Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Στοχευμένα» αρχές Ιουνίου οι ακμαιοκτονίες κουνουπιών από αέρος στην ΑΜΘ

image_print

Σε σημεία που εντοπίζεται ιός του Δυτικού Νείλου, αλλά και η μεγαλύτερη όχληση αποτελούν τα δύο κυρίαρχα γεγονόντα που θα επηρεάσουν τις ακμαιοκτονίες κουνουπιών από αέρος στην ΑΜΘ.

Αισιόδοξος για την πορεία του φετινού προγράμματος καταπολέμησης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κωνσταντίνος Βενετίδης σε δηλώσεις του στο Radio ENA 90,5

Τις επόμενες μέρες, μόλις ολοκληρωθεί η προμήθεια των σκευασμάτων από τον ανάδοχο, περιμένει να ξεκινήσουν οι ακμαιοκτονίες από αέρος στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Βενετίδης, που θεωρεί ενθαρρυντικό πως η εγκριτική απόφαση βγήκε τόσο νωρίς για την περιοχή μας. Οι ακμαιοκτονίες από αέρος θα ξεκινήσουν είτε σε σημεία που θα ανιχνευτούν κουνούπια φορείς του ιού του Δυτικού Νείλου, είτε, αν δεν υπάρχουν, στις περιοχές με την μεγαλύτερη όχληση κουνουπιών, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Πολύ νωρίς δόθηκε η άδεια ακμαιοκτονίας από αέρος

Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών ήδη ξεκίνησε από τις αρχές Απριλίου, με δράσεις προνυμφοκτονίας από το έδαφος, προνυμφοκτονίας από αέρος και ακμαιοκτονίας από το έδαφος.

Στους ελέγχους που έγιναν κατά την εκκίνηση του προγράμματος, τόνισε ο κ. Βενετίδης, εντόπισαν πολλές προνύμφες, που αποδίδεται στις σημαντικές πλημμύρες που έπληξαν την περιφέρεια το προηγούμενο διάστημα.

Για αυτό ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα από συνήθως και οι προνυμφοκτονίες από αέρος, στις παραθαλάσσιες περιοχές και σε υγρότοπους. Όμως η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρειά μας, θεωρούν πως είναι αυτή της ακμαιοκτονίας από αέρος (ULV), για την οποία όμως θα πρέπει να δοθεί ειδική άδεια από το Υπουργείο Υγείας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Η χορωδία Euphonia στο Berlin Loves You Festival

Καβάλα-χορωδία Euphonia στο Berlin Loves You Festival 2026 στο Βερολίνο
image_print

Στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Berlin Loves You Festival 2026 συμμετείχε η χορωδία Euphonia από την Καβάλα, εκπροσωπώντας την πόλη σε μία σημαντική μουσική διοργάνωση στο Βερολίνο.

Υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Σγουρίδου, η Euphonia βρέθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες τραγουδιστές από διαφορετικές χώρες, σε ένα φεστιβάλ που ανέδειξε τη δύναμη της χορωδιακής μουσικής να ενώνει ανθρώπους, γλώσσες και πολιτισμούς.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στη σκηνή της ιστορικής Φιλαρμονικής του Βερολίνου, Berliner Philharmonie, υπό τη μουσική διεύθυνση του Jan Schumacher.

Η χορωδία από την Καβάλα είχε επίσης την τιμή να παρουσιάσει το έργο της σε συναυλία που δόθηκε στον ναό Gustav-Adolf Kirche του Βερολίνου, κερδίζοντας πολύτιμες εμπειρίες και νέες καλλιτεχνικές επαφές.

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της, η Euphonia είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, που μιλούν διαφορετικές γλώσσες αλλά μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη μουσική.

Τα μέλη της χορωδίας επέστρεψαν στην Καβάλα γεμάτα όμορφες αναμνήσεις, νέες φιλίες και ακόμη μεγαλύτερη έμπνευση, μεταφέροντας το μήνυμα ότι η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ν. Καβάλας ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και όσους στηρίζουν σταθερά το ταξίδι και τη δράση της Euphonia.

