ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι των ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ, CENTRO FARO και PFIC | Υπομνήματα σε Μαρκόπουλο και Τσανάκα για την ασφάλεια τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ που παραμένουν στο εργοστάσιο και εργάζονται στις υπόλοιπες εταιρίες. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί εργαζόμενοι των εταιριών ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ, PFIC και CENTRO FARO συγκεντρώθηκαν μαζικά και μετέβησαν αρχικά στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ. Μαρκόπουλου όπου και του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους εργαζόμενους που παραμένουν εκτός εργοστασίου απεργώντας. Το μόνο που ζητάμε είναι να πηγαίνουμε με ασφάλεια στην δουλειά μας και να κρατήσουμε το εργοστάσιο ανοιχτό ώστε έπειτα όλοι μαζί, και οι μέσα και οι έξω να παράγουμε λίπασμα.

Στην συνέχεια παρέδωσαν το υπόμνημα τους στον κ. Μαρκόπουλο μαζί με μπλουζάκια των 3 εταιριών τα οποία όμως δεν δέχθηκε να λάβει ο αντιπεριφερειάρχης τονίζοντας πως δεν επιθυμεί να μπει σε ενδοεργατική αντιπαράθεση.

Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι των 3 εταιριών της ΒΦΛ με πορεία μετέβησαν στο Δημαρχείο ώστε να εκθέσουν και στην κ. Τσανάκα το πρόβλημα και τα παράπονα τους. Εκεί τους εργαζόμενους εκπροσώπησε ο πρώην γραμματέας του σωματείου Μανώλης Φρατζεσκάκης ο οποίος ζήτησε την διαμεσολάβηση των αρχών ώστε να λήξει η ένταση, οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν με ασφάλεια στην εργασία τους και το εργοστάσιο να παραμείνει ανοιχτό.

Από την πλευρά της η δήμαρχος εξέφρασε την συμπαράσταση της στον αγώνα και των δύο πλευρών εργαζομένων υποστηρίζοντας όμως ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο το εργοστάσιο να μείνει ανοιχτό. Ανακοίνωσε δε ότι η εταιρία δια του κ. Μπεχράκη δέχθηκε να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου, στην τριμερή συνάντηση που γίνεται σήμερα παρουσία και του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version