Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Στο τιμόνι του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας η αντιπολίτευση

image_print

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας παίρνει σήμερα τα ηνία του κοινοβουλίου για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια, σε κλίμα πλήρους σύγκρουσης με την τσαβιστική κυβέρνηση, η οποία έχει υποσχεθεί ότι θα μπλοκάρει τις πρωτοβουλίες της, παρά τις εγγυήσεις του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Σ’ ένα πλαίσιο ισχυρών εντάσεων ανάμεσα στην τσαβιστική εξουσία (από το όνομα του εκλιπόντος προέδρου Ούγκο Τσάβες, πού βρισκόταν στην εξουσία από το 1999 έως το 2013) και την αντιπολίτευση, οι 167 βουλευτές που εξελέγησαν στις 6 Δεκεμβρίου αναλαμβάνουν σήμερα τα καθήκοντά τους. Για πρώτη φορά από το 1999, ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, η οποία ενώθηκε υπό την ονομασία «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD), θα έχει την πλειοψηφία, καθώς κατέχει τα δύο τρίτα των εδρών (112) στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας.

Το κλίμα πολιτικής αστάθειας ενισχύθηκε το σαββατοκύριακο με τις εκκλήσεις και από τις δύο πλευρές να πραγματοποιηθούν σήμερα διαδηλώσεις, κάτι που δημιουργεί φόβους για βιαιότητες.

Όμως η ένταση μειώθηκε κάπως στη διάρκεια της χθεσινής νύηκτας, καθώς ο πρόεδρος Μαδούρο εγγυήθηκε ότι οι νέοι βουλευτές θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους «ειρηνικά».

«Έδωσα επίσημες διαταγές στον υπουργό Εσωτερικών Γκονσάλες Λόπες να ληφθούν όλα τα μέτρα για να υπάρξει εγγύηση ότι η Εθνοσυνέλευση θα αναλάβει ειρηνικά καθήκοντα, σε πλήρη ηρεμία», δήλωσε χθες το βράδυ ο Νικολάς Μαδούρο σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση

Οι δηλώσεις αυτές φαίνεται ότι αποτελούν ένδειξη κατευνασμού έπειτα από εβδομάδες κλιμάκωσης.

Εντούτοις οι νέοι βουλευτές αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους σε κλίμα νομικής ανασφάλειας, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας να αναστείλει την εκλογή τριών βουλευτών της αντιπολίτευσης και ενός τσαβιστή στην πολιτεία Αμασόνας (νότια Βενεζουέλα).

Αυτή η απόφαση ελήφθη έπειτα από την προσφυγή που κατέθεσε το Ενοποιημένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Μαδούρο. Στερεί, τουλάχιστον προσωρινά, την αντιπολίτευση από την πλειοψηφία της των δύο τρίτων στο κοινοβούλιο, καθώς αυτοί οι τέσσερις βουλευτές δεν μπορούν θεωρητικά να αναλάβουν τις έδρες τους.

 Ο ρόλος κλειδί του στρατού

Όμως αυτή η αυξημένη πελιοψηφία δίνει στο πολιτικό στρατόπεδο που την κατέχει εκτεταμένα προνόμια, όπως το να μπορεί να προκηρύξει δημοψήφισμα, να ανακηρύξει τη συνέλευση σε συντακτική, ακόμη και να προκαλέσει, μέσω μιας μείωσης της διάρκειας της θητείας του, την πρόωρη αποχώρηση του προέδρου.

Αυτό δεν εμπόδισε την αντιπολίτευση να εκλέξει ήδη από την Κυριακή τον Χένρι Ράμος Αγιούπ, έναν σφοδρό αντιτσαβιστή, νέο πρόεδρο του κοινοβουλίου. Ο Αγιούπ, ο οποίος θα αντικασταστήσει τον δεύτερο στην ιεραρχία του καθεστώτος, τον Ντιοσντάντο Καμπέγιο, διαβεβαίωσε αμέσως ότι σήμερα θα είναι παρόντες και οι 112 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Καμιά γραφειοκρατική απόφαση και ακόμη λιγότερο αυτή που ελήφθη από ένα σώμα που στερείται πλήρως νομιμότητας εξαρχής, δεν μπορεί να διαταράξει ούτε να κλέψει τη λαϊκή βούληση», δήλωσε αυτός ο 72χρονος δικηγόρος.

