ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Στα κάγκελα” οι 60 εργαζόμενοι της ΒΦΛ | Αγωνία για το μέλλον τους

Σε αγωνιστική κινητοποίηση βρίσκονται από το πρωί οι 60 εργαζόμενοι της ΒΦΛ που απασχολούνται εργολαβικά μέσω της Κυπριακής εταιρίας Centrofaro. Η σύμβαση τους με την εταιρία έληξε στις 31 Γενάρη και οι ίδιοι ή θα πρέπει να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις των 500 ευρώ ή να απολυθούν από την δουλειά τους αφού αυτή τη στιγμή δεν θεωρούνται εργαζόμενοι. Έτσι από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο εργοστάσιο απαιτώντας από την εταιρία να πάρει πίσω τις μεγάλες μειώσεις μισθών καθώς πρόκειται για εξειδικευμένο προσωπικό με πολλά χρόνια στην υπηρεσία τους.

Για πάρανομες συμβάσεις με παράνομες διαδικασίες και ομηρία των εργαζομένων σε συνθήκες γαλέρας έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξερχόμενος του εργοστασίου των λιπασμάτων. Οι διαπραγματεύσεις στα γραφεία της διοίκησης κράτησαν περισσότερο από 3 ώρες και ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε πως είναι παράνομο να εργάζονται εργολαβικά οι 60 τεχνικοί αφού πρόκειται για εργοστάσιο πρωτογενούς τομέα και σημαίνουσας σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του εργοστασίου η συνέχεια θα δοθεί την Τρίτη στις 10 το πρωί όπου θα γίνει ευρεία σύσκεψη για να βρεθεί το γρηγορότερο μία λύση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version