμαι στη διάθεσή σας για να σας παρέχω φωτογραφίες και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία είναι αναγκαία.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ευαισθησία και τη στήριξή σας σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Με εκτίμηση,
Eylem Çakır
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 0090 534 480 90 95»

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en