Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σταϊκούρας | 534 ευρώ μηνιαίως στους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή

image_print

Μία λίστα μέτρων στήριξης για όσους πλήττονται από την πανδημία ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Πιο συγκεκριμένα

-Οι εργαζομενοι σε ολη την επικρατεια που πληττονται δυναται να τεθουν σε προσωρινη αναστολη συμβασης εργασιας, θα λάβουν αποζημιωση ειδικου σκοπου αναλογικα με το διαστημα που τιθονται 534 ευρω μηνιαιως ενώ θα καλυπτονται οι πληρεις ασφαλιστικες εισφορες

-Αναστελλεται υποχρεωτικα η συμβαση εργασιας των εργαζομενων – οι απολυσεις ειναι ακυρες – υποχρεουται να κρατησουν τον ιδιο αριθμο εργαζομενων οι επιχειρήσεις

-Για τις επιχειρήσεις Δύναται η δυναοτητα αναστολη πληρωμης δοσεων εισφορων για Νοεμβριο – σε αντιστοιχες δοσεις στο τελος της ισχυουσας ρυθμισης

-Για τους ργαζομενους σε αναστολη δυναται η δυνατοτητα αναστολης πληρωμης δοσεων – σε αντιστοιχες δοσεις στο τελος της ισχυουσας ρυθμισης

-Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων έως το τέλος του έτους

-Επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο κατά δύο μήνες

-Επεκτείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία σε τουλάχιστον 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Επιχειρήσεις για τουλάχιστον 14 ημέρες δικαιούνται

-υποχρεωτικη μειωση ενοικιου κατα 40%

Χορηγείται επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και 5.

4 -> Ενισχυμένη με βάση πτώση τζίρου Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου

5 -> Πτώση τζίρου Νοεμβρίου

Όλες οι ατομικές επιχειρήσεις εάν απασχολούν εργαζόμενους ή έχουν ταμειακή μηχανή υπό την προυπόθεση να έχουν μείωση τζίρου 20%. 

Τα συνολικά μέτρα στήριξης αγγίζουν τα 1.5 δις ευρώ για τον Νοέμβριο και το 2.3 δις ευρώ μέχρι τέλος έτους

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νοσοκομείο Σερρών – Οικογένεια παρέλαβε και έθαψε λάθος σορό

image_print

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο άνδρες, ηλικίας 86 και 79 ετών, κατέληξαν στο νοσοκομείο την ίδια ημέρα. Οι συγγενείς του 79χρονου προσήλθαν, αναγνώρισαν τη σορό που τους υπεδείχθη και την παρέλαβαν, προχωρώντας στη συνέχεια στην ταφή της.

Το σοβαρό λάθος αποκαλύφθηκε μία ημέρα αργότερα, όταν οι συγγενείς του 86χρονου μετέβησαν στο νοσοκομείο για να παραλάβουν τη σορό του. Κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος που τους παρουσιάστηκε δεν ήταν ο συγγενής τους και ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών αναφέρει ότι επικοινώνησε με την οικογένεια του 79χρονου από την Ξάνθη, η οποία αρχικά υποστήριξε πως είχε αναγνωρίσει σωστά τον συγγενή της, ενώ είχε ήδη πραγματοποιηθεί η κηδεία. Παράλληλα, τους ζητήθηκε να προσέλθουν εκ νέου στο νοσοκομείο για νέα αναγνώριση της σορού που παραμένει στον χώρο του ιδρύματος.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σαμοθράκη : Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες μετά από επιχείρηση του Λιμενικού

image_print

Σε επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς 24 μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα στη Σαμοθράκη, έπειτα από πληροφορία για την παρουσία φουσκωτής λέμβου στη θαλάσσια περιοχή του Αγκίστρου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πλωτό και χερσαίο μέσο του Λιμενικού, με τις αρχές να εντοπίζουν τους αλλοδαπούς σε ημιορεινή περιοχή, κοντά στην παραλία Λαγκαδιώτη. Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για 24 άτομα, εκ των οποίων έξι άνδρες, επτά γυναίκες και έντεκα ανήλικοι.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει αναλάβει τη διενέργεια της προανάκρισης για την υπόθεση και τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έφτασαν στο νησί.

 

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης – Χωρίς νέους δόκιμους για ακόμη μια χρονιά

image_print

Έντονη ανησυχία προκαλεί η απόφαση να μη δεχθεί νέους δόκιμους η Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης κατά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος, εξέλιξη που έχει οδηγήσει σε παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με επιστολή τους, τοπικοί φορείς ζητούν την επανεξέταση της απόφασης, επισημαίνοντας ότι η Σχολή αποτελεί έναν σημαντικό εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό πυλώνα για την περιοχή, ενώ η μη εισαγωγή νέων δοκίμων δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς για το μέλλον της.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι η λειτουργία της Σχολής συμβάλλει τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στην κοινωνική ζωή της Ξάνθης, ενώ εκφράζεται η ανάγκη να διασφαλιστεί η συνέχιση της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας.

Οι υπογράφοντες καλούν το αρμόδιο υπουργείο να επανεξετάσει το ζήτημα και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης να συνεχίσει να λειτουργεί με πλήρη εκπαιδευτική δραστηριότητα και τα επόμενα χρόνια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en