MEDIA

Στον Γ.Γ. Ενημέρωσης ο Στάθης Γιαννακίδης | Έθεσε θέμα της Digea στη Θράκη

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Κρέτσου, αφορούσε τη γενικότερη κατάσταση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ειδικότερα σε ότι αφορά τις άδειες λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών αλλά και την κατάσταση στα περιφερειακά μέσα.
Τηλεοπτικές Άδειες και συχνότητες

Οι τηλεοπτικές άδειες θα αποτελέσουν μέρος του συνολικότερου πακέτου διαπραγμάτευσης ενώ αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο θα συνυπολογιστούν σε αυτό και οι άδειες για τις τοπικές και περιφερειακές συχνότητες. Ο κ. Κρέτσος διευκρίνισε ότι απαιτείται κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για την οριστικοποίηση των προϋποθέσεων.

Ο κ. Γιαννακίδης ενημέρωσε τον κ. Κρετσο για το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 8 μήνες με την Digea στην ορεινή περιοχή της Θράκης, όπου ουσιαστικά οι κάτοικοι εκεί δεν πιάνουν ψηφιακό σήμα και τόνισε την ανάγκη να επανεξεταστεί το ζήτημα της προηγούμενης σύμβασης.

Εξορθολογισμός των ΕΡΑ

Από τη μεριά του ο κ. Κρέτσος ενημέρωσε για τις προθέσεις της γενικής γραμματείας σε ότι αφορά τον εξορθολογισμό των διαφόρων ΕΡΑ ανά την ελληνική επικράτεια. Τόνισε την ανάγκη να επανεξεταστεί ο τρόποι λειτουργίας των σταθμών με ορθότερη αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικών υποδομών και με την αντίστοιχο τρόπο για σταθμούς που καλύπτουν γειτονικούς νομούς.

Ο κ. Γιαννακίδης ενημέρωσε από τη μεριά του τον κ. Κρέτσο για την ΕΡΑ Κομοτηνής που αποτελεί ένα βασικό σταθμό για όλη τη Θράκη και τόνισε την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του.

Φωνή της Αμερικής και ανάδειξη της Θράκης
Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και το θέμα της Φωνής της Αμερικής όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός παραμένουν αναξιοποίητα ενώ εκφράστηκαν και προβληματισμοί για περιβαλλοντικά και άλλου είδους προβλήματα που ενδεχομένως δημιουργούνται.

Τέλος, συζητήθηκε για το πως μπορεί να αναβαθμιστεί η εικόνα της Θράκης με εξωστρεφές παραγωγές και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός στούντιο στη Θράκη που θα επικεντρώνεται σε παραγωγή πολιτιστικών εκπομπών ανάδειξης τοπικών ζητημάτων.

Πηγή: XanthiPress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version