BUSINESS-STORIES

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το deal Μαρινόπουλος-Σκλαβενίτης

Την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναμένουν Μαρινόπουλος και Σκλαβενίτης καθώς την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου γνωστοποιήθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή η συγκέντρωση με την οποία η νέα εταιρεία που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Σκλαβενίτη με το διακριτικό τιτλο «Ελληνικές Υπεραγορές» αποκτά τον έλεγχο, μέσω της μεταβίβασης τμήματος του ενεργητικού και παθητικού των υπό εξυγίανση εταιρειών: Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν, βάσει του σχεδίου εξυγίανσης που υπεγράφη στις 28 Σεπτεμβρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο η Μαρινόπουλος αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεταβιβάσει στην Ελληνικές Υπεραγορές το σύνολο των μετοχών που αυτή κατέχει κατά πλήρη κυριότητά της στις εταιρείες ΜΑΡΚΕΤΑ, ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ, TOP HOUSE, ΚΡΟΝΟΣ Ν. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ και ΖΕΥΞΗ.

Για να μπορέσει να προχωρήσει το deal θα πρέπει αφενός να δώσει το “πράσινο φως” η Επιτροπή Ανταγωνισμού αφετέρου η απόφασή της, εάν είναι θετική, να μην περιλαμβάνει πολλούς “αστερίσκους”, δηλαδή να μην υποχρεώνει ουσιαστικά τη νέα εταιρεία να προβεί σε κλείσιμο καταστημάτων στις περιοχές κύριου ενδιαφέροντος για τη Σκλαβενίτης, ήτοι στην Αττική και την Κρήτη. Χαρακτηριστικά στο Μνημόνιο που έχει υπογραφεί χαρακτηρίζεται ως Ουσιώδης Αρνητική Μεταβολή που συνιστά διαλυτική αίρεση των Συμφωνιών «η  έκδοση  από  την  Επιτροπή  Ανταγωνισμού  απόφασης,  με  την  οποία επηρεάζεται ουσιωδώς αρνητικά ο προβλεπόμενος κύκλος εργασιών της Νέας  Εταιρείας  στο  νόμο  Αττικής  και  στην  Περιφέρεια  Κρήτης  (Νομοί Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων) σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕ  για  το  έτος  2015  και  σύμφωνα  με  τα  σχετικά στοιχεία,  που  χορήγησε  η  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕ  κατά  τον  Οικονομικό, Φορολογικό και Νομικό Έλεγχο». Σημειώνεται πως θετική απάντηση θα πρέπει να δώσει η Κυπριακή Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα ή εμπλοκή σε αυτή την περίπτωση.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version