ΛΗΜΝΟΣ

Στην τελική ευθεία η δημιουργία Μουσείου Anzac στη Λήμνο

Μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση έφτασε σήμερα στα γραφεία του FM 100, αφού όπως πληροφορηθήκαμε δόθηκε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Μουσείου Άνζακ στη Λήμνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Σταύρος Κυρίμης, απέστειλε επιστολή στον Έπαρχο της Λήμνου, κ. Βαγγέλη Γιαρμαδούρο, στην οποία επισημαίνει ότι υπήρξαν θετικές εξελίξεις, μετά την επίσκεψη των ειδικών μελετητών στο νησί μας οι οποίοι έχουν αναλάβει την προώθηση της μελέτης για τη δημιουργία του Lemnos Anzac Open Air Museum, όπως θα ονομάζεται το νέο μουσείο.

Όπως, λοιπόν, πληροφόρησε τον κ. Κυρίμη ο Πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου της Αυστραλίας, η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και ξεκινά η υλοποίηση του έργου.

Εντυπωσιακό είναι, δε, το γεγονός ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 7,5 εκ. δολαρίων Αυστραλίας και προβλέπονται 13 θέσεις εργασίας. Η τοποθεσία του Μουσείου πιθανολογείται ότι θα είναι ένα από τα συμμαχικά νεκροταφεία της Λήμνου.

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του έργου, θα γίνουν προσπάθειες ώστε να έχει περατωθεί έως τον Οκτώβριο του 2018, ημερομηνία που θα εορταστούν μεγαλοπρεπώς στη Λήμνο τα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου.

Την οργάνωση των εκδηλώσεων έχουν αναλάβει από κοινού η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Επαρχείο Λήμνου και ο Σύλλογος «Φίλοι των ANZAC από τη Λήμνο».

limnosfm100

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version