Φωτογραφικό υλικό:

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Σωτήρας Θάσου: Στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ζητήματα για αρδευτικό, λιμάνι και κεντρική πλατεία

Σωτήρας Θάσου-λιμάνι αρδευτικό δίκτυο και κεντρική πλατεία-2026
image_print

Τρία ζητήματα που αφορούν τις βασικές υποδομές του Σωτήρος Θάσου φέρνει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, με ερώτημα προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή σχετικά με την πορεία έργων και παρεμβάσεων στο χωριό.

Η παρέμβαση αφορά το αρδευτικό δίκτυο, το λιμάνι της Σκάλας Σωτήρος και την κατάσταση της κεντρικής πλατείας, με την παράταξη να υποστηρίζει ότι πρόκειται για προβλήματα που παραμένουν χωρίς οριστική λύση και επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και την εικόνα της περιοχής.

Τα ζητήματα που θέτει η Λαϊκή Συσπείρωση

Στην παρέμβασή της η παράταξη εστιάζει αρχικά στο λιμάνι της Σκάλας Σωτήρος, ζητώντας ενημέρωση για την πορεία των αδειοδοτήσεων των λιμενικών εγκαταστάσεων και για τις ενέργειες που απομένουν ώστε να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Παράλληλα, θέτει το θέμα του αρδευτικού δικτύου, επισημαίνοντας ότι η αποκατάστασή του είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη θερινή περίοδο, όταν αυξάνονται οι ανάγκες των παραγωγών και των καλλιεργειών.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην κεντρική πλατεία του χωριού, για την οποία ζητείται να προχωρήσει μελέτη ανάπλασης, καθώς, σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, πρόκειται για έναν κομβικό κοινόχρηστο χώρο που συνδέεται με το λιμάνι και την περιφερειακή οδό, παρουσιάζοντας εικόνα εγκατάλειψης.

Τα ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή

Η παράταξη καλεί τη δημοτική αρχή να απαντήσει:

  • σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι αδειοδοτήσεις του λιμανιού της Σκάλας Σωτήρος,
  • πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του αρδευτικού δικτύου,
  • αν υπάρχει σχεδιασμός για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του χωριού.

Παράλληλα, αποδίδει τη χρονίζουσα κατάσταση στην υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις περιορισμένες δυνατότητες υλοποίησης έργων.

Τι έχει αναφέρει η δημοτική αρχή

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Δήμου Θάσου έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι για αρκετά έργα υποδομής απαιτούνται πολύπλοκες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις από συναρμόδιες υπηρεσίες, γεγονός που συχνά επιμηκύνει τους χρόνους υλοποίησης.

Ειδικά για τα λιμενικά έργα, η δημοτική αρχή έχει τονίσει ότι οι διαδικασίες εξαρτώνται από υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας, της Κτηματικής Υπηρεσίας και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, ενώ για κάθε παρέμβαση απαιτείται πλήρης ωρίμανση των μελετών και εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει αναφέρει σε προηγούμενες δημόσιες τοποθετήσεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνολικός σχεδιασμός για τη βελτίωση των υποδομών σε όλες τις κοινότητες της Θάσου, με παρεμβάσεις που αφορούν ύδρευση, άρδευση, κοινόχρηστους χώρους και λιμενικές εγκαταστάσεις, ανάλογα με τις δυνατότητες χρηματοδότησης και την ωριμότητα κάθε έργου.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναμένεται να ανοίξει εκ νέου τη συζήτηση για την κατάσταση των υποδομών στον Σωτήρα, έναν από τους μικρότερους οικισμούς της Θάσου, όπου οι κάτοικοι ζητούν διαχρονικά λύσεις σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις απαντήσεις που θα δώσει η δημοτική αρχή σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων, την πορεία των αδειοδοτήσεων του λιμανιού και τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων όπως το αρδευτικό δίκτυο και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Καβάλα: Ενημέρωση Πασχαλίδη για αγροτικές ενισχύσεις 617,5 εκατ. ευρώ

