Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον «αέρα» οι πρώτοι διαγωνισμοί που θα φέρουν το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Επενδύσεις μισού δισ. ευρώ από τη ΔΕΔΑ έως το 2036  

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα μεγάλα έργα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ)  για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια –μια εμβληματική επένδυση για τη χώρα ύψους μισού δισ. ευρώ έως το 2036– εισέρχονται σε τροχιά υλοποίησης . Το «σήμα» της εκκίνησης δίνεται από την ακριτική Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη δημοπράτηση των πρώτων κατασκευαστικών έργων που θα φέρουν φθηνότερη και καθαρότερη ενέργεια σε χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ θα συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. 

Οι διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ που «βγαίνουν στον αέρα» σήμερα αφορούν στην κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Ξάνθης, της Δράμας, της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής. 

Θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η δημοπράτηση των έργων στην Ορεστιάδα και την Καβάλα. 

Τα έργα της ΔΕΔΑ στις έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι συνολικού προϋπολογισμού 56,6 εκατ. ευρώ και προβλέπουν έως το 2024:

  • Την κατασκευή συνολικά 496 χιλιομέτρων δικτύων φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης.
  • Τουλάχιστον 15.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), παρέχοντας έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης. Ο αριθμός των συνδέσεων αυτών μπορεί να  είναι πολλαπλάσιος, εφόσον υπάρχει ανάλογη ζήτηση από την τοπική κοινωνία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε:  «Σήμερα γίνεται το  πρώτο μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του φιλόδοξου αναπτυξιακού προγράμματος της ΔΕΔΑ, που προβλέπει  την επέκταση του φυσικού αερίου σε πάνω από 30 πόλεις της Ελλάδας  έως το 2024, με στόχο να καλυφθούν σε πρώτη φάση τουλάχιστον 57.000 καταναλωτές. Η χώρα «διψά» για αναπτυξιακά έργα και έχουμε χρέος όλοι μαζί να εργαστούμε με ταχύτητα και συνέπεια για να κάνουμε πραγματικότητα τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν τις περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται, αποφέροντας σημαντικά οφέλη στους  πολίτες, τις επιχειρήσεις, το περιβάλλον αλλά και την οικονομία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά: 

«Η έναρξη του μεγαλύτερου project επέκτασης δικτύου διανομής φυσικού αερίου από την εποχή που δημιουργήθηκε το βασικό δίκτυο αγωγών στη χώρα είναι πλέον γεγονός. Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση της ΔΕΔΑ και ύστερα από σκληρό αγώνα που δώσαμε τους τελευταίους μήνες για την επίλυση χρόνιων εκκρεμοτήτων, βγήκαν στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα κατασκευαστικά έργα στην πρώτη από τις Περιφέρειες της Ελλάδας στις οποίες δραστηριοποιείται η ΔΕΔΑ. Το ίδιο προσβλέπουμε να συμβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες Περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη για την πολύτιμη συμβολή του και τη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουμε ώστε να μπορέσει αυτή η εμβληματική επένδυση να μπει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο η συνεισφορά του οποίου ήταν καταλυτική»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εορτάζει τα Ελευθέρια, τιμώντας της 104η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 | Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024 τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της, με τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024», που περιλαμβάνουν πολλές εκδηλώσεις.

Παρουσία του Αρχειπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, που θα αναγορευθεί μάλιστα σε Επίτιμο Δημότη του δήμου Αλεξανδρούπολης, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου ως εκπροσώπου της Βουλής, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσει την Επέτειο της 14ης Μαΐου. Φυσικά δεσπόζει η μεγάλη στρατιωτική, μαθητική αλλά και πολιτιστική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή οδό Βασ. Αλεξάνδρου. Κατά την διάρκεια της, όπως και πέρυσι, αναμένεται να γίνουν πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροπλάνων πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στην Αλεξανδρούπολη

Η γαλανόλευκη σημαία με επιφάνεια 600 τ.μ., κυματίζει στον χώρο δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης, ενώ για την έπαρσή της χρησιμοποιήθηκε ειδικός γερανός.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με επιφάνεια 600 τ.μ., θα υψωθεί το πρωί της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών στο πλαίσο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης. Η γαλανόλευκη θα κυματίζει στο χώρο δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης (έναντι ΕΟΤ) ενώ για την έπαρση της σημαίας θα χρησιμοποιηθεί ειδικός γερανός Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 21 Χ 28,5 μέτρα ιδιοκτησίας της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών.

Δείτε τα video όπως μεταδόθηκαν live από την έπαρση της σημαίας στην Αλεξανδρούπολη τον Μάϊο του 2018

e-evros.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en