ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στον αέρα η πώληση του τρίτου προβλήτα του ΟΛΠ λόγω Κίνας

Η Cosco φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις ως προς τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό για την πώληση του τρίτου προβλήτα του ΟΛΠ.

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά projects των τελευταίων δεκαετιών επί ελληνικού εδάφους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που έρχονται σε γνώση της Voria.gr, η πώληση του τρίτου προβλήτα του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς) μπορεί τελικώς να αναβληθεί ή και να μην γίνει στο ορατό μέλλον, λόγω της χρηματοοικονομικής και δημοσιονομικής εμπλοκής που εξελίσσεται στην Κίνα.

Συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι η κινεζική εταιρία Cosco, η οποία είναι ο βασικός διεκδικητής αυτού του project κάνει δεύτερες σκέψεις ως προς τη συμμετοχή της στον σχετικό διαγωνισμό, αφού η μεγάλη κρίση που διέρχεται η κινεζική οικονομία έχει τον άμεσο αντίκτυπο και στα δικά της οικονομικά μεγέθη.
Βεβαίως, θα μπορούσε κανείς να “απαντήσει” ότι μπορεί η Cosco να μην εμπλακεί, ωστόσο θα υπάρξουν άλλοι, τρίτοι, ενδιαφερόμενοι. Το πιθανότερο όμως είναι ότι σε αυτή την περίπτωση: α) Οι μεγάλοι και σοβαροί δεν ενδιαφερθούν για την περίπτωση, ιδιαίτερα από την στιγμή που στην εταιρία υπάρχει ήδη ένας ισχυρός partner (Cosco) και β) Οι τιμές που θα προσφερθούν σε αυτή την περίπτωση, θα είναι σαφώς μικρότερες σε σχέση με έναν διαγωνισμό όπου θα συμμετείχαν όλοι οι βασικοί “παίκτες”.

Ενδεχομένως, όμως, να υπάρχει και μια τρίτη επίπτωση: θα έχει να κάνει με το “πάγωμα” κάθε επενδυτικού ενδιαφέροντος των Κινέζων επί ελληνικού εδάφους. Ο λόγος εν προκειμένω αφορά για παράδειγμα το Θριάσειο, αλλά και ενδεχομένως τον ΟΛΘ…

voria.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version