ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα “κάγκελα” οι επαγγελματίες εστίασης | Τι δηλώνουν στο enanews.gr

Υπό σκέψη της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων πριν από τις 3 Ιανουαρίου 2022, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επαγγελματίες εστίασης στο σύνολο της χώρας.

Όπως μεταφέρουν εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και των Σερρών στο enanews.gr κάτι τέτοιο πρόκειται να προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα στον κλάδο, ενώ είναι αντίθετοι και με την εφαρμογή των μέτρων έτσι όπως έχουν ανακοινωθεί.

Γιώργος Βαφείδης (Πρόεδρος Καφεζυθοπωλών Καβάλας) : Θα έχουμε σίγουρα πρόβλημα πάλι με τα άτομα σε κάθε τραπέζι καθώς εάν έρθει μία παρέα 10 ατόμων δεν θα μπορούν να κάτσουν. Εξετάζεται λένε και η κατάργηση της μουσικής. Βέβαια εάν τα καταστήματα θα κλείνουν στις 12 το βράδυ τι να την κάνουμε την μουσική. Δυστυχώς τα μέτρα αυτά έχουν αποδομήσει τις τσέπες και την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων. Ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον και βλέπουμε…

Σπύρος Θυμικιώτης (Πρόεδρος Καφεζυθοπωλών Κομοτηνής) : Το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12:00 το βράδυ ουσιαστικά μας βάζει σε άτυπο lockdown. Για εμάς το 12:00 είναι ταφόπλακα. Πρέπει πάλι να είμαστε χωροφύλακες στα καταστήματα μας δυστυχώς. Ουσιαστικά πάμε σε μία κατάσταση να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ούτε στα καθήκοντα μας ούτε στο προσωπικό μας. Εάν σε όλα φταίει η εστίαση να πάρουν μία απόφαση να μας κλείσουν για πάντα.

Ανέστης Βαφειάδης (Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ροδόπης) : Μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω λουκέτα. Αυτό βλέπουμε εμείς. Τα συγκεκριμένα μέτρα πάντως σίγουρα θα φέρουν πτώση τζίρου, ήδη υπάρχει και από ότι φαίνεται θα υπάρχει μεγαλύτερη πτώση.

Σωτήρης Κοτσαμπάς (Πρόεδρος ΟΕΒΕ Σερρών) : Δυστυχώς η εστίαση χρειάζεται ΑΜΕΣΑ νέα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση. Συνεχώς ακούμε περιοριστικά μέτρα και στην μέση βρίσκεται ο επαγγελματίας εστίασης. Πρέπει άμεσα να μας βοηθήσει το κράτος, η κυβέρνηση γιατί εμείς βάλαμε πλάτη και τώρα πρέπει να βοηθηθούμε για να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version