Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο η αξιολόγηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων

Την ακύρωση από το ΣτΕ των επίμαχων εγκυκλίων ζητάει η ΑΔΕΔΥ

Μια ακόμη μάχη για το θέμα της αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων θα δοθεί την Παρασκευή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τον σύμβουλο Επικρατείας Μιχάλη Βηλαρά να εστιάζει στην εισήγηση στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να ακυρωθούν οι επίμαχες εγκύκλιοι.

Η ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος στις προσφυγές τους ζητούν να ακυρωθεί η αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και στρέφονται κατά των εγγράφων του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης αλλά και της απόφασης της γενικής γραμματέως αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος για τον επιμερισμό των ποσοστών αξιολόγησης. Οι συνδικαλιστές οργανώσεις, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι τόσο ο νόμος όσο και οι σχετικές εγκύκλιοι αντιβαίνουν στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βηλαράς κατά την εισήγησή του θα θέσει δύο βασικά ζητήματα. Το πρώτο είναι εάν οι επίμαχες εγκύκλιοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορούν να ακυρωθούν αφού δεν είναι υπουργικές αποφάσεις με δεδομένο ότι το ΣτΕ έχει κρίνει κατ΄ επανάληψη ότι οι εγκύκλιοι των υπουργείων δεν έχουν «εκτελεστό χαρακτήρα» δηλαδή δεν μπορούν να προσβληθούν άρα και να ακυρωθούν.

Το δεύτερο ζήτημα είναι αν τελικά θεωρηθεί ότι μπορεί το δικαστήριο να εξετάσει τη νομιμότητα των εγκυκλίων , ο εισηγητής θα εισηγηθεί ότι η μη δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ μπορεί να θεραπευθεί με βάση τις διατάξεις νόμου 4274/2014, που προβλέπει την έκδοση προδικαστικής απόφασης για να αρθεί η πλημμέλεια από τον αρμόδιο δημόσιο φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο το ΣτΕ είχε απορρίψει την αίτηση της ΑΔΕΔΥ που ζητούσε να ανασταλούν οι επίμαχες εγκύκλιοι του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη.

Η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό των Ιερών του Μητροπολιτικού Ναού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στις Σέρρες

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών η Ανάσταση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en