Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταϊκούρας: Έρχονται αυξήσεις περίπου 7,5% στους συνταξιούχους και 3η αύξηση κατώτατου μισθού

Αυξήσεις περίπου 7,5% για ένα μεγάλο τμήμα των συνταξιούχων και τρίτη αύξηση κατώτατου μισθού το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Εκτιμώ ότι οι αυξήσεις των συντάξεων θα είναι περίπου στην περιοχή του 7,5%. Οι αυξήσεις προκύπτουν από το άθροισμα του 50% του ΑΕΠ και του πληθωρισμού. Οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ από το ΥΠΟΙΚ θα είναι λίγο πιο συντηρητικές από της Κομισιόν. Στον δε πληθωρισμό θα τείνει προς το 10%, δηλαδή βγαίνει ένα αποτέλεσμα περίπου 7,5%» αποσαφήνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι αυξήσεις συντάξεων πάνε σε 2,3 εκατ. συμπατριώτες μας, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι , τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. «Πήραν πάνω από 900 εκατ. συνολικά μέσα στη χρονιά», διευκρίνισε.

Έχουμε, υπενθύμισε, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους που είναι μόνιμο μέτρο. Οι συνταξιούχοι, ένα τμήμα σημαντικό πάνω από 1 εκατ., θα πάρουν επιταγή ακρίβειας φέτος, ένα μεγαλύτερο ποσοστό συνταξιούχων θα έχει μόνιμη αύξηση στην περιοχή του 7,5% και έχουμε και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για 500.000 συνταξιούχους. «Πρόκειται για γενναίες, μόνιμες παρεμβάσεις για τους συνταξιούχους» , σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Ταυτόχρονα μειώνουμε μόνιμα φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για το σύνολο της κοινωνίας, κυρίως για τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και παρεμβαίνουμε, όχι με μόνιμα μέτρα, στο σκέλος των δαπανών για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο κρατά η ενεργειακή κρίση», τόνισε.

Σταϊκούρας για κατώτατο μισθό
Ο Χρήστος Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι οι διαδικασίες για την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού θα αρχίσουν στις αρχές του έτους. Όπως ανακοίνωσε, «στο πρώτο εξάμηνο του 2023 θα νομοθετήσουμε την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού».

Για το επίδομα θέρμανσης ανέφερε ότι είναι 300 εκατ. ενώ πέρυσι ήταν 170 εκατ. ευρώ. Έχουμε την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης που είναι άλλα 300 εκατ. ευρώ, και 800 εκατ. της επιταγής ακρίβειας, δηλαδή πάνω από 1 δισεκ. ευρώ θα εισέλθουν έμμεσα ή άμεσα στο πορτοφόλι του πολίτη έως το τέλος της χρονιάς.

«Στις επιστρεπτέες προκαταβολές δώσαμε 8,5 δισεκ. ευρώ, άρα το πρώτο ουσιώδες θέμα που λύσαμε είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα πληρώνει ένα πολύ μικρό ποσό της επιστρεπτέας που πήρε. Κουρεύτηκαν τα 2/3 της επιστρεπτέας. Κάνουμε ορθολογική οικονομική πολίτικη που θα μας οδηγήσει το 2023 σε παραπάνω έσοδα από δαπάνες» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες σημείωσε ότι κάθε πολίτης πρέπει να είναι ικανοποιημένος, γιατί πρωταρχικά η χώρα αξιοποιεί τον πλούτο της. Πρέπει και να εξασφαλίσουμε την ενεργειακή μας ασφάλεια, και το τρίτο σε σπουδαιότητα είναι το οικονομικό κομμάτι παρατήρησε.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μπορούν πλέον να εκτελούν αεροδιακομιδές στο ΕΚΑΒ Καβάλας

Αισιόδοξα είναι τα νέα για την Υπηρεσία του ΕΚΑΒ της Καβάλας, καθότι εισακούστηκαν τα αιτήματα τους όσο αφορά την δυνατότητα αεροδιακομιδών. Πλέον οι εργαζόμενοι, έχουνσ την κατοχή τους τις πιστοποιήσεις για το ότι μπορούν να εκτελούν αεροδιακομιδές, λύση ωστόσο δεν έχει βρεθεί για τον χώρο όπου θα βρίσκονται τα ελικόπτερά τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en