ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην επίθεση το Επιμελητήριο για τις πολιτικές της κυβέρνησης

Την έλευση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννη Βρούτση, θα εκμεταλλευτούν οι τοπικοί παραγωγικοί φορείς, προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματά τους και ειδικότερα αυτά που αφορούν τον ασφαλιστικό φορέα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα συμμετέχει στη συνδιάσκεψη για την απασχόληση των νέων στην Ευρώπη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 στην Καβάλα.

Στο Επιμελητήριο Καβάλας και όχι μόνο, επίσης, είναι σφόδρα απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι με την πολιτική ενός άλλου Υπουργείου, του Υπουργείου Οικονομικών. Ο πρόεδρος, Άγγελος Τσατσούλης, βρήκε την ευκαιρία, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, να «ξεσπαθώσει» πάλι εναντίον ορισμένων κυβερνητικών στελεχών.

Αυτή τη φορά, τα «πυρά» του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας δέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για τον οποίο έκανε το εξής σχόλιο: «Ο Σταϊκούρας είναι απερίγραπτος».

Ο Α. Τσατσούλης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, λέγοντας ότι ιστορικές επιχειρήσεις της περιοχής έχουν, πλέον, πρόβλημα επιβίωσης.

«Φοβάμαι ότι δεν είδαμε, ακόμα, τον «πάτο» του βαρελιού. Στα πάντα υπάρχει στασιμότητα», είπε, αλλά απηύθυνε προειδοποίηση προς τους πολιτικούς, ότι θα γίνει «αίμα κι άμμος» αν επιμείνουν να περνάνε μέτρα που επιδεινώνουν την ήδη πολύ σκληρή πραγματικότητα για τους επιχειρηματίες.

«Έως πότε θα αντέξουμε, ακόμα, την κοροϊδία και το ψέμα τους;», είπε και πρόσθεσε ότι τα Επιμελητήρια θα περιμένουν να δούνε το σχέδιο νόμου για τον συμψηφισμό των χρεών των επιχειρήσεων, με τις οφειλές του κράτους προς τις επιχειρήσεις, για να κάνουν την παρέμβασή τους.

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε, ομόφωνα, την ανανέωση της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Καβάλας στο ευρωπαϊκό δίκτυο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις (Enterprise Europe Network), έως το 2020, την οικονομική στήριξη της δράσης «Λευκή νύχτα» στην Καβάλα στις 2 Μαΐου 2014, με στόχο την τόνωση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος και της τοπικής αγοράς, καθώς και την τροποποίηση του προϋπολογισμού για την μεταφορά κάποιων χρηματικών ποσών σε άλλο εταίρο των προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των ανέργων.

Επίσης, εγκρίθηκε η οικονομική βοήθεια προς το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, λόγω του πρόσφατου σεισμού, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί το θέμα της αξιοποίησης του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης».

Στη συνεδρίαση αυτή, είναι πιθανό να παραβρεθεί και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Ρόδη Κράτσα. Τέλος, όσον αφορά την εκμίσθωση χώρων του κτιρίου του Επιμελητηρίου στην εταιρεία Public, ο Α. Τσατσούλης ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτή η ανακατασκευή του χώρου στο ισόγειο και το πολυκατάστημα θα λειτουργήσει τον Αύγουστο, ή Σεπτέμβριο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version