ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Στις 26 Αυγούστου είναι η τελευταία μέρα υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Υπενθυμίζει επίσης ότι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή της δόσης του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα είναι η Δευτέρα 31 Αυγούστου.
Σημειώνει ακόμη ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν τηρούν βιβλία, ενώ προβλέπεται προσαύξηση φόρου 0,78% για κάθε μήνα, στο ποσό του φόρου.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου, μέχρι τώρα έχει υποβληθεί το 70% των φορολογικών δηλώσεων.
Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 μπορούν να υποβληθούν στην εφορία, ειδικά για το 2014, οι καταστάσεις που προβλέπονται να υποβάλλονται μαζί με την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ.
Όπως διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «για την διευκόλυνση των πολιτών κατά την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων και ενόψει της κατάργησης της υποχρέωσης υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, οι καταστάσεις που προβλέπονταν να υποβάλλονται μαζί με την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ (αγορές ή πωλήσεις), εφεξής υποβάλλονται στην φορολογική διοίκηση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έβδομου μήνα, του επόμενου ημερολογιακού έτους, από το έτος που έληξε η διαχειριστική περίοδος, δηλαδή για το 2014 μέχρι τις 31/07/2015.
Εξαιρετικά κατά την πρώτη εφαρμογή, δεδομένου ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 10/07/2015, δίνεται η δυνατότητα στους υπόχρεους να τις υποβάλλουν έως και τις 30/09/2015.