Καβάλα-Γιάννης Πασχαλίδης ενημέρωση για αγροτικές ενισχύσεις 2025
image_print

Ενημέρωση Γ.Πασχαλίδη – Ολοκληρώθηκε η  διαδικασία αποστολής προς πληρωμή ενισχύσεων 2025 για τον Πυλώνα Ι, συνολικού ποσού  617,5 εκατ. ευρώ».

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο πως, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της ΑΑΔΕ ανακοινώθηκε η αποστολή προς πληρωμή των ενισχύσεων Ιουνίου 2026, συνολικού ποσού 617.468.049,80 ευρώ σε 1.142.948 δικαιούχους (529.494 μοναδικοί ΑΦΜ).

Αναλυτικά η πληρωμή στο Παράρτημα που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Η πληρωμή αφορά τις κάτωθι παρεμβάσεις:

ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ 112.032.597,73 €
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ 6.186.459,67 €
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 577.782,10 €
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 22.475.002,01€
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΖΩΪΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 16.674.597,29€
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (ECO) 440.112.266,57€
ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ 14.510.507,40€
ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ 4.566.801,87€
ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ 332.035,16 €
ΣΥΝΟΛΑ 617.468.049,80 €

Στις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνονται, μετά την πραγματοποίηση των σχετικών ελέγχων:

  • Καλλιεργούμενες εκτάσεις που εμφανίζονται ως δημόσιες στο Κτηματολόγιο
  • Αγροτεμάχια για τα οποία υπήρχε αμφισβήτηση ως προς την ιδιοκτησία, την έκταση ή τους νόμιμους κατόχους καλλιεργητές
  • Αγροτεμάχια που είχαν δεσμευθεί κατόπιν ελέγχου μέσω του Συστήματος Παρακολούθησης Εκτάσεων (AMS, monitoring)

Αντίστοιχα, αποδεσμεύθηκαν για καταβολή συνδεδεμένων ενισχύσεων 37.682 αγροτεμάχια, μειώνοντας το συνολικό αριθμό των δεσμευμένων αγροτεμαχίων σε 71.015 αγροτεμάχια, έναντι 108.697 αγροτεμάχια το Μάιο 2026.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους για το έτος ενίσχυσης 2025. Οι ενισχύσεις αφορούν δικαιούχους γεωργούς για τη στήριξη της τοπικής, παραδοσιακής παραγωγής, καλύπτοντας δράσεις που αφορούν τη διατήρηση παραδοσιακών ελαιώνων, αμπελώνων,  το αγελαδινό, αίγειο και πρόβειο γάλα για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών, την καλλιέργεια φασολιού, φάβας και λαθουριού, πατάτας και εσπεριδοειδών, καθώς και τη στήριξη της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Οι συμπληρωματικές εθνικές ενισχύσεις για την παραγωγή αγελαδινού, αίγειου και πρόβειου γάλακτος με προορισμό την παραγωγή τυριού, καθώς και για τη μελισσοκομία, θα καταβληθούν αμέσως μετά τη διάθεση των σχετικών πιστώσεων.

