Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κομοτηνή ο Δ. Αβραμόπουλος συνάντηση με τον περιφερειάρχει ΑΜ Θ

Στην Κομοτηνή βρίσκεται αυτή την ώρα ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε κλειστή σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Νίκο Μενεξίδη.

Στην πρώτη τους επαφή, ο κος Αβραμόπουλος δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην Θράκη και είπε – αναφερόμενος στην απογευματινή εκδήλωση – «επέλεξα να γίνει αυτή η εκδήλωση στην Θράκη, γιατί λένε ‘μακριά η Θράκη, έξω από την ατζέντα’, γι’ αυτό θέλησα ο πρώτος διάλογος να γίνει στην Θράκη, και σε αυτόν θα συμμετάσχουν όχι μόνο πολίτες δια ζώσης αλλά και μέσω διαδικτύου».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό και τα ζητήματα ασφαλείας είπε «αυτά τα δύο κορυφαία ζητήματα, το μεταναστευτικό και τα ζητήματα ασφάλειας που είναι στο χαρτοφυλάκιό μας, είναι τα κορυφαία αυτή την στιγμή στην Ευρώπη και από την αντιμετώπισή τους κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης. Θα έχετε ακούσει πως σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κυριαρχούν αυτά τα ζητήματα στον δημόσιο διάλογο, ενόψει εθνικών και ευρωεκλογών. Έχουν προκαλέσει ένα εσωτερικό ρήγμα στην Ευρώπη και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαχείρισής τους, τα διαχειρίζεται πάντοτε με την βοήθεια της ΕΕ».

Μετά την κλειστή σύσκεψη θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις, τις οποίες θα δημοσιεύσει ο «Χ» στην έντυπη έκδοση της Παρασκευής.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα το Άγιο Φως

Το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα μεταφέρει στη χώρα μας το Άγιο Φως το οποίο αφίχθη στις 20:06 με ειδική πτήση από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα διανεμηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Για τη μεταφορά του μετέβη σήμερα στα Ιεροσόλυμα ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο είχε συνάντηση. Στην αποστολή μετείχαν ο Πατριαρχικός Έξαρχος στην Ελλάδα αρχιμανδρίτης Ραφαήλ και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος για της Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά τη σύντομη τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα.

Βίντεο από την άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Ολοκληρώθηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ηρθε στην χωρα μας στις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθηκε η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN, της Olympic Air και της SKY express θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά από την Αθήνα σε 16 περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο Σάββατο: Τι ώρα κλείνουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα σήμερα

Με εορταστικό ωράριο λόγω Πάσχα θα λειτουργούν μέχρι και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (04/05), τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και τα σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια.

Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν αγορές της τελευταίας στιγμής και το Μεγάλο Σάββατο.

Τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι.

Τα σούπερ μάρκετ, έχουν τα ακόλουθα ωράρια:

  • Σκλαβενίτης: 08:00 – 19:00
  • ΑΒ Βασιλόπουλος: 08:00 – 18:00
  • My Market: 08:00 – 20:00
  • Lidl: 07:45-21:00
  • Μασούτης: 08:00 – 20:00
  • Κρητικός: 08:00 – 20:00

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα:

  • Κυριακή του Πάσχα 5/5: Κλειστά λόγω Επίσημης Αργίας
  • Δευτέρα του Πάσχα 6/5: Κλειστά λόγω Επίσημης Αργίας
  • Τρίτη του Πάσχα 7/5: Κλειστά λόγω Απεργίας Πρωτομαγιάς.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en