ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα άκρα η αντιπαράθεση για τον πτωχευτικό κώδικα

Σοβαρές ενστάσεις και αντιρρήσεις εκφράζουν η Αντιπολίτευση και φορείς για τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στον νέο Πτωχευτικό Νόμο και αφορά το ύψος των ασφαλίστρων σε ασφάλειες ζωής.Βάζουμε τάξη, σχετικά με τις αυξήσεις που μπορεί να ζητούν οι ασφαλιστικές εταιρείες από κατόχους συμβολαίων Υγείας, τα οποία προβλέπουν την δυνατότητα μονομερούς αύξησης ασφαλίστρου, καθιερώνοντας ως δείκτη υπολογισμού αυτόν του ΙΟΒΕ, τονίζει υπεραμυνόμενος της ρύθμισης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, εξηγώντας τις σχετικές διατάξεις που έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Σκανδαλώδης ρύθμιση υπέρ των Ασφαλιστικών

Για «σκανδαλώδη» ρύθμιση στον Πτωχευτικό Κώδικα που ευνοεί τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες κάνουν λόγο σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου και Ανδρέας Ξανθός αντίστοιχα.

«Με σκανδαλώδη διάταξη στο νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα, η κυβέρνηση ικανοποιεί τις απαιτήσεις μεγάλων ασφαλιστικών ομίλων σε βάρος χιλιάδων πολιτών, δίνοντάς τους το δικαίωμα να επιβάλλουν μονομερώς αυθαίρετες αυξήσεις στα συμβόλαια υγείας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στη δήλωσή τους.

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΚΙΝΑΛ

Το ζήτημα της υπαγωγής της Ελλάδας στα μνημόνια ήταν αυτό που πυροδότησε κλίμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και το Κίνημα Αλλαγής, με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις και το πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας» στην Ολομέλεια. «Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει το πιο θετικό πρόσημο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όταν δέχθηκε τα πυρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου που μίλησε για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η αντιπαράθεση άρχισε όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε τον λόγο, με την έναρξη της συζήτησης, προκειμένου να καταγγείλει τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την υπαγωγή στα μνημόνια.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από το ΜέΡΑ25

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι απαράδεκτη όσο απαράδεκτη είναι η πολιτική του κ. Σταϊκούρα και της κυβέρνησης. Είναι συλλογική η ευθύνη»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επέπληξε την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή εξέτρεψαν την συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα για τον νέο πτωχευτικό κώδικα σε μια αντιπαράθεση για τα ελληνοτουρκικά.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version