ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα ύψη η αντιπαράθεση για το “παραιτηθείτε”

Νέος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ξέσπασε την Τρίτη. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντάλλαξαν εκατέρωθεν βολές με αφορμή την τετρασέλιδη επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σε αυτήν, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε θέματα που αφορούν στον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία προκύπτουν, είτε από κατάχρηση διαδικασιών, είτε από παράβαση κανόνων, ακόμη και συνταγματικού επιπέδου.

Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής δήλωσε από την Καβάλα πως το «παραιτηθείτε» πρόκειται για αθέατους μηχανισμούς και ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να χειραγωγήσουν την δυσαρέσκεια του κόσμου.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά από την Αλεξανδρούπολη δήλωσε πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αν δεν μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

την αναγκαιότητα μίας εθνικής γραμμής με στόχευση την υλοποίηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, την αναδιάρθρωση και ελάφρυνση του χρέους και επαναπροσδιορισμό των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, προκειμένου η Ελλάδα να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της, ως πολιτικό σύστημα και ως χώρα, επισήμανε, κατά την άφιξή της σήμερα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά ξεκίνησε περιοδείες στη χώρα, εκτιμώντας ότι οι συναντήσεις της με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι ομιλίες της στους πολίτες είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει εναλλακτική κεντροαριστερή πρόταση στην ασκούμενη πολιτική. Σήμερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη και στο Διδυμότειχο, όπου, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Εβρου και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, ενώ αύριο θα επισκεφθεί και την Ξάνθη, όπου θα συσκεφθεί με παραγωγικούς φορείς, και αμέσως μετά θα μιλήσει στο Αμφιθέατρο του Δήμου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη.

Το ότι η χώρα δεν χρειάζεται να κλείσει επταετία μνημονίων και να είναι μία ακόμα χούντα δήλωσε από την Δράμα η πρώην πρόεδρος της βουλής και πρόεδρος της “Πλέυσης Ελευθερίας” Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πηγαίνουμε στο γκρεμό με αυτές τις πολιτικές τόνισε ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΛΑΕ Ηλίας Ιωαννίδης, ενώ έκανε λόγο και για τους στόχους της Λαϊκής Ενότητας ενόψει της επίσκεψης του Παναγιώτης Λαφαζάνη στην Καβάλα. 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version