Μετά την προσφυγή κατά των βουλευτών της, η αντιπολίτευση κατήγγειλε στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα «δικαστικό πραξικόπημα».

Χθες το βράδυ, ο ίδιος ο Χένρι Ράμος Αγιούπ δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος πως οι ένοπλες δυνάμεις, στις οποίες είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, θα εγγυηθούν την καλή διεξαγωγή της τελετής εγκατάστασης της νομοθετικής εξουσίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο ζήτησε από τον στρατό να κρατηθεί μακριά απ’ αυτή την αντιπαράθεση ανάμεσα στην εκτελεστική εξουσία και τη νομοθετική εξουσία, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι “ο διαιτητής των αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου”.

Σύμφωνα με τον Ντιέγκο Μόγια-Οκάμπος, ειδικό του γραφείου IHS, η ανάληψη καθηκόντων του κοινοβουλίου καταδεικνύει «το κλίμα αντιπαράθεσης» που «θα σηματοδοτήσει την πολιτική δυναμική του 2016, κατά το οποίο οι ένοπλες δυνάμεις θα διαδραματίσουν ρόλο κλειδί» σε μια Βενεζουέλα που είναι βυθισμένη σε βαθιά οικονομική κρίση εξαιτίας της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, καθώς η χώρα διαθέτει τα σημαντικότερα πετρελαϊκά αποθέματα στον κόσμο.

Μεταξύ των άλλων μέτρων που έχει λάβει η τσαβιστική εξουσία για να περιοορίσει τα περιθώρια ελιγμών της αντιπολίτευσης, οι βουλευτές ενέκριναν στις 23 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του τσαβιστικού κοινοβουλίου, τον διορισμό 34 δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου. Το MUD αμφισβητεί τη νομιμότητα του διορισμού τους.

Οι διορισμοί αυτοί είναι ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να διαιτητεύσει στις μελλοντικές διαμάχες που προβλέπονται σ’ αυτή τη μετωπική μάχη μεταξύ εξουσιών.

Τέλος χθες συνεδρίασε για πρώτη φορά ένα «λαϊκό κοινοβούλιο», το οποίο εγκαθιδρύθηκε επίσης στα τέλη Δεκεμβρίου από την απερχόμενη Συνέλευση και προορίζεται να αντισταθμίσει το εκλεγμένο κοινοβούλιο.

Αυτό το σώμα «παράλληλης εξουσίας», σύμφωνα με τους αναλυτές, προβλέπεται από έναν νόμο του 2010, αλλά όχι από το Σύνταγμα της χώρας. Συμμετέχουν σ’ αυτό αντιπρόσωποι των «λαϊκών κοινοτήτων», των δομών συμμετοχικής εξουσίας που θεωρούνται ο ακρογωνιαίος λίθος του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα που προωθούσε ο Ούγκο Τσάβες.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΣΜΟΣ

