ΚΟΣΜΟΣ

Στα… κάγκελα ο Ερντογάν για τη Μοσούλη. Συνεδρίασε το ΝΑΤΟ!

Στα… κάγκελα βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τα γεγονότα στη Μοσούλη, όπου ένοπλοι Ισλαμιστές εισέβαλαν στο τουρκικό προξενείο και απήγαγαν τον πρόξενο καθώς και 24 διπλωμάτες.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ετοιμάζει ηχηρή δημόσια παρέμβαση, σύμφωνα με συνεργάτες του, την ώρα που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αυξημένη ανησυχία τις εξελίξεις στη Μοσούλη.

Από την πόλη του Ιράκ, μετά την κατάληψή της από ενόπλους ισλαμικής οργάνωσης, αποχώρησαν περίπου 500.000 κάτοικοι.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Τουρκία δήλωσε πως θα προχωρήσει σε αντίποινα, σε περίπτωση που οι αντάρτες βλάψουν κάποιον από τους ομήρους!

Παράλληλα, καταγγέλλει πως οι απαχθέντες είναι συνολικά 80 και κάλεσε σε έκτακτο συμβούλιο το ΝΑΤΟ!

Η συνεδρίαση έγινε άμεσα, σύμφωνα με το Reuters:

«Η Τουρκία ενημέρωσε τους συμμάχους σχετικά με την κατάσταση στην (ιρακινή πόλη) Μοσούλη και την απαγωγή των Τούρκων πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του γενικού πρόξενου», δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ στο διεθνές πρακτορείο.

Συνέχισε λέγοντας ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για ενημερωτικούς σκοπούς και όχι σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΝΑΤΟ, βάσει του οποίου κάθε κράτος-μέλος του Συμφώνου έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων με τους συμμάχους όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα ή η ασφάλειά του.

Στο μεταξύ, παρέμβαση έκαναν και οι ΗΠΑ δηλώνοντας έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης του Ιράκ, για να αντιμετωπιστεί η… επέλαση των ανταρτών.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version