ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα ο Ανδ. Νεφελούδης | “Θέλουμε τη λειτουργία του εργοστασίου,αλλά με κανόνες” (video)

Στην Καβάλα βρέθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο κ. Νεφελούδης στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πόλη παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και ένα από τα δύο θέματα που απασχόλησαν την συνέντευξη τύπου ήταν το θέμα των λιπασμάτων.

Εκεί το παρόν έδωσαν και οι βουλευτές Καβάλας Δ. Εμμανουηλίδης και Γ. Παπαφιλίππου. Ενώ το απόγευμα συναντήθηκε και με τους απολυμένους του εργοστασίου Λιπασμάτων στο εργατικό κέντρο Καβάλας. Όσον αφορά το θέμα των λιπασμάτων, ο κ. Νεφελούδης δήλωσε ότι υπάρχουν κανόνες και νόμοι στην Ελλάδα, και πρέπει επιτέλους να τηρηθούν. Επίσης δήλωσε μεταξύ άλλων πως δεν μπαίνουμε σε διλήμματα για το αν θα λειτουργήσει η βιομηχανία ή όχι , εμείς θέλουμε να λειτουργήσει με κανόνες.

Και ανέφερε ότι το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ βρισκόταν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης, τον επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των εργαζόμενων του εργοστασίου και του ζήτησαν να βρεθεί στο εργοστάσιο . Και η απάντηση που έδωσε ήταν πως θα βρεθεί στους χώρους του εργοστασίου εφόσον επιστρέψουν και οι απολυμένοι της βιομηχανίας.

Τέλος επισήμανε το υπουργείο θα συζητήσει για το μέλλον της βιομηχανίας μόνο αν ισχύσουν 3 προϋποθέσεις που δεν είναι άλλες από τη επαναπρόσληψη των πρώην εργαζομένων ,την ανάκληση των μηνύσεων προς αυτούς και την εκπόνηση νέων μελετών ασφαλείας για το εργοστάσιο λιπασμάτων.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version