ΚΑΒΑΛΑ

Στο στρατόπεδο «Αμβράζη» γιορτάστηκε η γιορτή του Πυροβολικού

Τη μνήμη της προστάτιδάς του Αγίας Βαρβάρας, τίμησε χθες το Πυροβολικό, και ο επίσημος εορτασμός πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Αμβράζη», στην  Ελευθερούπολη, έδρα της 193 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS).

O εορτασμός ξεκίνησε με την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων  της μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, ενώ ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, του βουλευτή Καβάλας, Γιάννη Πασχαλίδη,  ενώ, ως εκπρόσωπος των στρατιωτικών αρχών, παρέστη ο ταξίαρχος, υποδιοικητής της ΧΧΤΘΜ, Άγγελος Ιλαρίδης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιφορά των Ιερών Λειψάνων και της εικόνας της μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας στο εσωτερικό του στρατοπέδου, ενώ σήμερα, Πέμπτη, ανήμερα της εορτής,  πραγματοποιήθηκε δοξολογία και ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης στο πλαίσιο της εορτής, ευχήθηκε χρόνια πολλά στη μονάδα του Ελληνικού Στρατού, στον Διοικητή της Μοίρας, στους αξιωματικούς και τους οπλίτες, ευχόμενος, επιπρόσθετα, καλή δύναμη στην άσκηση των καθηκόντων τους.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version