ΚΑΒΑΛΑ

Στον Χρήστο Μέτιο το χρίσμα της ΝΔ | Η “κούρσα” των υποψηφίων

Συναντήσεις με τους υποψηφίους περιφερειάρχες που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, κ. Γιώργο Κασαπίδη και Χρήστο Μέτιο είχε το μεσημέρι ο Aρχηγός της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του βουλευτή κ. Γιώργου Κασαπίδη στη Δυτική Μακεδονία «κλείδωσαν» πλέον όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρειο Ελλάδα, καθώς είναι ήδη γνωστό ότι στην Κεντρική Μακεδονία θα στηριχθεί ο νυν Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον οποίο μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Παρασκευή στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στους δύο υποψηφίους καλή δύναμη στον αγώνα τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν την αμέριστη στήριξή του, καθώς η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τις περιφέρειες ως κεντρικό αναπτυξιακό μοχλό στο κυβερνητικό της πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάταξη της χώρας.

Ενώ με ανακοινώσεις τους χαιρετίζουν την υποψηφιότητα Μέτιου: ο πρώην υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης, καθώς και ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, αλλά και η ΝΟΔΕ Καβάλας.

Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον παραμένει στην περιφέρεια ΑΜΘ αν θα υπάρξει διάσπαση στο κόμμα της ΝΔ, καθώς ο νυν αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης φαίνεται να συνεχίζει την πορεία του για κάθοδό του στις εκλογές του Μαϊου ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Ωστόσο άγνωστο παραμένει για την ώρα ποιοι θα είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Παυλίδη που θα τον ακολουθήσουν. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τις επόμενες ημέρες στελέχη της παράταξης θα συναντηθούν ώστε να δρομολογήσουν τις κινήσεις του.

Ακόμα, τις επόμενες ημέρες ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ Χρήστος Μέτιος θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να ανακοινώσει επίσημα την κάθοδο του στις εκλογές.

Ωστόσο ακόμα ένα όνομα που ακούγεται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη είναι του προέδρου του επιμελητηρίου Εβρου και προέδρου της Ενωσης επιμελητηρίων ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη.

Για την ώρα επίσημα για την θέση του περιφερειάρχη ΑΜΘ στις επερχόμενες εκλογές είναι ο Χρήστος Μέτιος, ο Κωστής Σιμιτσής με την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής. Πληροφορίες κάνουν λόγο για κάθοδο του Κώστα Κατσιμύγα με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο για κάθοδο των ΑΝΕΛ στις επερχόμενες εκλογές.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version