ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα κάγκελα η ΕΣΕΕ | Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 7 Μαΐου (video)

Να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, την Κυριακή 7 Μαΐου, πάρα την πρόβλεψη του νόμου για άνοιγμα μία Κυριακή κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.Η ΕΣΕΕ ζητά από τον πρωθυπουργό να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία χαρακτήρισε «φωτογραφική» τη συμφωνία με τους θεσμούς να χαρακτηριστούν «τουριστικές» οι παραθαλάσσιες περιοχές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Καβάλας η αντίδραση τους στα νέα μέτρα που θα έρθουν είναι να μείνουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 7 Μαϊου την πρώτη Κυριακή των Εαρινών Ενδιάμεσων Εκπτώσεων καθώς η μέχρι σήμερα εμπειρία από την εφαρμογή της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο, όπως επανειλημμένα έχουν αποδείξει μελέτες αλλά και επίσημα στατιστικά στοιχεία, ούτε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας έχει συμβάλλει, ούτε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας .

Κλειστά ρολά θα κρατήσουν και τα εμπορικά καταστήματα των Σερρών μετά από απόφαση του εμπορικού Συλλόγου Σερρών . Με τη σειρά της και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας λέει «ΟΧΙ» στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές”.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version