Αλεξανδρούπολη: Δύο χάλκινα μετάλλια για τον Αντώνη Πασχαλίδη

Αλεξανδρούπολη: Δύο χάλκινα μετάλλια για τον Αντώνη Πασχαλίδη Σπουδαία διάκριση πέτυχε ο αθλητής του Δρομέα Θράκης, Αντώνης Πασχαλίδης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια στα αγωνίσματα των 1.500 και 5.000 μέτρων. Παράλληλα, σημείωσε δύο νέα ατομικά ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία στον ελληνικό στίβο. Ο νεαρός αθλητής ολοκλήρωσε μια εξαιρετική αγωνιστική παρουσία μέσα σε δύο ημέρες, πετυχαίνοντας χρόνο 3:56 στα 1.500 μέτρα και 15:03 στα 5.000 μέτρα, επιδόσεις που αποτελούν προσωπικά του ρεκόρ και συνοδεύτηκαν από ισάριθμα χάλκινα μετάλλια. Διπλή επιτυχία στις Σέρρες Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 συγκέντρωσε στις Σέρρες κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας, με τον Αντώνη Πασχαλίδη να ξεχωρίζει στα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Η διπλή του παρουσία στο βάθρο αποτελεί επιστέγασμα της συστηματικής προετοιμασίας και της αγωνιστικής του συνέπειας, ενώ οι νέες επιδόσεις του επιβεβαιώνουν τη συνεχή του εξέλιξη. Δικαίωση της προσπάθειας Στον Δρομέα Θράκης επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιτυχία του αθλητή, καθώς η διάκριση αποτελεί δικαίωση της δουλειάς που γίνεται τόσο από τον ίδιο όσο και από τον προπονητή του. Ο σύλλογος συνεχάρη δημόσια τον Αντώνη Πασχαλίδη, επισημαίνοντας ότι η επιμονή, το πάθος και η αγωνιστική του συνέπεια αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές. Πρότυπο στον αθλητισμό και στις σπουδές Πέρα από τις αγωνιστικές του επιτυχίες, ο Αντώνης Πασχαλίδης συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς είναι πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής Σχολής. Η πορεία του αναδεικνύει ότι η αφοσίωση, η σωστή οργάνωση και η σκληρή προσπάθεια μπορούν να οδηγήσουν σε διακρίσεις τόσο στον αθλητισμό όσο και στην εκπαίδευση. Με τις επιδόσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, ο αθλητής του Δρομέα Θράκης στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια της καριέρας του, με τον σύλλογο και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες βρίσκονται ακόμη μπροστά του.
image_print

Αλεξανδρούπολη: Δύο χάλκινα μετάλλια για τον Αντώνη Πασχαλίδη

Σπουδαία διάκριση πέτυχε ο αθλητής του Δρομέα Θράκης, Αντώνης Πασχαλίδης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια στα αγωνίσματα των 1.500 και 5.000 μέτρων. Παράλληλα, σημείωσε δύο νέα ατομικά ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία στον ελληνικό στίβο.

Ο νεαρός αθλητής ολοκλήρωσε μια εξαιρετική αγωνιστική παρουσία μέσα σε δύο ημέρες, πετυχαίνοντας χρόνο 3:56 στα 1.500 μέτρα και 15:03 στα 5.000 μέτρα, επιδόσεις που αποτελούν προσωπικά του ρεκόρ και συνοδεύτηκαν από ισάριθμα χάλκινα μετάλλια.

Διπλή επιτυχία στις Σέρρες

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 συγκέντρωσε στις Σέρρες κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας, με τον Αντώνη Πασχαλίδη να ξεχωρίζει στα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Η διπλή του παρουσία στο βάθρο αποτελεί επιστέγασμα της συστηματικής προετοιμασίας και της αγωνιστικής του συνέπειας, ενώ οι νέες επιδόσεις του επιβεβαιώνουν τη συνεχή του εξέλιξη.

Δικαίωση της προσπάθειας

Στον Δρομέα Θράκης επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιτυχία του αθλητή, καθώς η διάκριση αποτελεί δικαίωση της δουλειάς που γίνεται τόσο από τον ίδιο όσο και από τον προπονητή του.

Ο σύλλογος συνεχάρη δημόσια τον Αντώνη Πασχαλίδη, επισημαίνοντας ότι η επιμονή, το πάθος και η αγωνιστική του συνέπεια αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές.

Πρότυπο στον αθλητισμό και στις σπουδές

Πέρα από τις αγωνιστικές του επιτυχίες, ο Αντώνης Πασχαλίδης συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς είναι πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής Σχολής.

Η πορεία του αναδεικνύει ότι η αφοσίωση, η σωστή οργάνωση και η σκληρή προσπάθεια μπορούν να οδηγήσουν σε διακρίσεις τόσο στον αθλητισμό όσο και στην εκπαίδευση.

Με τις επιδόσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, ο αθλητής του Δρομέα Θράκης στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια της καριέρας του, με τον σύλλογο και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες βρίσκονται ακόμη μπροστά του.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Ο «Ματωμένος Γάμος» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Καβάλα - Παράσταση Ματωμένος Γάμος στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων - 2026
image_print

Καβάλα: Ο «Ματωμένος Γάμος» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει το Σάββατο 18 Ιουλίου 2026, στις 21:30, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το εμβληματικό έργο του Federico García Lorca «Ματωμένος Γάμος». Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα του 69ου Φεστιβάλ Φιλίππων και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, με μουσική του Διονύση Τσακνή και σκηνικά και κοστούμια του Γιώργου Ζιάκα.

