ΕΚΛΟΓΕΣ

Στο νήμα οι εκλογές | Τα τελευταία νέα από τα γκάλοπ

Τι δείχνουν τα τελευταία νέα από το μέτωπο των δημοσκοπήσεων για τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αλ. Τσίπρα.

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των γκάλοπ αναφέρουν ότι η τάση συρρίκνωσης της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παραμένει. “Το πρώτο κόμμα δείχνει να λαχανιάζει” είναι η φράση που χρησιμοποίησε δημοσκόπος με τον οποίο συνομιλήσαμε χθες το βράδυ και είναι ενδεικτική του κλίματος που φαίνεται να διαμορφώνεται στο εκλογικό σώμα τις τελευταίες ώρες.

Παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ, το οποίο, σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, τις επόμενες μέρες, θα διευρυνθεί. Το αντίστροφο, ωστόσο, ισχυρίζονται από την πλευρά της ΝΔ.

Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι η αντισυσπείρωση που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά σύμφωνα με πληροφορίες προσεγγίζουν το 50%. Αντίστοιχα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης είναι η “χαλαρή ψήφος”, που διαρρέει σε μικρότερα κόμματα (Ένωση Κεντρώων και όχι μόνο).

Και οι δύο θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πάντως το μείζον ζήτημα της αποχής και να δώσουν τη “μάχη” για τους αναποφάσιστους, που υπολογίζονται στο 20% με 25% του εκλογικού σώματος. Από την ποιοτική ανάλυση των στοιχείων, προκύπτει ότι προέρχονται κυρίως από τη δεξαμενή όσων στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα το επαναλάβουν και τώρα.

voria.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version