Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο 90’ ο Παναθηναϊκός, 3-2 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (video)

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Αθήνας. Οι «πράσινοι» στο ματς για την 26η αγωνιστική της Super League επιβλήθηκαν 3-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, σκοράροντας στο 90’, ενώ νωρίτερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και στο 27’. Το σκορ άνοιξε στο 24’ ο Κλωναρίδης, ενώ για την ΑΕΚ γκολ σημείωσαν οι Χριστοδουλόπουλος (62′ πεν.) και Πέκχαρτ (77′).

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

Οι δύο ομάδες κυριάρχησαν σε ένα ημίχρονο η καθεμία, με τους «πράσινους» όμως να καταφέρνουν να σκοράρουν στο τέλος και να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στην ΑΕΚ.

Στο πρώτο μέρος «αφεντικό» ήταν ο Παναθηναϊκός, με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να κερδίζει τη μάχη του κέντρου και απειλεί συνεχώς με τους Εμποκου, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

Στο 6ο λεπτό ο Χουλτ επιχείρησε σέντρα και ο Βιγαιφάνιες βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς τον ανέκοψε ο Ντίντακ με προβολή. Το σκορ δεν άργησε να ανοίξει. Στο 24΄ Βιγιαφάνες και Μπεργκ συνδυάστηκαν και ο Σουηδός μπήκε στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή εξουδετερώνοντας τον Μπάρκα. Ο Βράνιες είχε την ευκαιρία να απομακρύνει αλλά την έστειλε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κλωναρίδης από κοντά σημείωσε το 1-0.

Τρία λεπτά μετά, από λάθος μεταβίβαση του Βράνιες, ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία για αντεπίθεση την οποία εκδήλωσε υποδειγματικά με τον Εμποκού να ελίσσεται στην περιοχή και να περνάει την ασίστ στον Μπεργκ ο οποίος σε κενή εστία σημείωσε το 2-0.

Οι ευκαιρίες του Παναθηναϊκού για γκολ συνεχίστηκαν και στο στο 32΄, από τη λάθος εκτίμηση του Βράνιες ο Κλωναρίδης έκλεψε και πάσαρε στον Μπεργκ ο οποίος όμως δεν πλάσαρε σωστά. Στο 42΄ οι Κλωναρίδης, Βιγιαφάνιες άλλαξαν τη μπάλα, όμως ο Αργεντινός νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Μπάρκα!

Ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να διαφοροποιήσει τα δεδομένα στην ανάπαυλα και έκανε δύο αλλαγές, καθώς πέρασε στο γήπεδο τους Χριστοδουλόπουλο και Πέκχαρτ. Ο πρώτος έχασε ευκαιρία στο 60΄ και δύο λεπτά μετά μείωσε. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Βιγιαφανιες και ο Χριστοδουλόπουλος νίκησε τον Βλαχοδήμο από την άσπρη βούλα.

Η Ένωση που κέρδισε χώρους και μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο, κυριάρχησε στο τελευταίο μισάωρο και ισοφάρισε σε 2-2. Στο 77΄ οι Μάνταλος, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος και Πέκχαρτ, ολοκλήρωσαν μία υποδειγματική αντεπίθεση και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Παρά τον ενθουσιασμό της ΑΕΚ, ο επίλογος είχε… πράσινο χρώμα. Στο 90’ ο Λέτο πάσαρε στον Λουντ κι αυτός έκανε παράλληλη σέντρα. Ο Μπεργκ εκμεταλλεύτηκε αδράνεια των Λαμπρόπουλου, Μπάρκα πετάχτηκε ανάμεσά τους και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και χάρισε την σπουδαία νίκη στον Παναθηναϊκό, υποχρεώνοντας τον Μανόλο Χιμένεθ στην πρώτη του ήττα στην δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ. Αντίθετα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέτυχε το «3 στα 3» στα ντέρμπι και πλέον στρέφει την προσοχή του στα play off.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-3 (Novasports 1)

Γκολ: 62′ πεν. Χριστοδουλόπουλος, 77′ Πέκχαρτ – 24′ Κλωναρίδης, 27′, 90′ Μπεργκ

Κίτρινες κάρτες:
Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Βράνιες – Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Ο. Βλαχοδήμος, Λέτο


Κόκκινες κάρτες:


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (63′ Μπακασέτας), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46′ Πέκχαρτ), Πατίτο (46′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο.


Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (85′ Μπουμάλ), Εμποκού (68′ Λουντ), Κλωναρίδης (68′ Λέτο), Μπεργκ.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί από παίκτες και φιλάθλους του ΑΟΚ για το νταμπλ και την άνοδο στην SL2

Με γκολ που πέτυχε ο Νίκος Σαμπανίδης στα μέσα του δευτέρου μέρους, ο ΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από τους φίλους της ομάδας οι οποίοι πανηγύρισαν τόσο το νταμπλ όσο και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με στόχο το 7ο χρυσό ο Πετρούνιας στον τελικό του Ευρωπαϊκού

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απόψε το βράδυ έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο Ρίμινι, κατακτώντας το 7ο χρυσό του μετάλλιο στους κρίκους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, σήμερα (20:35, ΕΡΤ 3) κυνηγά να κάνει ότι κανένας στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Τα μετάλλια του Πετρούνια στα ευρωπαϊκά

  • 2011 Βερολίνο Χάλκινο
  • 2015 Μονπελιέ Χρυσό
  • 2016 Βέρνη Χρυσό
  • 2017 Κλουζ-Ναπόκα Χρυσό
  • 2018 Γλασκώβη Χρυσό
  • 2021 Βασιλεία Χρυσό
  • 2022 Μόναχο Χρυσό
  • 2023 Αττάλεια Χάλκινο

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α.Σ Τάεκβοντο Καβάλας: Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia

Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia
Η εξαιρετική αθλήτρια Λαζάρου Σοφία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους  Διεθνείς αγώνες Τάεκβοντο 15th Hereya Open, που διεξήχθη στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στην πόλη της Σόφιας.
 Η Σοφία, αντιπροσωπεύοντας την επίλεκτη ομάδα της Ένωσης Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ 1100 αθλητών από 12 χώρες των Βαλκανίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον τελικό λόγω ενός τραυματισμού που την ταλαιπώρησε καθ’ όλη τη διάρκεια τών αγώνων ωστόσο η αξιοθαύμαστη πορεία της μέχρι τον τελικό μετά από δύο αγώνες αποτελεί  ξεκάθαρη απόδειξη του αθλητικού της πνεύματος και αφοσίωσης στο άθλημα.
Ο προπονητής Χάρης Παλτόγλου, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την επίδοση της Σοφίας και της ομάδας τονίζοντας την αγωνιστικότητα και το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν παρά τις δυσκολίες.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en