ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Στις 14 Φλεβάρη συνάντηση για τον ΤΑP με την εταιρία. Άλλαξε η όδευση στο Δήμο Νέστου!

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου θα γίνει στη Καβάλα τριμερής συνάντηση σχετικά με τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του ΤΕΕ ΑΜ και ΓΕΩΤΕΕ αλλά και των εταιριών που θα κατασκευάσουν τον αγωγό. Κατά τα άλλα το συλλαλητήριο ετοιμάζεται πυρετωδώς, μια ακόμη σύσκεψη έγινε χθες στο Δημαρχείο. Σε αυτήν συμμετείχε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Δράμας. Αύριο θα δοθεί –στο Δημαρχείο- συνέντευξη τύπου.

Άλλαξε η όδευση στο Δήμο Νέστου!

Κι ενώ στην Καβάλα οι φορείς, οι σύλλογοι και οι αγρότες προετοιμάζουν το μεγάλο συλλαλητήριο της 9ης Φεβρουαρίου 2014, κατά της όδευσης του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.) από τα τενάγη Φιλίππων, ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, πέτυχε να γίνει αποδεκτή η πρόταση του Δήμου, από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, όσον αφορά την όδευση του αγωγού από καλλιεργήσιμη γη στον κάμπο του Νέστου.

Ο Σ. Μιχαηλίδης, όπως είπε στον «Κ.Τ.»., εξασφάλισε την έγγραφη απόφαση της κοινοπραξίας, για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, με στελέχη της την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014.

Σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου Νέστου, ο αγωγός T.A.P. θα περάσει, αν δεν κάνουμε λάθος, από αγροτικό δρόμο και δεν θα θίξει καλλιεργήσιμη γη. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική έκβαση της προσπάθειας να μεταπειστεί η κοινοπραξία εταιρειών που θα κατασκευάσει τον αγωγό.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version