ΚΑΒΑΛΑ

Στο επίκεντρο οι εμβολιασμοί παιδιών 12-17 ετών

«Καλή σχολική χρονιά με συνεχή δια ζώσης διδασκαλία», ευχήθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19.

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάσχεση της πανδημίας, ενώ έδωσε έμφαση στον καταλυτικό ρόλο των παιδιάτρων για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η ίδια εξήγησε πως είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να δοθεί το «πράσινο φως» και για εμβολιασμό βρεφών και παιδιών κάτω των 12 ετών.

«Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων ηλικίας 12 – 17 ετών αποτελεί θέμα συζήτησης. Πολλά από τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των γονέων, θα απαντηθούν από τα άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Θα δοθούν και κατάλληλες απαντήσεις σε λανθασμένες απόψεις, όπως ότι τα εμβόλια αναστέλλουν την ανάπτυξη των παιδιών ή αλλάζουν το DNA τους. Οι αντιλήψεις αυτές θα εκλείψουν με την επικοινωνία γονέων και παιδιών με τους παιδιάτρους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version