Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Ορεστιάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης | Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών (video)

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εφθασε αεροπορικώς στην Καβάλα περίπου στις 8μιση το πρωί και από εκεί οδικώς μετέβη στο Διδυμότειχο, για να παρακολουθήσει την Θεία Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Εκκλησίας της Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην Ορεστιάδα, οπου παρακολούθησε την μαθητική και την στρατιωτική παρέλαση. Το iefimerida βρίσκεται στην Ορεστιάδα για να καλύψει τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Στο Διδυμότειχο κάτοικοι της περιοχής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Μητσοτάκη. Στην είσοδο της Εκκλησίας αρκετοί κάτοικοι έσπευσαν να τον χαιρετίσουν, ενώ άγημα του στρατού απέδωσε τιμές. Τον κ. Μητσοτάκη μεταξύ άλλων υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος Σουφλίου Δαμασκηνός, ο διοικητής της 16ης Μεραρχίας υποστράτηγος Βασίλης Παπαδόπουλος, αλλά και ο δήμαρχος της πόλης Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύουν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Άκης Γεροντόπουλος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά από την παρέλαση θα μεταβεί οδικώς στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί αεροπορικώς θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Στην Ορεστιάδα το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ λόγω της συνεχιζόμενης κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, (που κατάγεται από την Ορεστιάδα) και ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητραιτώδης συμπληρώνουν σήμερα 25 μέρες που βρίσκονται φυλακισμένοι και η αγωνία των συγγενών τους κορυφώνεται.

Οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη σε πρόσφατη τηλεοπτική τους συνέντευξη έκαναν έκκληση έτσι ώστε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος. «Μου λείπει το παιδί μου. Θέλω το παιδί μου πίσω. Μετράμε τις μέρες, μια, μια και φαίνεται σαν αιώνας. Η αγωνία είναι ανείπωτη, προσεύχομαι να γυρίσουν τα δυο παιδιά πίσω. Και ο Δημήτρης και ο Άγγελος», είχε δηλώσει η μητέρα του στρατιωτικού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την σύλληψη από τοτς τουρκικές Αρχές των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, οι κάτοικοι της Ορεστιάδας σε ένδειξη συμπαράστασης διέκοψαν τις εκδρομές προς την Αδριανούπολη, ενώ το παράδειγμα τους ακολούθησαν οι κάτοικοι και από άλλες περιοχές του Έβρου. Μέχρι και σήμερα οι διελεύσεις προς την Τουρκία εξακολουθούν να είναι μειωμένες και πολλές μέρες μάλιστα οι διελεύσεις είναι μηδανικές.

Στο νησί των Ψαρών βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρίσταται στις εκδηλώσεις του Δήμου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί το πρωί της Κυριακής τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου κατά την είσοδό του αποδόθηκαν τιμές από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, αγήματα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Αμέσως μετά θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων.

Παρόντες στις επετειακές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Επίσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en