Η φετινή παρουσίαση αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Θεσσαλικού Θεάτρου και 90 χρόνων από τον θάνατο του Ισπανού δημιουργού.

Μια σύγχρονη τραγωδία για τον έρωτα και τη μοίρα

Ο «Ματωμένος Γάμος» βασίζεται σε πραγματικό έγκλημα πάθους που συγκλόνισε την ισπανική ύπαιθρο και εξελίσσεται σε μια τραγωδία για τον απαγορευμένο έρωτα, την οικογενειακή τιμή, την κοινωνική καταπίεση και τη σύγκρουση ανάμεσα στο πάθος και το καθήκον.

Σε μια κλειστή αγροτική κοινωνία, ένας γάμος προετοιμάζεται για να ενώσει δύο οικογένειες. Η Νύφη ακολουθεί τις επιταγές του περιβάλλοντός της, όμως ο παλιός της έρωτας για τον Λεονάρντο παραμένει ζωντανός.

Η επιστροφή του, παρά το γεγονός ότι είναι ήδη παντρεμένος, πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που οδηγεί στη φυγή, στην καταδίωξη και τελικά στην τραγική σύγκρουση. Ο Γαμπρός, δεμένος από τον κώδικα της τιμής, ακολουθεί τον δρόμο της εκδίκησης, ενώ η μοίρα φαίνεται αδύνατο να ανατραπεί.

Η σκηνοθετική ματιά του Κώστα Τσιάνου

Ο Κώστας Τσιάνος προσεγγίζει το έργο ως σύγχρονη τραγωδία, αναδεικνύοντας τις συγγένειές του με το αρχαίο ελληνικό δράμα.

Στην παράσταση συνυπάρχουν διαλογικά και χορικά μέρη, ενώ το υπερφυσικό στοιχείο, όπως η Σελήνη, ο Θάνατος και η Φύση, λειτουργεί ως βασικός καταλύτης της τραγικής κορύφωσης.

Η μετάφραση υπογράφεται από τον Ερρίκο Μπελιέ και τον Κώστα Τσιάνο, ο οποίος έχει γράψει και τους στίχους των τραγουδιών.

Στη διανομή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Αγγελική Λεμονή, η Ντίνα Αβαγιανού, ο Αστέρης Κρικώνης, η Νίκη Παλληκαράκη, ο Νίκος Αρβανίτης και η Τζένη Καζάκου.

Εισιτήρια και προπώληση

Η γενική είσοδος κοστίζει 18 ευρώ, ενώ η τιμή προπώλησης είναι 15 ευρώ.

Μειωμένο εισιτήριο 12 ευρώ ισχύει για ΑμεΑ, ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους, άτομα άνω των 65 ετών, μαθητές, φοιτητές και οργανωμένες ομάδες άνω των οκτώ ατόμων.

Η προπώληση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, στα καταστήματα Public, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας και στο Café «Προσκήνιο» στις Κρηνίδες.

Την ημέρα της παράστασης, το ταμείο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων θα λειτουργεί από τις 19:30.

Μεταφορά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Για τη διευκόλυνση του κοινού θα διατεθεί λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας, με ειδικό αντίτιμο 4,40 ευρώ και επίδειξη εισιτηρίου της παράστασης.

Η αναχώρηση θα γίνει από το ΚΤΕΛ Καβάλας στις 19:15 και η επιστροφή μετά το τέλος της παράστασης.

Μετά την έναρξη δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο.

Καβάλα - Παράσταση Ματωμένος Γάμος στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων - 2026

Καβάλα – Παράσταση Ματωμένος Γάμος στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων – 2026

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Καβάλα: Οι «Αντιγόνες» στη Στοά Αϊ Γιάννη

Καβάλα - Παράσταση κουκλοθεάτρου Οι Αντιγόνες - 2026
image_print
Καβάλα - Παράσταση κουκλοθεάτρου Οι Αντιγόνες - 2026

Καβάλα – Παράσταση κουκλοθεάτρου Οι Αντιγόνες – 2026

Καβάλα: Οι «Αντιγόνες» στη Στοά Αϊ Γιάννη

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 στη Στοά Αϊ Γιάννη την παράσταση κουκλοθεάτρου «Οι Αντιγόνες», στο πλαίσιο του 69ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 21:00 και στις 22:00, με γενική είσοδο 8 ευρώ.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή παράσταση-βαλίτσα, η οποία αξιοποιεί τεχνικές από το θέατρο σκιών και έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να ταξιδεύει και να παρουσιάζεται σε διαφορετικούς χώρους.