Αναλυτικός πίνακας πληρωμών ενισχύσεων έτους 2025 Ιουνίου 2026 για τον Πυλώνα Ι

Καθεστώς Πλήθος δικαιούχων Ποσό προ Συμψηφισμών Ποσό Συμψηφισμών Ποσό Τράπεζας
ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ 507,091 112,032,597.73 -3,233,345.63 108,799,252.10
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ 41,786 6,186,459.67 -62,257.18 6,124,202.49
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 6,191 577,782.10 -2,170.07 575,612.03
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ 32,145 4,760,415.05 -46,483.45 4,713,931.60
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΛΑΚΟΥ ΣΙΤΟΥ 1,238 108,365.65 -898.87 107,466.78
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ 1,408 163,375.90 -1,248.69 162,127.21
ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ 5,347 4,566,801.87 -8,664.62 4,558,137.25
ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ 27,030 332,035.16 -4,354.62 327,680.54
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΧΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ 8,318 1,553,325.66 -4,360.72 1,548,964.94
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ 33,409 9,300,058.67 -73,839.78 9,226,218.89
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΒΟΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ – ΜΕΤΡΟ Α (ΘΗΛΑΖΟΥΣΕΣ) 6,931 2,544,929.31 -17,075.45 2,527,853.86
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΒΟΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ – ΜΕΤΡΟ Β (ΣΦΑΓΗ 11-12 ΜΗΝΩΝ) 417 200,539.72 0.00 200,539.72
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΒΟΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ – ΜΕΤΡΟ Γ (ΣΦΑΓΗ 13-24 ΜΗΝΩΝ) 3,632 4,521,441.09 -13,851.89 4,507,589.20
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΡΥΖΙΟΥ 3,804 1,609,324.35 -1,899.70 1,607,424.65
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ 960 442,579.70 0.00 442,579.70
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΠΡΟΣ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗ 3,877 426,228.60 -1,093.30 425,135.30
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΟΣΠΡΙΩΝ 2,366 600,199.55 -236.73 599,962.82
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΣΠΟΡΑ 2,131 2,321,353.28 -1,215.06 2,320,138.22
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ 14,914 6,623,806.20 -5,589.50 6,618,216.70
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ 2,719 222,729.84 -6,965.66 215,764.18
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΗΛΩΝ 812 77,650.00 -55.22 77,594.78
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΧΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΑΝΟΔΟΤΙΚΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ 7,642 3,436,597.45 -18,656.21 3,417,941.24
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΟΓΙΑΣ 333 129,050.78 0.00 129,050.78
ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑΞΩΣΚΟΛΗΚΩΝ 28 107,628.50 0.00 107,628.50
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ 32,192 7,705,243.45 -60,548.27 7,644,695.18
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝ 2,267 1,264,963.14 -27,649.64 1,237,313.50
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ 1,316 1,070,035.02 -1,220.33 1,068,814.69
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ 929 173,686.93 -3,122.31 170,564.62
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 49 8,322.47 -1.34 8,321.13
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΤΗΝΟΥ 19 3,555.00 0.00 3,555.00
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΑΣΟΛΙΟΥ, ΒΡΩΣΙΜΟΥ ΛΑΘΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΒΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ  435 94,481.77 -852.18 93,629.59
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΕΩΜΗΛΩΝ 683 249,774.00 -1,918.39 247,855.61
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΧΙΟΣ, ΣΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΚΩ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ 1,427 223,565.42 -1,737.19 221,828.23
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΟΥ 213 759,398.64 -1,852.80 757,545.84
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΓΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΟΥ 515 145,412.17 -4,720.31 140,691.86
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΟΥ 1,807 1,662,237.98 -5,939.36 1,656,298.62
ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ 1,107 598,957.77 -3,614.79 595,342.98
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΦΥΤΟΚΑΛΥΨΗΣ, ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ 744 293,632.00 -2,546.02 291,085.98
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 13,165 18,875,258.08 -50,789.54 18,824,468.54
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ 41,899 31,340,288.20 -519,857.76 30,820,430.44
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΦΙΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΣΡΟΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ 273,124 195,750,649.78 -1,005,655.54 194,744,994.24
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 89 22,498.65 0.00 22,498.65
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΔΕΣ 20,913 8,867,911.25 -11,222.62 8,856,688.63
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕΘΟΔΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ 31,497 183,812,369.84 -908,649.19 182,903,720.65
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ 2,999 550,701.00 -3,199.58 547,501.42
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ 1,030 1,149,831.41 -1,856.73 1,147,974.68
Γενικό Άθροισμα 617,468,049.80 -6,121,216.24 611,346,833.56

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en