Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Ελλάδα στραμμένο το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ

image_print

Στην Ελλάδα και στις διαφαινόμενες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου είναι στραμμένο το βλέμμα των ξένων ΜΜΕ μετά τις σημερινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί τις επόμενες ώρες και θα προκηρύξει εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ το ίδιο μετέδωσαν και τα μεγαλύτερα γερμανικά ΜΜΕ.

Ο Τσίπρας αναμένεται να παραιτηθεί και να ζητήσει εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου αναφέρουν El Pais και Guardian, ενώ το ερώτημα «Παραιτείται σήμερα ο Τσίπρας;» βρίσκεται στον τίτλο της Handelsblatt.

«Ο Τσίπρας εκτιμά ότι είναι καλύτερο να πάει σε πρόωρες εκλογές πριν αρχίσουν να γίνονται αισθητές οι συνέπειες των νέων μέτρων -συμπεριλαμβανομένων των περικοπών στις συντάξεις, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ» αναφέρει η Guardian.

Πρώτο θέμα στα περισσότερα μεγάλα μέσα ενημέρωσης σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία είναι η παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών, σε μια προσπάθεια να τηρηθεί η συμφωνία διάσωσης», είναι ο τίτλος στο πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας The Wall Street Journal. «Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα για να ανοίξει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν την 20ή Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους, κάνοντας μια ριψοκίνδυνη κίνηση με στόχο να ενισχύσει την εξουσία του», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να προκηρύξει νέες εκλογές, δηλώνει υπουργός» της κυβέρνησής του, είναι ο τίτλος της εφημερίδας New York Times στο σχετικό θέμα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Παρόμοιοι είναι οι τίτλοι και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των βρετανικών εφημερίδων The Independent και The Guardian, με βάση πρωτογενές ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς από την Αθήνα.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι επίσης πρώτο θέμα, υπό τον τίτλο «Ελληνική κρίση: ο πρωθυπουργός Τσίπρας “θα προκηρύξει εκλογές για τον Σεπτέμβριο”».

Πρώτο θέμα στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας El Pais, που επικαλείται ως πηγές της διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και ιδίως την ΕΡΤ, είναι η πρόταση που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη διεξαγωγή εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές αναμένεται ότι θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

«Και η παραίτηση του Τσίπρα;» διερωτάται η Liberation, αναμεταδίδοντας το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το ελληνικό πρακτορείο μόλις το επιβεβαίωσε: ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (…) θα ανακοινώσει επισήμως τη διεξαγωγή εκλογών απόψε και ταυτοχρόνως θα ανακοινώσει την παραίτησή του», γράφει η εφημερίδα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την 20η Σεπτεμβρίου» γράφει η εφημερίδα Le Point στη διαδικτυακή της έκδοση, επικαλούμενη το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Le Figaro, που επισημαίνει: «σύμφωνα με τo AΠΕ-ΜΠΕ, «αναμένεται ένα τηλεοπτικό διάγγελμα από την πλευρά του πρωθυπουργού».

Στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Humanite, μεταφέροντας τις πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

«Ελλάδα: ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί προκειμένου να προκαλέσει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών;» διερωτάται στον ιστότοπό του το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Πρώτο θέμα στην ιταλική La Repubblica το θέμα της Ελλάδας με τον τίτλο του άρθρου: Ο Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του. Και στο άρθρο που ακολουθεί υπογραμμίζεται ότι στόχος του Έλληνα πρωθυπουργού η προσφυγή στις κάλπες την 20η Σεπτεμβρίου.

 

handelstheguardianelpais

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πως βλέπουν οι πολίτες την δημιουργία νέων κομμάτων;

image_print

Η συζήτηση γύρω από τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων παραμένει έντονη, με τις απόψεις των πολιτών να ποικίλλουν.

Για αρκετούς, η εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών αποτελεί μια ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού και έκφρασης διαφορετικών προτάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου αρκετοί δηλώνουν απογοητευμένοι από τα υπάρχοντα κόμματα.

Άλλοι, ωστόσο, εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, εκφράζοντας την άποψη ότι η δημιουργία νέων κομμάτων από μόνη της δεν αρκεί για να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές. Όπως υποστηρίζουν, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αξιοπιστία των προσώπων, η σαφήνεια των προγραμμάτων και η δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται.

Δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν ότι η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να δυσκολέψει τη διαμόρφωση σταθερών κυβερνήσεων και να δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί πολίτες εκτιμούν ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ωθώντας όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν πιο ουσιαστικές προτάσεις και να βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δημόσια συζήτηση γύρω από την ίδρυση νέων πολιτικών σχηματισμών συνεχίζεται, με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να αξιολογούν τις νέες πρωτοβουλίες με βάση τις θέσεις, τις προτάσεις και την αξιοπιστία τους.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξάνθη: Δύο καταστηματάρχες πούλησαν αλκοόλ σε ανήλικο και κατέληξαν στο κρατητήριο

image_print

Σε εξέλιξη η προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Δύο συλλήψεις πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026 οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης, στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την πώληση αλκοολούχων ποτών σε ανηλίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ιδιοκτήτες καταστημάτων, καθώς διαπιστώθηκε ότι προέβησαν στην πώληση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικο.

Η διάθεση αλκοόλ σε ανηλίκους αποτελεί σοβαρή παράβαση της νομοθεσίας και οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται με στόχο την προστασία των ανηλίκων και την τήρηση της νομιμότητας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Σύνταξη άρθρου : Στελλίνα Γκοτζαμάνη

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ήρθε η υπογραφή της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας

image_print

Θετικές εξελίξεις καταγράφονται για την Ακτή Καλαμίτσας, καθώς έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η υπογραφή από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την παραχώρηση μέρους της ακτής.

Η είδηση ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κηπούπολης–Καλαμίτσας στην παραλία, παρουσία κατοίκων και φίλων της περιοχής. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους παρευρισκόμενους, καθώς πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμενόταν εδώ και καιρό.

Η παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση και την καλύτερη διαχείριση ενός από τους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους χώρους της Καβάλας. Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα, με στόχο την αναβάθμιση της ακτής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en