Μια σύγχρονη εκδοχή της Αντιγόνης

Η παράσταση βασίζεται στον διαχρονικό μύθο της Αντιγόνης, της ηρωίδας που αψηφά την απαγόρευση του Κρέοντα και αποφασίζει να θάψει τον αδελφό της, Πολυνείκη, πληρώνοντας τελικά την επιλογή της με τη ζωή της.

Στις «Αντιγόνες», η ηρωίδα δεν αντιμετωπίζεται μόνο ως πρόσωπο της αρχαίας τραγωδίας. Μεταμορφώνεται σε μια σύγχρονη γυναίκα που αρνείται να υποταχθεί, υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά της και γίνεται σύμβολο αντίστασης απέναντι στην εξουσία και την αδικία.

Η ιστορία της συνδέεται με σημερινά ζητήματα, όπως η προσφυγιά, η ελευθερία, η μνήμη και οι αγώνες των γυναικών.

Μια βαλίτσα μετατρέπεται σε θέατρο

Η σκηνική σύνθεση είναι εσκεμμένα λιτή. Στο επίκεντρο βρίσκεται μια βαλίτσα, η οποία λειτουργεί ως σύμβολο μετακίνησης, απώλειας και μνήμης.

Η βαλίτσα μεταμορφώνεται σε ένα μικροσκοπικό θέατρο, μέσα στο οποίο ξεδιπλώνονται στιγμές από τη ζωή της Αντιγόνης. Αντικείμενα όπως ένα μαντήλι, ένας καθρέφτης, μια λάμπα και μικρές φιγούρες αποκτούν συμβολική λειτουργία και δημιουργούν έναν κόσμο σκιών, εικόνων και αναμνήσεων.

Η παράσταση παίρνει τη μορφή παραμυθιού, με δύο performers να αναλαμβάνουν την αφήγηση και τη σκηνική δράση.

Συνάντηση θεάτρου σκιών και ιρανικού παραμυθιού

Ο ένας performer διαμορφώνει το φως, τις σκιές και τις παρουσίες, δίνοντας μορφή στις δυνάμεις της εξουσίας και της τραγωδίας.

Η δεύτερη performer ενσαρκώνει την Αντιγόνη, εμπλουτίζοντας την αφήγηση με στοιχεία από την παράδοση του ιρανικού παραμυθιού Naqqali και με προσωπικές εμπειρίες.

Από αυτή τη συνάντηση προκύπτει μια σύγχρονη Αντιγόνη, η οποία συνομιλεί με τις φωνές των γυναικών και με τα κοινωνικά ζητήματα της εποχής.

Η παράσταση παρουσιάζεται στα γαλλικά, στα περσικά και στα ελληνικά.

Οι συντελεστές της παράστασης

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Γιώργος Καρακάντζας και η Samaneh Latifi.

Η εικονογράφηση είναι της Kinga Kelemen, ενώ τη μουσική έχει συνθέσει ο Ali Hout.

Μαριονετίστας είναι ο Γιώργος Καρακάντζας και ηθοποιός η Samaneh Latifi.

Στην παραγωγή συνεργάζονται επίσης η καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας Ευφημία Καρακάντζα και ο κατασκευαστής μαριονετών Eric Deniaud. Την εκτέλεση παραγωγής έχει αναλάβει το Anima Theatre.

Εισιτήρια και προπώληση

Η γενική είσοδος κοστίζει 8 ευρώ.

Η προπώληση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, καθώς και στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας, στην κεντρική πλατεία.

Τις ημέρες των παραστάσεων, το ταμείο στη Στοά Αϊ Γιάννη θα λειτουργεί από τις 19:00.

Οι κάτοχοι ονομαστικών προσκλήσεων του 69ου Φεστιβάλ Φιλίππων θα πρέπει να δηλώσουν έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου ότι προτίθενται να τις χρησιμοποιήσουν. Στην είσοδο θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Μετά την έναρξη της παράστασης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en