BUSINESS-STORIES

Στην Coca Cola Hellenic περνά το 15% της Σουρωτής

Μετά το Δημόσιο Αναγκαστικό Πλειστηριασμό του 15% της εταιρείας Σουρωτής που κατείχε η εταιρεία Μυστράς ΑΕ, με την οποία συνδέεται ο Θ. Λιακουνάκος, φήμες της αγοράς θέλουν αυτό το ποσοστό να περνά στην ιδιοκτησία της Coca Cola Hellenic. 

Την είδηση μετέδωσε το capital.gr και αναφέρει πως κατατέθηκαν τρεις κλειστές προσφορές μεταξύ των οποίων και της ίδιας της εταιρείας Σουρωτή. Ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς το τίμημα που προσέφερε η Coca Cola Hellenic ήταν υψηλότερα από το τίμημα που προσέφεραν οι άλλοι διεκδικητές. Με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες το τίμημα για το 15% της Σουρωτής που προσέφερε η Coca Cola Hellenic αγγίζει το 1,667 εκατ. ευρώόταν το τίμημα που προσέφερε η Σουρωτή για να αποκτήσει το συγκεκριμένο ποσοστό πλησίασε στο 1,1 εκατ. ευρώ.

Μέσω της κίνησης αυτής η Coca Cola Hellenic ενισχύει τη θέση της στην αγορά, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο της ως μέτοχος μιας εταιρείας το προϊόν της οποίας έχει πολύ σημαντική θέση στην αγορά. Η Σουρωτή με μερίδιο 58% (πηγή: IRI) είναι leader στην αγορά του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της μεγέθη πέρυσι οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν τα 11,599 εκατ. ευρώ από 12,374 εκατ. ευρώ το 2014, το μικτό αποτέλεσμα στα 4,35 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ το 2014 ενώ οι καθαρές ζημιές της περιορίσθηκαν στα 628.488 ευρώ από ζημιές 951.344 ευρώ που ήταν στη χρήση του 2014.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version